POSLE 100 GODINA UDARIĆE BRAT NA BRATA U MADRIDSKOM DERBIJU: Lukas u dresu Atletika napada Tea iz Reala
Foto: Reuters, EPA

Španija čeka gradski derbi

POSLE 100 GODINA UDARIĆE BRAT NA BRATA U MADRIDSKOM DERBIJU: Lukas u dresu Atletika napada Tea iz Reala

Fudbal -

Lukas Ernandez u dresu Atletika dočekaće večeras na novom stadionu Vanda Metropolitano svog brata Tea, koji igra za Real

Glavne zvezde velikog gradskog derbija Madrida između Atletika i Reala neće biti ni Antoan Grizman ni Kristijano Ronaldo, već rođena braća Lukas i Teo Ernandez.

foto: Reuters

Utakmica će biti igrana u večernjem terminu od 20.45 sati i to prvi put na novom stadionu Atletika Vanda Metropolitano.

Mladi Francuzi su u žiži javnosti, iako još nije sigurno da će uopšte biti u startnim postavama kod trenera Dijega Simeonea i Zinedina Zidana.

Braća, između koje je razlika 15 meseci, igrala su zajedno u omladinskoj školi Atletika. Stariji Lukas je dobio šansu u prvom timu, a godinu dana mlađi Teo poslat je na pozajmicu u Alaves, a onda su ga ovog leta otkupili ljudi iz Reala. Obojica su prošli mlade selekcije francuske reprezentacije.

foto: EPA

Novinari španskog lista Marka bili su u domu Ernandezovih uoči derbija i pričali s njihovom majkom Pi Laurens, koja ih je sama othranila.

- Šta ću im reći pre utakmice? Da se ne tuku. Naravno da su znali da se pokoškaju kao mali, ali to su bile bratske razmirice. Ponosna sam na njih što će igrati tako važnu utakmicu - rekla je majka i dodala:

- Dok su bili dečaci, najviše su voleli loptu. Fudbal je bio njihova opsesija. Kao stariji Lukas je uvek davao savete i zato ga Teo voli.

Ukoliko jedan od dva kluba iz Madrida izgubi, gotovo je izvesno da će biti eliminisan iz trke za titulu.

Aleksandar Radonić - Foto: Reuters; Privatna arhiva; EPA

foto: Privatna Arhiva

„Večita“ braća

A MI IMAMO MILKA I BOŠKA

Srbija takođe može da se pohvali činjenicom da su dva rođena brata bili akteri „večitih derbija“ na suprotnim stranama. Braća Boško i Milko Đurovski tako su ušli u istoriju našeg fudbala. Boško je ostao veran Zvezdi, dok je Milko 1986. prešao u Partizan. Bili su direktni rivali na terenu, pa se nisu štedeli, jer je Boško bio defanzivni vezni, a Milko centarfor.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Ovo je razlika između Srba i Amerikanaca. Oni zarađuju i od poraza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track