CRNO-BELI SE POJAČAVAJU: Partizan dovodi Zvezdinog dželata
Foto: Beta

Vruć decembar

CRNO-BELI SE POJAČAVAJU: Partizan dovodi Zvezdinog dželata

Fudbal -

Snažni napadač Žerar Gou i mladi vezni igrač Saša Zdjelar trebalo bi da budu pravo osveženje za crno-bele

Partizan mora da se pojača u zimskom prelaznom roku, kako bi proleće dočekao spreman da nadoknadi devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, poručio je trener crno-belih Miroslav Đukić.

Prioritet za Partizan je dolazak iz Sportinga Radosava Petrovića, koji bi dobio ulogu lidera na terenu. Pored njega, klub je ozbiljno zagrizao za snažnog napadača iz Obale Slonovače Žerara Gouu, kome je istekao ugovor s Kairatom i koga je sportski direktor Ivica Iliev želeo ovog leta. On je ostao upamćen po golovima koji su eliminisali Crvenu zvezdu iz kvalifikacija za Ligu Evrope pre dva leta. Međutim, tu problem može da bude njegova plata, koja na godišnjem nivou iznosi milion evra.

foto: Saša Pavlić

Kao moguće novajlije viđeni su Saša Zdjelar, koji bi trebalo da raskine ugovor sa Olimpijakosom, i štoper dvometraš Žarko Marković iz Kairata.

Partizan bi mogli da napuste Leandre Tavamba, Everton Luiz i Alen Stevanović, kao i golman Vladimir Stojković, koji je sam najavio odlazak. Na izlaznim vratima je i Saša Marjanović, kao i mladi Strahinja Bošnjak, koji nije dobio šansu.

- Mislim da ćemo pojačavanjem i povećavanjem kvaliteta igrača doći do rešavanja problema. U Partizanu je jedini prihod prodaja igrača, tako da će biti odlazaka. Razgovarali smo sa upravom, pravi se spisak igrača koji treba da promene sredinu, onih koji mogu da se prodaju, onih koji ostaju i onih koji bi trebalo da budu okosnica tima. Biće ovo kontrolisani prelazni rok - rekao je Đukić.

foto: Saša Pavlić

On se pohvalno izrazio o radnim navikama Brazilca Evertona.

- On je primer profesionalnosti. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju - rekao je trener Partizana.

foto: Kurir

Puste želje

ĐUKIĆ: ISKUSNI BEKOVI NISU REALNOST

Kad je u pitanju druga letošnja želja, povratak iskusnog Antonija Rukavine iz Španije, Đukić kaže da taj posao spada u domen teorije.

- S Tonijem sam u kontaktu, zato mogu reći da njegov dolazak u januaru nije realan. Možda nije prva opcija u Viljarealu, ali je on njima veoma važan i stoga nisam siguran da bi ga se tako lako odrekli. Isto mislim i za Ivana Obradovića, koji je debitovao za Partizan u mom prvom mandatu pre deset godina. Iako bismo mi voleli obojicu, nije realno da nas pojačaju ove zime - rekao je Đukić.

A. Radonić - D. Petković - Foto: Beta; Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT! HULIGANI VAZNIJI OD SPORTISTA, DOKLE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track