REHABILITACIJA U BIRMINGEMU: Mančester junajted preboleo poraz od Sitija i pobedio VBA
Foto: AP

PREMIJER LIGA

REHABILITACIJA U BIRMINGEMU: Mančester junajted preboleo poraz od Sitija i pobedio VBA

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su danas u gostima Vest Bromvič Albion sa 2:1 u prvoj nedeljnoj utakmici 18. kola engleske Premijer lige.

Junajted je današnjom pobedom zadržao 11 bodova zaostatka za liderom i gradskim rivalom Mančester sitijem koji je juče sa 4:1 pobedio Totenhem.

Junajted je u prošlom kolu poražen upravo od Sitija (1:2), pa se danas makar donekle pobedom u Birmingemu oporavio od tog neuspeha.

Ekipa Žozea Morinja povela je iz prve prave prilike u 27. minutu golom Romelua Lukakua na centaršut Markusa Rašforda s leve strane.

Junajted je u tim trenucima imao potpunu kontrolu nad utakmicom, pa je već u 35. Džesi Lingard povisio na 2:0 udarcem sa oko 18 metara posle dodavanja Huana Mate.

Mančester se nakon drugog gola povukao, uglavnom je bio koncentrisan na odbranu svog gola, a VBA je s druge strane sve više pretio.

Inicijativa VBA isplatila se u 77. minutu posle kornera s desne strane. Strelac gola nakon gužve u šesnaestercu "crvenih djavola" bio je Geret Beri koji je na početku drugog poluvremena ušao u igru.

Apsolutnom rekorderu po broju nastupa u Premijer ligi to je bio prvi gol kao rezervisti posle 18 i po godina, odnosno 6.812 dana, kada je bio strelac za Aston Vilu protiv Notingem Foresta.

VBA je do kraja susreta imao još nekoliko dobrih situacija pred golom Mančester junajteda, ali nije uspeo još jednom da savlada Davida De Heu.

Mančester je drugi na tabeli Premijer lige sa 41 bodom, dok je VBA 19. sa 14.

(Beta, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) PENAL U FAVELAMA! Mirnije nego u večitom derbiju, a razlog je prilično ubedljiv!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja