UEFA IZBACUJE MILAN: Novi gazda kluba lažni milijarder! Kinez običan prevarant, a ne bogataš!
Foto: EPA

Šok i neverica: Italijanskom gigantu preti suspenzija

UEFA IZBACUJE MILAN: Novi gazda kluba lažni milijarder! Kinez običan prevarant, a ne bogataš!

Fudbal -

Prvi čovek roso-nera, Kinez Junghung Li, kršio finansijski fer-plej, a Njujork tajms otkriva i da je reč o običnom prevarantu bez para, a ne o bogatašu

Italijanski fudbal se opasno zaljuljao. Posle ispuštene prilike da se reprezentacija kvalifikuje na Mundijal u Rusiju, španska Marka najavljuje još jednu senzaciju koja će uzdrmati „kalčo“.

UEFA ozbiljno razmatra mogućnost da iz svojih takmičenja izbaci Milan uz obrazloženje da su kršili pravilo o finansijskom fer-pleju, a situaciju dodatno komplikuju rezultati istraživanja Njujork tajmsa koja gazdu kluba, Kineza Junghung Lija, proglašavaju za običnog prevaranta.

foto: AP

UEFA se ne šali

Još 9. novembra direktor Milana Marko Fasone otišao je u sedište UEFA u Nionu kako bi predstavio biznis plan o konsolidaciji kluba do 2021. godine i time zaustavio proces koji bi se sigurno završio kažnjavanjem roso-nera za kršenje finansijskog fer-pleja. Epilog tročasovnog sastanka obelodanili su juče Španci - UEFA ne veruje da je Fasoneov plan realan, sledi sankcija.

foto: AP

A kako i da veruju Fasoneu kad je on od letos eksponent Junghung Lija, čoveka sa zatvorskim stažom u Kini zbog finansijskih prevara i, prema istraživanju američkog dnevnika, običnog prodavca magle. Gazda Milana nema rudnike zlata, nikad nije bio na listi uspešnih kineskih biznismena, a kancelarije njegove firme u Guandžouu su zatvorene zbog neplaćenih zakupa.

foto: Printscreen

Pozajmio novac

On je prilikom kupovine roso-nera i letošnjih pojačanja pozajmio novac od američkog investicionog fonda Eliot s godišnjom kamatom od deset odsto. Uloženo je više od 200.000.000 evra, sada na naplatu dolazi prava rata od 60 miliona evra, novca niotkuda i UEFA sve kontroliše. Tim igra loše, daleko je od borbe za vrh, tribine San Sira zvrje prazne, a situacija izgleda kao bezizlazna.

foto: Fonet, AP

Iz prve ruke

LIPI PRVI UKAZAO NA PREVARU

Kineski gazda kupio je Milan od Silvija Berluskonija za 860 miliona dolara, ali je to preuzimanje od početka pratilo ogromno nepoverenje medija i navijača. Jedan od prvih koji je naivno ukazao na moguću prevaru bio je Marčelo Lipi, aktuelni selektor reprezentacije Kine, koji je iz prve ruke poručio zemljacima u otadžbini da Lija niko ne poznaje u najmnogoljudnijoj državi sveta.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Printscreen, AP, EPA, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track