PANIKA U ZAGREBU PRED MUNDIJAL: Hrvati u strahu od meča Srbija - Argentina!
Foto: Fonet, AP

FUDBALSKA GROZNICA

PANIKA U ZAGREBU PRED MUNDIJAL: Hrvati u strahu od meča Srbija - Argentina!

Fudbal -

Treneri iz komšiluka s Ćirom Blaževićem na čelu zabrinuto se bavili mogućom generalnom probom svog rivala na narednom Svetskom prvenstvu s našom reprezentacijom

Mogućnost da Srbija i Argentina odmere snagu u generalnoj probi za Svetsko prvenstvo, o čemu je Kurir ekskluzivno pisao pre četiri dana, izazvalo je strah u Hrvatskoj.

Tamošnji fudbalski treneri s legendarnim Ćirom Blaževićem na čelu nadaju se da do ovog meča, ipak, neće doći s obzirom na to da bi „orlovi“ mogli otkriti sve adute Hrvata pred njihov okršaj s Argentinom u grupi Mundijala.

Povod prijateljskog meča Srbije i Argentine, koji bi trebalo da se odigra u junu u Beogradu ili Beču, upravo je sličnost rivala na Svetskom prvenstvu. Srbija je u grupi s Brazilom, a Argentina s Hrvatskom.

- Argentina hoće da igra sa Srbijom kako bi proučila igru Hrvatske? To je samo folklor - u svom stilu je izjavio Ćiro Blažević, a preneo hrvatski portal 100posto.hr.

foto: Profimedia

I ostali zagrebački mediji bavili su se mogućom prijateljskom utakmicom Srbija - Argentina. Trener Stanko Mršić pokazao je da je malo zbunjen.

- Valjda računaju na geografsku blizinu, igrali smo u istoj ligi... Ko će ga znati. Danas svi znaju kako igra Hrvatska, znaju da je najveća snaga Hrvatske vezni red. A mnogo toga zavisi i koji će sastav izvesti selektori, hoće li isprobati igrače za koje nisu sigurni... - istakao je bivši trener mnogih hrvatskih klubova.

foto: Printscreen

Nenad Gračan, selektor U21 reprezentacije Hrvatske, takođe je pričao o generalnoj probi Srbije i Argentine:

- Očito su tražili protivnika s istog podneblja, ali ne bih rekao da su Hrvatska i Srbija fudbalski slične. Mi smo sličniji nekoj južnoameričkoj reprezentaciji ili španskoj jer volimo da igramo s posedom lopte, dok Srbi igraju direktnije.

Kurir / Goran Anđelković

Foto: Printscreen, Profimedia, Fonet, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVI IGRAČI ĆE ZIMUS OBUĆI ZVEZDIN DRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja