NADA UMIRE POSLEDNJA: Ivan Klasnić 10 godina vodi borbu za život, a posle 3 transplatacije bubrega želi da se vrati fudbalu
Foto: Profimedia

Senzacija na pomolu

NADA UMIRE POSLEDNJA: Ivan Klasnić 10 godina vodi borbu za život, a posle 3 transplatacije bubrega želi da se vrati fudbalu

Fudbal -

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klanić mogao bi uskoro ponovo na teren!

Iako poslednjih deset godina vodi veliku bitku za život i ima iza sebe tri transplatacije bubrega, od kojih je poslednja urađena pre samo nekoliko meseci, Klasnić najavljuje da će do leta ući u formu.

- Nakon transplatacije sam dobio ponudu da nastavim da igram, možda je to opcija. Moram do leta da uđem u formu. Nisam još imao oproštajnu utakmicu, voleo bih da je odigram u Bremenu. Sad imam novi bubreg, to je kao promena motora na automobilu - rekao je Klasnić, koji je dobar deo karijere provero u Verderu iz Bremena.

Klasnić je opisao i kroz šta je sve prolazio tokom borbe za život.

- Nisam nov čovek, ali mnogo je toga sad ugodnije. Mogu da pijem šta i koliko želim, da jedem šta želim. Više ne moram da idem na dijalizu. Život je sada jednostavniji i to je lepo. Nije mi ni pre bilo loše, ja definitivno nisam tip koji se žali. U vreme kad sam morao na dijalizu smeo sam da unesem najviše 1,5 litara tekućine. U to se nije ubrajala samo voda, već i hrana koja je sadrži, poput supe ili salate - rekao je Klasnić.

Ivanu su za prve dve transplatacije bubrege donirali majka i otac. Posle prve operacije je uspeo da se vrati i da igra do 2013. godine kada je završio karijeru.

S drugim bubregom je sve bilo u redu do 2016. godine, kada mu se stanje naglo pogoršalo.

Donor trećeg bubrega je želeo da bude brat Josip, ali nije mogao više niko iz familije, pa je na transplataciju čekao više od godinu dana.

Kurir sport

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT! NAJGORI PARTIZAN U SVOJOJ EVRO ISTORIJI!! Znaju li Partizan i Zvezda da je počeo prelazni rok?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track