FIFA IZBACUJE PERU SA MUNDIJALA: Italijani će ipak videti Rusiju?
Foto: Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO, EPA/GERMAN FALCON

moguć scenario

FIFA IZBACUJE PERU SA MUNDIJALA: Italijani će ipak videti Rusiju?

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Italije bi mogla da se nađe na Mundijalu u Rusiji zbog problema na relaciji Fifa - peruanska vlast.

Peru se nakon 36 godina vratio na Svetsko prvenstvo izbacivanjem Novog Zelanda u dodatnim kvalifikacijama, ali njihov nastup na Mundijalu u Rusiji mogao bi biti doveden u pitanje - i to zbog politike.

Naime, Peruanska vlast želi da stavi fudbalski savez pod svoju kapu, što se nikako ne sviđa Fifi.

Paloma Noceda, peruanska političarka koja je predsednica Odbora za omladinu i sport, predložila je novi zakon po kojem bi fudbalski savez postao deo nacionalnog Instituta za sport, piše peruanski list Libero, a to se kosi sa pravilima Fife.

Svetska fudbalska oganizacija ne želi da trpi uticaj politike na fudbal i zato je zatražila dodatne informacije od Peruanaca.

Ako prođe ovaj nacrt zakona, FIFA bi mogla da suspenduje peruanski savez i tako izbaci njihovu reprezentaciju sa Mundijala.

Italijanski mediji odmah su se raspisali o mogućnosti da to eventualno upražnjeno mesto zauzme baš reprezentacija "azurra" koja je ispala od Švedske u plej-ofu i nakon 60 godina neće učestvovati na Mundijalu.

Peruanski savez odmah se suprostavio najavi vlade o novom zakonu i pozvao je da ga ne odobri. Teško je očekivati da će on i zaista proći, ali strasti su se svakako uzburkale u Peruu.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: EPA / Danijel dal Zannaro, German Falcon

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Istorijsko veče srpskog fudbala? Ovo su sastavi koji će pokušati da obezbede proleće u Evropi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track