(VIDEO) PARTIZAN U SKANDALOZNOM MEČU PORAŽEN OD NAPRETKA: Navijači 3 puta prekidali meč, igrači crno-belih se međusobno svađali
Foto: Partizan/Miroslav Todorović

21. kolo super lige srbije

(VIDEO) PARTIZAN U SKANDALOZNOM MEČU PORAŽEN OD NAPRETKA: Navijači 3 puta prekidali meč, igrači crno-belih se međusobno svađali

Fudbal -

Fudbaleri Napretka savladali su Partizan u utakmici 21. kola prvenstva Srbije sa 2:1 (1:0).

1 / 10 Foto: Partizan/Miroslav Todorović

Golove za Kruševljane postigli su Aleksa Vukanović u 34. minutu i Uroš Đurić u 54. minutu. Jedini gol za Partizan delo je Marka Jevtovića iz penala u 60. minutu.

Utakmica u Kruševcu je odigrana u skoro neregularnim uslovima, pošto je dobar deo terena bio prekriven blatom, a ne travom.

Početak utakmice je kasnio nekoliko minuta jer su domaći navijači grudvama zasuli golmana Partizana Vladimira Stojkovića.

Novi prekid je usledio u 14. minutu utakmice. Grobari su istakli transparent protiv sudijske organizacije, pa je Mažić odlučio da prekine meč dok se sporna poruka ne ukloni.

Samo četiri minuta kasnije novi prekid, ponovo su pristalice Napretka gađale Stojkovića.

U 60. minutu zabeležen je detalj koji se retko viđa. Fudbaleri Partizana međusobno su se posvađali oko izvođenja penala.

Grobari su u finišu meča skandirali "Đukiću odlazi".

Milorad Kosanović, trener Napretka.

Miroslav Đukić, trener Partizana

NAPREDAK - PARTIZAN 2:1 (1:0)

Strelci: 1:0 Aleksa Vukanović (34), 2:0 Uroš Đurić (54), 2:1 Marko Jevtović iz penala (60)

Stadion: "Mladost" u Kruševcu

Gledalaca: oko 5.000

Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

Žuti kartoni: Nemanja Petrović - Nemanja G. Miletić

NAPREDAK: Nikola Petrović, Boranijašević, Nemanja Petrović, Miladinović, Simonović, Eskić, Alivodić, Mitrović (od 88. Vulić), Vukanović (od 95. Ivanović), Sekidika (od 85. Milisavljević), Đurić.

PARTIZAN: Stojković, Vulićević, N. R. Miletić (od 77. Mitrović), Ostojić, N. G. Miletić, Jevtović, Radin (od 69. Solomon), Pantić, Suma, Ožegović, Tavamba

TOK MEČA

2. POLUVREME

90+5 - Ivanović umesto Vukanovića.

90+5. minut - Tavamba dobija žuti karton.

90. minut - Grobari skandiraju "Đukiću odlazi".

88. minut - Izmena u Napretku, umesto Mitrovića u igri je Vulić.

84. minut - Izmena u Napretku. Umesto Sekidike u igri je Nemanja Milisavljević

84. minut - Žuti karton za Nemanju G. Miletića.

77. minut - Druga izmena u Partizanu, u igri je Mitrović, a izašao je Nemanja R. Miletić.

74. minut - Žuti karton za Nemanju Petrovića zbog prekršaja nad Vulićevićem. 72. minut - Napredak je mogao da udvostruči prednost, Vukanović je izašao sam ispred Stojkovića, ali je otišao previše u desno. Vratio je loptu do Đerića, međutim odbrana Partizana je intervenisala na vreme. 70. minut - Jevtović je centrirao sa 30-tak metara, Ožegović glavom odlično šutirao, ali je Petrović odbranio.

69. minut - Prva izmena u Partizanu, umesto Radina u igri je Teo Solomon. Đukić pravi još ofanzivniji tim.

60. minut - GOOOLLL!!! Jevtović je postigao gol i smanjio rezultat!

Izvođenju penala je prethodila velika svađa fudbalera Partizana oko toga ko će izvesti jedanaesterac. Suma nije želeo da da loptu Ožegoviću, a onda je odlučeno da Jevtović izvede kazneni udarac!

