ITALIJA IGRA SA ARGENTINOM I ENGLESKOM: Sin legendarnog napadača debituje za Azure, vraća se Bufon, ponovo nema Balotelija
Foto: AP

SPISAK V.D. SELEKTORA LUIĐIJA DI BJAĐIJA

ITALIJA IGRA SA ARGENTINOM I ENGLESKOM: Sin legendarnog napadača debituje za Azure, vraća se Bufon, ponovo nema Balotelija

Fudbal -

Italijanski fudbaleri Patrik Kutrone iz Milana i Federiko Kijeza iz Fiorentine dobili su danas prve pozive za nacionalni tim za predstojeće prijateljske utakmice protiv selekcija Argentine i Engleske.

Inače, Federiko je sin legendarnog napadača Enrika Kijeze.

Italija će u petak, 23. marta, igrati protiv Argentine, a četiri dana kasnije sastaće se sa Engleskom u Londonu.

Biće to prva utakmica reprezentacije Italije nakon što su izgubili od Švedske u plej-ofu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Italija neće igrati na Svetskom prvenstu prvi put od 1958.

Kapiten selekcije Italije Đanluiđi Bufon, vratio se u sastav, nakon što je najavio penzionisanje posle plej-ofa.

Utakmica protiv Argentine biće debi i za privremenog selektora Luiđija Di Bjađa.

Mario Baloteli je izostavljen sa spiska uprkos dobroj igri, postigao je 22 gola na 30 mečeva u svim takmičenjima za Nicu ove sezone. On nije igrao za selekciju Italije od Svetskog prvenstva 2014. godine.

Na spisku se nalazi štoper Juventusa Đorđo Kjelini, ali se on povredio na meču sa Spalom u subotu uveče, pa je pitanje da li će biti spreman.

Na spisku su:

Golmani: Đanluiđi Bufon, Đanluiđi Donaruma, Matija Perin.

Odbrambeni igrači: Leonardo Bonući, Đorđo Kjelini, Mateo Darmijan, Matija de Šiljo, Đovani Marko Ferari, Alesandro Florenci, Danije Rugani, Leonardo Spinazola, David Zapakosta.

Igrači sredine terena: Đakomo Bonaventura, Brian Kristante, Roberto Garaljdini, Žoržinjo, Marko Parolo, Lorenco Pelegrini, Marko Verati.

Napadači: Andrea Beloti, Antonio Kandreva, Patrik Kutrone, Federiko Kijeza, Ćiro Imobile, Lorenco Insinje, Simone Verdi.

(Beta, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Delije ponovo u Pioniru? Evo šta Omić kaže o odlasku u Unikahu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track