MILOJEVIĆ PRESREĆAN: Ovo ne bismo mogli bez navijača, oni i fudbaleri su apsolutno zaslužili da posle 25 godina čekaju proleće u Evropi
Foto: Dado Đilas

stigle ga emocije

MILOJEVIĆ PRESREĆAN: Ovo ne bismo mogli bez navijača, oni i fudbaleri su apsolutno zaslužili da posle 25 godina čekaju proleće u Evropi

Fudbal -

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da su njegovi fudbaleri apsolutno zaslužili plasman u narednu fazu Lige Evropa i istakao da je ponosan na igrače u koje je uvek verovao.

"Posle 25 godina Zvezda čeka to proleće. Ovi igrači su to apsolutno zaslužili svim ovim igrama koje su pružili u Evropi. Počeli smo u junu, igrali 14 evropskih utakmica. Jedina smo ekipa koja je do ovde stigla iz prvog kola kvalifikacija. To je ogroman uspeh i sve zasluge pripadaju igračima. Uvek sam verovao u njih i mislim da su to apsolutno zaslužili", rekao je Milojević novinarima.

Zvezda se plasirala u šesnaestinu finala Lige Evropa, pošto je pobedom nad Kelnom sa 1:0 i tako zauzela drugo mesto u Grupi H. Ispred je Arsenal, a iza nemački klub i BATE Borisov.

"Grupa je bila teška. Kada smo dobili protivnike, bili smo autsajderi, ali smo pokazali da imamo veliko srce i veliki kvalitet. Uspeli smo svi zajedno da ostvarimo lep uspeh", kazao je Milojević.

Posebno je pohvalno govorio o navijačima crveno-belih.

"Ovo ne bismo mogli da uradimo sami. Bilo je fantastično biti igrač i trener danas. Veoma smo ponosni na navijače, u ovakvom ambijentu je nemoguće da ne pobediš", istakao je on.

Trener Milojević je takodje pohvalio sve zaposlene u klubu, upravu, omladinsku školu, igrače i sve ostale koji su pomagali ekipi.

Kada je reč o samoj utakmici protiv Kelna, Milojević je naveo da se trudio da Zvezda bude "bundesligaška ekipa".

"Pokušali smo da budemo bundesligaška ekipa, da skratimo prostore. Keln je izuzetno dobra ekipa, splet okolnosti ih je doveo tu gde jesu. Analizirali smo protivnika, odlučili se za ovakav način igre i na kraju se pokazalo kao dobro", rekao je Milojević.

Zvezda će u sledećoj utakmici igrati za vikend protiv Borca u srpskom prvenstvu, a Milojević je naveo da će dozvoliti igračima da proslave uspeh i da ima veliko poverenje u njih.

Žreb za šesnaestinu finala Lige Evropa će se održati u ponedeljak u 13.00 u Nionu.

Trener Kelna Štefan Rutenbek rekao je da Crvena zvezda ima odlične fudbalere i da je njegov tim večeras dao sve od sebe.

"Bilo je dobih igrača na terenu, ali ne želim da govorim o tome. Zvezda ima odlične igrače", rekao je Rutenbek posle utakmice u Beogradu.

"Moj tim je dao sve od sebe, ali se završilo tako kako se završilo. Sve je bilo prilično divlje, mnogo grešaka. Imao sam osećaj da sve ide dobro, ali se desilo to što se desilo. Primili smo gol i naš tim se poljuljao. Bilo nam je teško", kazao je trener nemačkog kluba.

Kurir sport /Beta

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Niko o tome ne priča a ovo je najvažniji momenat sa utakmice Zvezda -Keln

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track