GORI U KIJEVU PRED PARTIZAN: Frka u Ukrajini zbog politike, crno-beli strepe
Foto: EPA

KLUB IZ HUMSKE OTPUTOVAO U KIJEV

GORI U KIJEVU PRED PARTIZAN: Frka u Ukrajini zbog politike, crno-beli strepe

Fudbal -

Crno-beli otputovali na meč s Dinamom zabrinuti zbog demonstracija na ulicama

Ekspedicija Partizana otputovala je jutros u Kijev na utakmicu Lige Evrope sa Dinamom sa istim onim osećajem sa kojim su devedesetih stranci dolazili na Balkan da igraju utakmice s našim timovima.

U glavnom gradu Ukrajine traje pobuna, nekoliko hiljada ljudi protestuje braneći vođu opozicije Mihaila Sakašvilija od aktuelne vlasti, i niko sa sigurnošću ne može reći šta će se iz svega toga izroditi do sutrašnjeg meča (19.00, RTS 2) grupe B na Olimpijskom stadionu.

Iz crno-belog tabora nisu želeli da se oglašavaju povodom uličnih događaja u Kijevu, jer ne žele i sami da dolivaju ulje na vatru skretanjem na teme koje nemaju veze sa sportom. Da stvar bude još gora, juče je hicima iz automatske puške izbušen auto igrača Dinama Denisa Harmaša. Policija traga za počioniocima ovog nedela.

foto: Beta

Iz nezvaničnih razgovora sa članovima uprave ipak se može otkriti da nikome nije prijatno što baš u ovom trenutku dolazi meč sa Dinamom, pred koji i Miroslav Đukić ima svoje brige - da li s najjačim timom jurišati na prvo mesto i nagradu od skoro milion evra (600.000 evra za prvo mesto u grupi + 360.000 evra za pobedu) ili kalkulisati sa sastavom pred rasplet u jesenjem delu sezone u Superligi.

Kurir / D. P.

Foto: Beta, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Evo zašto je Zvezdin optimizam pred Keln realan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track