59. minut - Penal za Partizan! Miletić je prošao, a Boranijašević ga oborio. Mažić je bio u blizini i bez dvoumljena pokazao na belu tačku!

54. minut - GOOOLLL!!! Uroš Đerić je duplirao vođstvo Napretka! Prošao je Boranijašević po desnoj strani, centrirao po zemlji, a Đerić sam sa 3 metra ubacio loptu u mrežu.

49. minut - Tavamba je promašio veliku priliku za izjednačenje! Suma je centrirao po zemlji, a Tavamba šutirao pored gola. Istovetna situacija kao kod gola Napretka.

48. minut - Visoki Đerić je glavom zahvatio centaršut Vukanovića, ali je šutirao preko gola.

46. minut - Prvi napad Partizana u drugom poluvremenu, Ožegović je iznudio korner. Izveo ga je Pantić, ali bez učinka.

1. POLUVREME

45. minut - Tavamba, Suma i Ožegović su bili u šesnaestercu Napretka, šutirali nekoliko puta, ali na kraju ništa od opasnosti po gol domaće ekipe. 42. minut - Kontakt Tavambe i golmana Petrovića, Mažić odmahuje rukom.

38. minut - Stojković spasava Partizan! Alivodić je prošao po desnoj strani, šutirao, ali je golman Partizana sprečio gol. U nastavku je pokušao i Đerić, ali je lopta otišla u korner!

34. minut - GOOOLLL!!! Vukanović je strelac! Prethodno je Boranijašević odlično prošao po desnoj strani. Bio je to prvi ozbiljniji napad domaćeg tima.

31. minut - N.R. Miletić je šutirao glavom posle centaršuta Pantića, ali lopta odlazi iznad prečke.

29. minut - Tavamba je zaobišao golmana Napretka Petrovića, ali je potom traljavo šutirao preko gola. 22. minut - Opasan napad Partizana, Vulićević je centrirao do prve stative, ali Ožegović nije dobro reagovao. 20. minut - Suma je izbacio Tavambu, ovaj je ušao u šesnaesterac i pao, ali je Mažić bio blizu i samo odmahnuo rukom.

18. minut - Novi PREKID! Ovog puta je Mažić prekinuo utakmicu zbog navijača Napretka koji ponovo grudvama zasipaju golmana Partizana Vladimira Stojkovića!

14. minut - Ponovo PREKID! Grobari su napravili bakljadu i istakli jedan transparent zbog kog je Mažić prekinuo meč i zatražio da se transparent ukloni.

foto: Printskrin

12. minut - Radin je šutirao sa oko 20 metara, a lopta je prošla tik pored stative golmana Napretka.

6. minut - Ožegović je propustio prvu šansu na utakmici. Zahvatio je loptu sa oko 11 metara, ali je ona po blatnjavom terenu jedva stigla do golmana Nikole Petrovića.

Utakmica je počela sa pet minuta zakašnjenja, ali je odmah ponovo prekinuta, ovog puta zbog navijača Partizana koji su bacili baklju u teren.

foto: Printskrin

Neverovatne scene uoči starta utakmice. Domaći navijači nisu dozvolili početak meča jer su grudvama zasuli golmana Partizana Vladimira Stojkovića.

foto: Printskrin

SASTAVI TIMOVA

Sudija: Milorad Mažić

NAPREDAK: Ni. Petrović, Simonović, Miladinović, Boranijašević, Ne. Petrović, Eskić, Mitrović, Sekidika, Alivodić, Vukanović, Đerić.

foto: Printskrin

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N.G. Miletić, Ostojić, N.R. Miletić - Radin, Jevtović - Pantić, Tavamba, Suma - Ožegović.

foto: Printskrin

Kruševljani su imali problema sa pripremom terena za ovaj duel, ali su uspeli da očiste sneg. Međutim, teren na stadionu je uništen.

