SUDAR SVETOVA U LIGI ŠAMPIONA: Čelsi i Barselona opet zajedno, Bajern čeka Bešiktaš
Foto: Profimedia

DRUGA NEDELJA OSMINE FINALA

SUDAR SVETOVA U LIGI ŠAMPIONA: Čelsi i Barselona opet zajedno, Bajern čeka Bešiktaš

Fudbal -

Utakmicama Čelsi - Barselona i Bajern - Bešiktaš sutra počinje druga nedelja osmine finala Lige šampiona.

U centru pažnje je susret na londonskom Stamford bridžu dobro poznatih rivala, međusobno igraju čak 11. meč u poslednjih 13 godina, među kojima je bilo puno kontroverzi i dramatičnih završnica.

Svima je i dalje u sećanju polufinale iz 2009. godine kada je norveški sudija Tom Hening Ovrebo, baš u Londonu, direktno oštetio Čelsi i pomogao Barseloni da prođe dalje i stvorio rivalske realacije dva tima, ali i pobede u produžecima, zaustavnom vremenu...

Što se tiče nokaut faze, Barselona je u sudaru imala više uspeha 3:2, s tim da je Čelsi slavio u poslednjem dvomeču 2012. godine i kasnije postao prvak Evrope.

Situacija sada je takva da se veće šanse za prolaz daju kluba sa Nou Kampa, posebno što je u Primeri blizu titule, pa veliki fokus može da usmeri na "ušati trofej", za razliku od Čelsija koji se muči u engleskoj Premijer ligi.

Manje neizvesnosti se očekuje u Minhenu, gde Bajern dočekuje Bešiktaš kao veliki favorit, iako je nemački gigant sa drugog mesta ušao u osminu finala.

Bešiktaš je već napravio istorijski rezultat što je kao prvi tim iz Turske u nokaut fazu otišao kao pobednik grupe i sve preko toga bi bila premija.

Utakmice se igraju sutra u standardnom terminu od 20.45 sati.

kurir.rs / Tanjug

foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! ČUDA SE DEŠAVAJU! Partizan je dokaz tome!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track