Vidić: Ako sudija nije video penal, znači nije ga bilo

Kapiten Mančestera realan

Vidić: Ako sudija nije video penal, znači nije ga bilo

Fudbal -
Bila je to veoma teška situacija za sudiju jer nije mogao da ima najbolji uvid u to šta se desilo, kaže srpski fudbaler

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić priznao je da je imao sreće kada je sudija Volfgang Štark odlučio da ne dosudi penal Galatasaraju u prvom kolu Lige šampiona.Stameni defanzivac je već u prvom minutu smestio glavnog arbitra u neugodan položaj kada se našao u duelu sa Umutom Bulutom u šesnaestercu. Igrači turskog šampiona su burno protestvovali, ali Štark je ostao nem.

"Mislim da sam možda i napravio penal. Bila je to veoma teška situacija za sudiju jer nije mogao da ima najbolji uvid u to šta se desilo. Mislim i da smo mi mogli da dobijemo još jedan penal, ali u svakom slučaju pobeda je bila zaslužena. Postigli smo gol na vreme, posle toga bili prilično nervozni, ali u drugom poluvremenu smo bili odlični. Prva utakmica je uvek teška, pa smo se možda zbog toga i branili malo više nego što smo želeli", rekao je Vidić.

Kapiten Mančester junajteda smatra da on i njegovi saigrači moraju da porade na izvođenju jedanaesteraca, pošto je Nanijev promašaj sa bele tačke bio treći u nizu za izabranike Aleksa Fergusona.

"Očigledno moramo da radimo na tom polju, u poslednjih šest meseci mnogo nas je koji smo promašili penal, uključujući i mene kada sam šutirao u dresu Srbije protiv Slovenije", kaže Vidić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track