SUMA: Znao sam da ću dati gol! BOAĆI: Morali smo da pobedimo!

Stranci opet strelci na derbiju

SUMA: Znao sam da ću dati gol! BOAĆI: Morali smo da pobedimo!

Fudbal -

Nisam znao da su prošle 22 godine od poslednjeg penala za Partizan, kaže Sejduba, dok Ričmond poručuje da je va`no što je na kraju ostalo devet bodova prednosti u korist Zvezde

S jedne strane Suma, s druge - Boaći. Partizanovi i Zvezdini stranci ponovo su rešili večiti derbi.

I dok je reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje dao gol iz penala za vođstvo crno-belih od 1:0, igrač iz Gane maestralno je izjednačio na 1:1.

- Nisam znao da je ovo bio prvi penal posle 22 godine. Tek su mi u svlačionici to saopštili. Iskreno, začudio sam se. Neverovatno je da je toliko vremena prošlo između dva penala za Partizan protiv Zvezde - istakao je Suma.

Najskuplji fudbaler u istoriji Partizana, koji je letos u Humsku došao za rekordnih 1,6 miliona evra, kaže da je znao da će dati gol dok se nameštao da šutne penal.

- Preuzeo sam odgovornost, nisam imao problem da ga šutnem. Na tren sam se uplašio kad se Borjan bacio na loptu, ali laknulo mi je kad se mreža ipak zatresla. Drago mi je zbog gola - nadovezao se omaleni fudbaler, koji je otkrio i to šta mu je rekao Vladimir Stojković kad je Milorad Mažić pokazao na belu tačku:

- Stojke je dotrčao do mene i rekao da je ovo jako važan penal. Sejdubi Sumi se, međutim, nije dalo da bude junak derbija pošto je njegov gol zasenio Ričmond Boaći u 82. minutu.

- Imali smo dosta šansi, ali lopta je samo jedanput ušla u gol. Drago mi je što sam izjednačio rezultat u derbiju, mada mi je žao što nismo pobedili jer smo očigledno bolji tim od Partizana. Ipak, bitno je da smo sačuvali devet bodova prednosti - istakao je Boaći.

Sa 14 golova Boaći je jesenju sezonu završio na drugom mestu liste strelaca, iza saigrača Aleksandra Pešića sa 17 golova. - Draža od ove liste mi je tabela, gde je Crvena zvezda ubedljivo prva - jasno je konstatovao ljubimac navijača.

G. Anđelković - A. Radonić

REN DAJE OSAM MILIONA U božjim sam rukama

Ričmond Boaći je u Humskoj odigrao svoju poslednju utakmicu u crveno-belom dresu, pošto će u narednih mesec dana biti prodat. Za njega je stigla zvanična ponuda Rena od osam miliona evra, ali se čekaju i engleski klubovi Everton, Njukasl i Vest Bromvič, kao i kineski Guangdžou Evergrande.

- Ne znam da li odlazim. Sve je u Božjim rukama. Videćemo u narednim danima šta je bog spremio za Boaćija - rekao je napadač iz Gane.

IPAK OSTAJE U PARTIZANU Mora da igra da bi se prodao

Iako je bilo gotovo izvesno da će Sejduba Suma već ove zime napustiti Partizan, sada je izvesnije da će letnje pojačanje crno-belih ipak ostati u Humskoj. Sportski direktor Ivica Iliev pre mesec dana nagovestio je sporazumni raskid ugovora sa skupim igračem koji se nije snašao u Beogradu. Međutim... - Suma će ostati u Partizanu jer nema interesenata za njega. Neophodno je da igra da bi se valjano prodao - kaže izvor Kurira iz redova šampiona.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT! HULIGANI VAZNIJI OD SPORTISTA, DOKLE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track