PARTIZAN REŠIO DA OTKUPI PANTIĆA: Rukovodstvo crno-belih ulaže u budućnost!
Foto: Profimedia

ZIMSKA PIJACA

PARTIZAN REŠIO DA OTKUPI PANTIĆA: Rukovodstvo crno-belih ulaže u budućnost!

Fudbal -

Novac kojim bi se Čelsiju platilo za nekadašnjeg mladog reprezentativca treba da bude obezbeđen od prodaje Brazilca Evertona ili Milana Jevtovića u inostranstvo

Uprava Partizana želi da otkupi od Čelsija mladog Danila Pantića, saznaje Kurir.

Sportski direktor Ivica Iliev procenio je da bi kupovina mladog fudbalera bila odličan zalog za crno-bele u budućnosti. Danilo Pantić pruža kvalitetne partije pod komandom Miroslava Đukića, a poslednja partija u derbiju protiv Crvene zvezde bila je jedna od boljih ove jeseni. Prema nezvaničnim informacijama, sloboda mladog kreativnog veziste ne bi trebalo da košta više od milion evra, možda i manje, što nije cena koju Partizan ne bi mogao da plati.

Kapitalac

DOLAZI GOHU IZ OBALE SLONOVAČE

U slučaju da Lenadre Tavamba ove zime napusti Partizan, crno-beli bi angažovali snažnog napadača iz Obale Slonovače Žerara Gohua. Centarforu Kairata 31. decembra ove godine ističe ugovor sa kazahstanskim klubom. Ivica Iliev se raspitivao za Gohua i njegov dolazak u Humsku ne bi bio sporan, ako je Partizan spreman da mu ponudi godišnju platu od milion evra.

Međutim, da bi taj novac bio investiran u Danila Pantića, crno-beli bi trebalo ove zime da prodaju nekoliko igrača. To se pre svega odnosi na Evertona i Milana Jevtovića, a blizu odlaska je i štoper Nemanja Miletić. Danilo Pantić ima ugovor sa Čelsijem do juna 2019. godine, a u klub iz Londona otišao je kao slobodan igrač pre dve godine zbog nesuglasica s bivšom upravom. Danilo Pantić se po dolasku u Čelsi nije najbolje snašao, pa je išao po pozajmicama u Holandiji, gde je bio član Vitesea i Ekscelsiora. Povratak u Partizan bila je njegova najbolja odluka u karijeri.

Trener Partizana Miroslav Đukić posle razgovora sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim doneo je odluku o fudbalerima na koje ne računa za prolećni deo prvenstva. To znači da će novu sredinu morati da potraže Filip Kljajić, Lazar Ćirković, Muhamed el Munir, Alen Stevanović i Saša Marjanović. Humsku sigurno napušta i Dušan Vlahović, koji 28. januara postaje punoletan i seli se u Fjorentinu, koja ga je platila 1,5 miliona evra. A. Radonić

foto: Beta

UEFA rigorozna

NA PLZENJ BEZ PUBLIKE?

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić očekuje da bi UEFA mogla oštro da kazni Partizan. Disciplinska komisija evropske kuće fudbala za 5. januar je zakazala sednicu na kojoj će se crno-beli naći na tapetu zbog propusta na utakmici protiv Jang bojsa. Da zlo po Partizan bude veće, posle te utakmice desili su se i huliganski ispadi na večitom derbiju, pa će i to biti otežavajuća okolnost za crno-bele.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: OVO SU DVA NAJVEĆA POJAČANJA PARTIZANA U ZIMSKOM PRELAZNOM ROKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja