ORLIĆI NASTAVLJAJU POHOD KA ITALIJI Saša Lukić: Dokazali smo da imamo perspektivnu generaciju fudbalera
Foto: Saša Pavlić

EURO 2019

ORLIĆI NASTAVLJAJU POHOD KA ITALIJI Saša Lukić: Dokazali smo da imamo perspektivnu generaciju fudbalera

Fudbal -

Mlada reprezentacija Srbije će utakmicom protiv Gibraltara u gostima 23. marta nastaviti kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo kome će 2019. godine domaćin biti Italija.

Orlići su do sada su zabeležili maksimalan učinak, iz pet utakmica su upisali isto toliko pobeda i ubedljivo su prvi u grupi 7. Zanimljivo je da su samo još selekcije Španije i Francuske u dosadašnjem toku kvalifikacija ostvarile sve trijumfe:

- Lepo je biti u takvom društvu - počinje priču Saša Lukić, uzdanica selektora Gorana Đorovića i vezista Levantea:

- Bez svake sumnje to je velika stvar za nas, ali i za srpski fudbal i još jedan dokaz da imamo vrlo perspektivnu generaciju fudbalera - rekao je Lukić koji je u svih pet dosadašnjih utakmica bio starter, postigao je gol u duelu sa Makedonijom, a po preciznoj statistici UEFA na terenu je proveo ukupno 447 minuta.

Mlada reprezentacija Srbije će se okupiti u ponedeljak i početi pripreme za duel sa Gibrltarom u kome bi sve osim trijumfa naše selekcije do 21 godine bilo ravno senzaciji:

- Očekujemo da ćemo na pravi način nastaviti ovo što smo započeli. Pobeda u duelu sa Gibraltarom ne bi smela da se dovodi u pitanje. Apsolutni smo favoriti u tom meču, a pravilnim pristupom tokom svih 90 minuta to treba da dokažemo i na terenu. Još jedna pobeda, šesta uzastopna u ovim kvalifikacijama bi nas dodatno približila Evropskom prvenstvu što je naš cilj. Imamo kvalitet, u ekipi je dosta dobrih igrača i samo treba da nastavimo u ritmu u kom smo igrali u dosadašnjem delu kvalifikacija - konstatovao je Lukić.

Srbija trenutno u kvalifikacionoj grupi 7 ima pet bodova više od drugoplasirane Rusije, a šest u odnosu na trećeplasiranu Austriju. Na pitanje koji su krajnji dometi ove generacije, Lukić odgovara:

- Mislim da nije tajna i da svi vide da je ovo vrlo talentovana generacija koja bi mogla da ima lepu budućnost. Naša velika prednost je što se svi mnogo dobro međusobno poznajemo. Imamo i sjajnu atmosferu u timu bez koje je nemoguće praviti vrhunske rezultate. Takođe, selektor Goran Đorović je odlično posložio sve kockice u timu i zaista sjajno funkcionišemo kao ekipa. Međutim, moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, dosadašnji uspesi ne smeju da nas ponesu. Moramo da nastavimo da radimo i da se ponašamo kao do sada, da idemo korak po korak, da se fokusiramo samo na prvu narednu utakmicu, jer to je jedini ispravan put i siguran sam da smo svi toga svesni.

Saša Lukić ustalio se u postavi Levantea. U poslednjih 14 utakmica ekipe iz Valensije Liukić je igrao na 11, od čega čak devet kao starter, a najbolje partije pružao je upravo protiv najbojih timova primere Reala, Barselone, Sevilje...

- Igranje u jednoj od najboljih liga na svetu je veliko iskustvo za mene. Imao sam prilike da igram protiv nekih od najboljih ekipa i fudbalera na planeti što je za svakog mladog igrača od neprocenjivog značaja. Siguran sam da će mi to mnogo značiti u nastavku karijere. Prva mi je sezona u Španiji i moram biti zadovoljan. Mislim da sam pokazao da u tako jakoj konkurenciji mogu da igram bez problema i da se ravnopravno nosim sa svim protivnicima. To je za mene lično mnogo važno, pre svega na polju samopouzdanja - zaključio je Lukić.

kurir.rs / kurir sport

foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Delije ponovo u Pioniru? Evo šta Omić kaže o odlasku u Unikahu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track