KAKVA ČAST: Srđan Vasiljević selektor Angole
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Srbin napada SP 2022.

KAKVA ČAST: Srđan Vasiljević selektor Angole

Fudbal -

Probaćemo da što pre stvorimo sistem kako bismo se kvalifikovali za Afrički kup nacija i naredni Mundijal u Kataru 2022. godine. To su prioriteti

Srđan Vasiljević novi je selektor Angole. Mladi srpski trener potpisao je ugovor na dve godine, a glavni cilj biće povratak „crnih antilopa“ u vrh afričkog fudbala.

- Srećan sam što sam došao u Angolu, jer sam već mogao da se uverim koliko ovde narod voli fudbal i svoju reprezentaciju. Nemam pritisak iz Saveza. Angola je 2006. godine bila učesnik Svetskog prvenstva u Nemačkoj, 2011. igrali su finale Afričkog kupa nacija i važila je za jednu od najjačih ekipa na kontinentu, ali onda se negde ta nit prekinula. Izgubljen je kontinuitet, pa ćemo morati da ga gradimo iz početka. Prva prilika je šampionat afričkih nacija u Maroku od 13. januara do 4. februara - rekao je Srđan Vasiljević za Kurir.

Angola, kao bivša kolonija, fudbalski gravitira ka Portugalu, pa stoga najbolji igrači najčešće evropsku karijeru kreću da grade na krajnjem zapadu Pirinejskog poluostrva.

- Na raspolaganju mi je dosta mladih i kvalitetnih igrača. Probaćemo da što pre stvorimo sistem kako bismo se kvalifikovali za Afrički kup nacija i naredni Mundijal u Kataru 2022. godine. To su prioriteti.

D. P. - Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track