GRAĐANI MOLE ZA POMOĆ: Mančester siti traži sastanak zbog oštrih startova protivničkih igrača
Foto: AP

NE DAJU NA SEBE

GRAĐANI MOLE ZA POMOĆ: Mančester siti traži sastanak zbog oštrih startova protivničkih igrača

Fudbal -

Fudbalski klub Mančester siti zatražio je sastanak sudijske organizacije Premijer lige (PGMOL) povodom oštrih startova kojima su bili izloženi njihovi igrači na utakmicama.

Kako je preneo Skaj, uprava Sitija poslala je pismo šefu Udruženja profesionalnih sudija Premijer lige (PGMOL) Majku Rajliju, pošto je nezadovoljna oštrim startovima koje su pravili protivnički igrači poslednjih nedelja.

Fudbaler Sitija Liroj Sane se oporavlja od povrede skočnog zgloba koju je zadobio posle starta igrača Kardifa Džoa Beneta tokom utakmice u FA kupu u januaru. Benet je dobio žuti karton, a ubrzo je isključen pošto je dobio drugi žuti u drugom incidentu.

Fil Foden se prošle nedelje vratio treninzima, posle povrede koju je zadobio u utakmici protiv Lestera u decembru.

Trener Sitija Pep Gvardiola zatražio je nedavno da sudije više zaštite fudbalere od oštrih startova.

Osim povreda Sanea i Fodena, Siti je u pismu ukazao na oštre startove kojima su bili izloženi Kevin De Brujne, Brahim Dijas i Ilkaj Gundogan, a u tim situacijama nije pokazan nijedan crveni karton protivničkim igračima.

Prvoplasirana ekipa Premijer lige Mančester siti je naveo i da želi da se razgovara o retroaktivnim kaznama za oštre startove koji nisu na pravi način kažnjeni na utakmicama.

kurir.rs / Beta

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Da li su Olimpijske igre sportski ili politički događaj?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track