NEKADA SAM SPAVAO U GSP, A SADA IGRAM ZA REPREZENTACIJU SRBIJE: Neverovatna životna priča Nikole Milenkovića! OVO je o Blekiju malo ko znao! (VIDEO)
Foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

OTVORENO O SVEMU

NEKADA SAM SPAVAO U GSP, A SADA IGRAM ZA REPREZENTACIJU SRBIJE: Neverovatna životna priča Nikole Milenkovića! OVO je o Blekiju malo ko znao! (VIDEO)

Fudbal -

Reprezentativac Srbije i fudbaler Fiorentine Nikola Milenković Bleki dao je kratak intervju za televiziju Partizana gde je napravio svoje prve korake.

Nakon Partizana Bleki je otišao u Fiorentinu gde je baš kao u reprezentaciji Srbije postao standardni štoper i stub odbrane.

- Nije bilo lako kao i svakome ko počne da igra. Živeo sam na jednom kraju grada, trening na drugom i škola na trećem. Nekad se dešavalo, toga se moja mama i danas seća, da se uspavam u autobusu pa odem na poslednju stanicu kad me slomi umor. To se dešava, to sve prolazi i eto sada hvala Bogu, reprezentativac Srbije, standardni član Fiorentine tako da je na kraju sve ispalo kako treba - prisetio se Milenković.

Prelazak u prvi tim mu je delovao kao san, a sve se u vreme tog prelaska u njegovim očima dešavalo brzo.

- Mislim da sam ostao isti i pokušavam samo da napredujem iz dana u dan. Da ostanem na zemlji i koncentrisan. Taj prelazak u prvi tim delovao je kao san. Ja sam kao mali verovao u sebe, ali se to ostvarilo veoma brzo. To sam dobro podneo, ostao sam isti, sa ciljem da napredujem iz dana u dan- rekao je Milenković, koji zna kakav je pritisak u Partizanu, ali da je to lakše uz podršku porodice, starijih igrača i trenera.

- Pre nego što sam otišao u Fiorentinu, išao sam na časove italijanskog. Stekao sam neko osnovno znanje, a posle sam i u Italiji nastavio da idem na časove. Za mene je osnovno kada se ode u neku zemlju da se nauči jezik. Velika je stvar. Moja je želja da igram u nekoliko zemalja da bih naučio što više jezika... Jezik stvarno mnogo znači u životu - kaže "Bleki".

Nedugo potom je usledio i reprezentativni poziv.

- Jednostavno se i to desilo prebrzo. Odigrao sam 15 utakmica u Fiorentini, usledio je poziv za reprezentaciju, za pripreme za Svetsko prvenstvo, stvarno sam bio presrećan. Odradio sam pripreme i kada je došla ta utakmica igrao sam prvu postavu i mislim da je san svakog igrača da igra SP, to je skup najboljih, mislim da iznad toga nema ništa. Ostaje žal što nismo prošli dalje, ali smo i odlaskom tamo obradovali naše navijače - kaže Milenković.

Ceo intervju sa reprezentativcem Srbiji pogledajte na sledećm videu.

Kurir sport

Foto: Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track