(KURIR TV) FSS IZABRAO NAJBOLJE: Milojević i Stojković dobitnici Zlatne lopte 2017
Foto: Kurir Sport/Dejan Petković

najbolji pojedinci

(KURIR TV) FSS IZABRAO NAJBOLJE: Milojević i Stojković dobitnici Zlatne lopte 2017

Fudbal -

Fudbalski savez Srbije zvanično je danas proglasio Vladana Milojevića za trenera i Vladimira Stojkovića za najboljeg igrača 2017. godine.

Prema izboru FSS najbolji u 2017. godini su Vladan Milojević, trener Crvene zvezde i Vladimir Stojković, golma Partizana i reprezentacije Srbije.

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

Prvo se obratio predsednik FSS Slaviša Kokeza.

- Zahvaljujem se Zoranu Lakoviću za odlične odnose sa Fifa i Uefa, samo u prošloj godini dobili smo milion evra za izgradnju veštačkih terena po celoj srbiji. I po ulaganjima, a posebno po rezultatima reprezentacije i naših klubova, bila je ovo istorijska godina za srpski fudbal. Čestitam svima koji su učestvovali u ostvarenju ovih rezultata. Do kraja mandata rešićemo izgradnju nacionalnog saveza, početkom godine rešićemo i izgradnju zgrade FSS.

Zahvaljujem se svima na izuzetnom priznanju, bilo je ova prelepa godina za mene, počev od rezultata sa Panioniosom do poziva koji sam dobio od mog voljenog klub. Iza svega stoji moja porodica, moj stručni štab i igrači koji su vratili Zvezdu tamo gde joj je mesto. Zahvaljujem se i upravi Crvene zvezde na tome što su mi omogućili da sa voljenim klubom ostvarim svoje snove koje sam imao još kao klinac koji je došao iz rodnog Aranđelovca da igram za Crvenu zvezdu, izjavio je Vladan Milojević strateg crveno - belih.

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

Zahvaljujem se FSS što mi je sa ovom nagradom, najbitnijoj u karijeri, dao veliki podstrek za budućnost. Hvala vođstvu saveza, reprezentacije, upravi mog Partizana, mojoj ženi koja je bar 70 odsto zaslužna za ovo, hvala vam svima i obećavam da će te gledati još boljeg Stojketa na Mundijalu od onog na kojeg ste navikli, izjavio je Vladimir Stojković.

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

Takođe, prisutnima se obratio i Generalni sekretar Goran Bunjevčević:

Za tri dana daću predlog za selektora pa ako prihvati izvršni odbor, dobićemo selektora. Ukoliko se desi da odbace, očekuje nas nova rasprava. Zna ga javnost, rekao je Bunjevčević.

Gosti su, između ostalih, bili bivši funkcioneri FSS-a Tomislav Karadžić i Zoran Laković, predstavnik Zvezde Goran Negić, Milorad Vučelić i Miloš Vazura iz Partizana i drugi.

Prisutni su bili i predstavnici saveza drugih sportova poput Predraga Danilovića, Božidara Đurkovića, Zorana Gajića i drugih.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: Kurir sport/Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja