NAPOLI ČUVA LIDERSKU POZICIJU: Poraz Intera, Mihin Torino uzeo bod
Foto: AP

JUVENTUS DRUGOPLASIRANI

NAPOLI ČUVA LIDERSKU POZICIJU: Poraz Intera, Mihin Torino uzeo bod

Fudbal -

Fudbaleri Napolija pobedili su na svom terenu Sampdoriju sa 3:2, u utakmici 18. kola italijanskog prvenstva i stekli četiri boda prednosti nad drugoplasiranim Juventusom.

Sampdorija je povela u drugom minutu golom Gastona Ramiresa, a izjednačio je Alan u 16. minutu. Novo vođstvo gostima doneo je Fabio Kvaljarela u 27. minutu iz penala, da bi šest minuta kasnije Lorenco Isinje izjednačio.

Pobedu domaćima doneo je kapiten Marek Hamšik u 39. minutu i sa 116 golova postao najbolji strelac u istoriji Napolija. Iza njega ostao je Dijego Maradona sa 115 golova.

Napoli je prvi na tabeli sa 45 bodova i ima četiri više od Juventusa, uz utakmicu više. Sampdorija je nastavila loš niz i posle šestog poraza zauzima šesto mesto na tabeli sa 27 bodova.

Sasuolo je kao domaćin pobedio Inter sa 1:0 golom Dijega Falčinelija u 34. minutu. Gosti su mogli da izjednače u 49. minutu, ali je golman Sasuola odbranio penal Mauru Ikardiju.

Inter je pretrpeo drugi uzastopni poraz, u poslednja tri meča nema pobedu i treći je na tabeli sa 40 bodova. Sasuolo je vezao treću pobedu, ukupno šestu u prvenstvu i zauzima 14. mesto na tabeli sa 20 bodova.

Spal je na svom terenu odigrao nerešeno 2:2 sa Torinom. Torino je poveo u 17. sekundi, gol je postigao Jako Falke, a isti igrač je udvostručio prednost u 10. minutu. Domaći su smanjili zaostatak preko Federika Vivijanija u 42. minutu, a bod im je obezbedio Mirko Antenuči golom u 69. minutu iz penala.

Ekipa Siniše Mihajlovića je vezala dve utakmice bez pobede i 11. je na tabeli, u grupi ekipa koje imaju po 24 boda. Spal je 17. na tabeli sa 15 bodova, koliko ima i Krotone, koji se nalazi na 18. mestu u zoni ispadanja.

Udineze je kao domaćin pobedio Veronu sa 4:0 i ostvario četvrtu uzastopnu pobedu, dok je Đenova na svom terenu pobedila Benevento sa 1:0.

Ranije danas Lacio je pobedio Krotone sa 4:0, a večeras igraju Milan-Atalanta i Juventus-Roma.

kurir.rs / Beta

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVI IGRAČI ĆE ZIMUS OBUĆI ZVEZDIN DRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja