NEMA POBEDNIČKOG ŠPALIRA ZA REAL: Barselona ignorisala želju Ronalda posle svetske titule
Foto: AP

katalonci nemi

NEMA POBEDNIČKOG ŠPALIRA ZA REAL: Barselona ignorisala želju Ronalda posle svetske titule

Fudbal -

Direktor Barselone Giljermo Amor kaže da Mesi i ekipa neće u predstojećem EL Klasiku napraviti pobednički špalir fudbalerima Reala, koji su osvojili titulu klupskog prvaka sveta.

Nepisano pravilo među fudbalerima u Španiji je da svoje kolege svečano pozdrave aplauzom po osvajanju neke značajne titule. Tradicija bi verovatno bila ispoštovana da prvi sledeći meč Real ne igra protiv najvećeg rivala - Barselone.

- U klubu je običaj da špalirom dočekujemo prvake Španije ili osvajače Lige šampiona, a ovo nije niti jedan od ta dva naslova - rekao je Giljermo Amor.

Tako je stavljena tačka na sva nagađanja da će trijumfalnog aplauza za klupskog prvaka sveta u subotnjem El Klasiku možda ipak biti.

Da podsetimo, Barselona je ostala ravnodušna i na Realovu titulu u Superkupu, u avgustu ove godine. Poslednji put pobednički špalir, igrači iz Katalonije napravili su svom rivalu 2008. godine posle osvojene titule prvaka Španije, što je u javnosti propraćeno sa odobravanjem.

"El klasiko" prvobitno je trebalo da se igra 20. decembra, međutim Real nije imao vremena da se pripremi zbog obaveza na Svetskom klupskom prvenstvu pa je meč na programu u subotu od 13 časova.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: EVO koliko koštaju usluge fudbalskog vrača iz Gvineje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track