foto: Printskrin

Ekipa Napretka ove sezone igra ispod očekivanog nivoa i sa dosta oscilacija, pa nakon dvadeset odigranih susreta ’’čarapani’’ na svom kontu imaju osam pobeda, uz četiri remija i osam poraza. U prethodnom kolu su na gostovanju u Čačku odigrali nerešeno sa ekipom Borca, a rezultat je bio 3:3. Sa 28 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 8.mesto na superligaškoj tabeli. Crno-beli su ove sezone uspešni na sva tri ’’fronta’’, iako su u nekoliko navrata pružali slabije partije, a nakon dvadeset odigranih susreta na svom kontu imaju četrnaest pobeda, uz pet remija i jedan poraz. U prethodnom kolu odigrali su na svom stadionu nerešeno sa ekipom Vojvodine, a rezultat je bio 1:1. Sa 47 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli.

foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Dva tima su već odigrala jedan međusobni susret tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Humskoj završen je nerešenim rezultatom 1:1(0:1). Kruševljani su poveli u finišu prvog poluvremena pogotkom Envera Alivodića, a izjednačujući pogodak poslao je Everton Luiz u poslednjim trenucima nadoknade vremena.

Ako posmatramo rezultate prethodnog 21 međusobnog susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2000-2017) crno-beli su bili daleko uspešniji sa 16 pobeda, uz 3 remija i 2 poraza. Ukoliko se osvrnemo samo na poslednjih deset susreta odnos je daleko manje nepovoljan za Kruševljane (6 poraza, 2 remija i 2 pobede). Zanimljivo je da su Kruševljani obe dosadašnje pobede ostvarili na svom stadionu.

U taboru domaćina svi su svesni kvaliteta protivnika, ali ističu da žele da rođendan kluba proslave na lep način. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milorad Kosanović koji je istakao da Napredak ima prava da se nada povoljnom rezultatu:

’’Lepo je igrati sa Partizanom, ali nije lako. Nama se utakmica poklapa sa datumom koji je bitan za ovaj klub i nadam se da ćemo proslaviti rođendan na lep način. Partizan ćemo dočekati kao pravi domaćini i čestitati im uspeh koji su zajedno sa Zvezdom napravili, kada je naš klupski fudbal u pitanju. Ali, mi ćemo pokušati da odigramo najbolje moguće ne bi li došli do pozitivnog rezultata. Imamo još dve utakmice, a ja sam želeo da ovaj deo prvenstva završimo sa 30 bodova, što bi nam bilo dovoljno da mirno uđemo u nastavak prvenstva. Pokušaćemo na svaki način da u ove dve utakmice tražimo te bodove. Mislim da imamo pravo da se nadamo da možemo to uraditi.’’

foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze sa dosta opreza, jer bi sve osim pobede bilo loša uvertira za poslednje jesenje kolo i ’’večiti derbi’’. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da njegovi igrači u nedeljnom duelu moraju da budu maksimalno koncentrisani i da idu na pobedu:

’’Moramo da se maksimalno koncentrišemo, jer Napredak je ozbiljna ekipa koja jako dobro igra kontre i odlično se brani. Ne smemo da dozvolimo Crvenoj zvezdi da odmakne, odnosno moramo da u derbi uđemo sa makar istom bodovnom razlikom kao sada, tako da u Kruševcu idemo na pobedu.’’

On se potom osvrnuo i na poraz u Kijevu u okviru Lige Evrope istakavši da misli da to neće ostaviti posledice na ekipu:

’’Mislim da taj poraz neće stvarati probleme. Kada pogledate rezultat 4:1 pomislite da je bila velika nesreća, ali fudbalski nije bila. Po igri smo bili egal protivnik, kako u posedu, tako i u šansama. Golovi su ti koji odlučuju utakmicu i u tom kontekstu nismo bili koncentrisani. Nismo bili dovoljno dobri. Nismo bili na visina zadatka u odbrani. Izgubili smo utakmicu koju možete da izgubite, jer smo se već plasirali i ona ne boli toliko.’’

Kuri.rs / Kurir sport

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) POJAVIO SE SNIMAK BRUTALNOG PREBIJANJA ČLANOVA PARTIZANA: Jednog su gazili dok je ležao nepomično na ulici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track