DIREKTOR BULATOVIĆ OBJASNIO: Evo zašto Zajednica Super lige još nije reagovala na indicente na večitom derbiju
Foto: Saša Pavlić

JOŠ SE ČEKA ODLUKA

DIREKTOR BULATOVIĆ OBJASNIO: Evo zašto Zajednica Super lige još nije reagovala na indicente na večitom derbiju

Fudbal -

Direktor Super lige Srbije Vladimir Bulatović rekao je danas da će Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije u četvrtak doneti odluku o tome ko su odgovorni za organizacione i bezbednosne propuste na 156. "večitom" derbiju između Partizana i Crvene zvezde.

"Prikupili smo izveštaje. Urađen je formular koji mi pravimo posle svakog ligaškog kola gde se utvrđuju prestupi svih aktera. U četvrtak će se sastati Disciplinska komisija koja će doneti konačnu odluku", rekao je Bulatović za "Insajder".

Na pitanje novinara zbog čega već nisu izašli sa zvaničnim saopštenjem i odlukama povodom incidenata koje su prenosili mediji širom sveta, obzirom da su to činili tokom nekih prethodnih incidenata, Bulatović je naveo da je ovog puta situacija "atipična".

"Ovo je u neku ruku atipična situacija. Komisija ima svoju dinamiku i na osnovu izveštaja koje dobio oni će doneti odluku. Svakako, jasno je da će Partizan kao organizator snositi određene sankcije. Ne bih da licitiram koje i kolike će kazne biti pre odluke Komisije, to bi bilo neozbiljno. Svakako da je ružna slika otišla u svet", rekao je Bulatović.

Tokom prvog poluvremena "večitog" derbija, odigranog prošle srede na stadionu Partizana, došlo je do velikih sukoba navijača na južnoj tribini.

Sukob je trajao više od 10 minuta i na kraju ga je prekinula policija koja je na potom na atletsku stazu izbacila grupu momaka sa brojnim ranama i skinutih do pojasa, a medju kojima je bilo i potpuno golih.

U tim sukobima povređeno je više od 20 osoba, a privedeno 26.

(Beta, Foto: Saša Pavlić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: EVO koliko koštaju usluge fudbalskog vrača iz Gvineje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja