ZA DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI: Zvezdi i Delijama priznanje za humanost
Foto: FK Crvena zvezda

Novogodišnji koktel Instituta za transfuziju krvi Srbije

ZA DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI: Zvezdi i Delijama priznanje za humanost

Fudbal -

U petak, 15. decembra, u svečanoj sali Skupštine grada Beograda je održan tradicionalni novogodišnji koktel Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Među mnogobrojnim nagrađenim ustanovama, kompanijama, privrednim društvima i organizacijama Crvenog krsta izdvaja se specijalno priznanje za humanost koje je dodeljeno fudbalskom klubu Crvena zvezda.

Nagradu je u ime kluba i Delija primio predsednik fudbalskog kluba Svetozar Mijailović.

Ovo priznanje se dodeljuje za nemerljiv doprinos u promociji humanih vrednosti kroz organizovanje akcija dobrovoljnog davanja krvi. Sve je počelo decembra 2012. godine, na inicijativu Delija, kada je krv dalo 123 dobrovoljna davaoca. Od tada, pa do danas, pod sloganom „Crveno-bela krv“, donirano je preko 4000 jedinica krvi.

Obarajući rekorde iz akcije u akciju pokazali smo da humanost, plemenitost i soldiarnost nemaju granicu.

Poslednja akcija, koja je održana 22. i 23. avgusta, predstavlja jedinstven rekord koji verovatno nikada neće biti nadmašen. U toj akciji krv je doniralo 1226 davalaca krvi što je nezabeleženo u 73 godine dugoj istoriji Instituta. Predsednik je u ime kluba, uz zahvalnost, obećao da će se akcije nastaviti i da će Crvena zvezda i na ovom polju dostići zvezdane visine, kao što je to učinila i na sportskom polju.

(FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track