ANĐUS OPTUŽUJE: Čović je hteo da izvrši puč!

Crveno na belo

ANĐUS OPTUŽUJE: Čović je hteo da izvrši puč!

Fudbal -
Sa dvojicom navijača želeo je da smeni Terzića i Kokezu, ali nije uspeo. Poznata je njegova bolesna ambicija da preuzme klub, tvrdi autor emisije „KCN sport“

Dejan Anđus tvrdi za Kurir da je Nebojša Čović hteo da izvrši puč u fudbalskom klubu Crvena zvezda i da to nije uspeo! Prema rečima autora emisije „KCN sport“, Zvezdan Terzić i Slaviša Kokeza ostaće u klubu, dok je Nebojša Čović manevrom za Svetog Iliju naneo ogromnu štetu sebi jer će biti izbačen iz fudbalskog kluba.

- Nebojša Čović je izveo neshvatljiv poduhvat da osvoji fudbalski klub Crvena zvezda iako mu konstelacija snaga u istom nije išla u korist. Terzić i Kokeza su postavljeni da konsoliduju klub, dobro rade, a Čović je udario na njih. Bacio im je rukavicu u lice i izgubio. Prosto je nezamislivo kako je to hteo da uradi. Šurovao je sa dvojicom navijača i sa njima hteo da izvede puč, iako većina „Delija“ nije za duboke rezove u klubu. Prvi put je odgledao fudbalsku utakmicu pre dve godine, a u mladosti je navijao za Partizan - rekao je Kuriru Dejan Anđus i dodao:

- Kada je održana Skupština kluba, onda se nije bunio. Imao je priliku da govori, ali je ćutao. Poznata je njegova bolesna ambicija da preuzme fudbalski klub i objedini ga sa košarkaškim kako bi napravio dobar posao, ali i tu je tanak jer se u biznis ne razume. Ponavljam, nemoguće je da se Čović nametne kao lider zvezdaša! Sada mu poručujem da će biti sankcionisan za pokušaj upada u Crvenu zvezdu jer je to krivično delo. Samo ih niže, a fioka o njemu je sve punija od 2004. godine.

O budućnosti Crvene zvezde Anđus ima sledeće mišljenje:

- Ova garnitura ostaje dok se ne donese zakon o privatizaciji. To će se izvesti vrlo brzo, a onda će Zvezda i ostali klubovi dobiti svoje vlasnike.Dejan Anđus tvrdi da Zvezdan Terzić i Slaviša Kokeza rade odličan posao za Crvenu zvezdu:

- Nema logike da Crvena zvezda menja upravu. Kokeza i Terzić spustili su dug na 42 miliona evra, stabilizovali klub. Tek je treće kolo prvenstva, a da je Katai dao gol, sada bismo bili prvi. Ima još mnogo da se igra, a Zvezdina igra će na svakoj utakmici biti sve bolja i bolja. Iz proverenih izvora znam da su čelnici Crvene zvezde spremili još pet pojačanja kako stranih tako i domaćih.

Sudski procesČOVIĆ SREĆAN ŠTO GA NISU UHAPSILIDejan Anđus tužio je Nebojšu Čovića za fizički napad u kom je pretučen 4. juna prošle godine.- Srećan je Čović što nije uhapšen zbog napada na mene. Ali neće mu to proći. Odgovaraće. Svuda ide sa tim svojim zetom, koji će takođe morati da odgovara kao i on jer je saučesnik u krivičnim delima - nije štedeo Čovića Anđus.

Biće vruće Nebojša Čović odgovorio na prozivku ANĐUS PRIČA PO SISTEMU DŽUBOKSAKurir je pozvao Nebojšu Čovića povodom optužbi Dejana Anđusa. Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda u prvi mah nije želeo da polemiše sa sportskim novinarom:- Nemam šta da mu odgovaram! Neću! Pravo da vam kažem, ne zanima me šta je o meni pričao i šta bih novo mogao da mu kažem.Ipak, kada je saslušao šta je Dejan Anđus rekao o njemu vezano za dešavanja u fudbalskom klubu proteklih dana i pokušaju puča u Crvenoj zvezdi, Čović se ipak otvorio:- Ništa novo od dotičnog! Očekivao sam ovakvu bljuvotinu. Samo sam se pitao kada će da krene. Na naručene i instrumentalizovane budalaštine i izmišljotine neću davati komentare, a vama hvala što ste mi omogućili da ipak nešto odgovorim. Posle svega, sada su jasnije stvari kako funkcionišu izjave pojedinaca, po sistemu džuboksa - izjavio je na kraju razgovora Nebojša Čović.

Pusta Marakana odložena sednica Upravnog odbora VUČIĆ ODBIO SASTANAK SA TERZIĆEM I ČOVIĆEMPremijer Srbije Aleksandar Vučić odbio je bilo kakvu umešanost u aktuelna dešavanja u fudbalskom klubu Crvena zvezda, saznaje Kurir. Sastanak s njim najpre je tražio Nebojša Čović, a potom i Zvezdan Terzić, međutim, njihove želje nisu ispunjene.Inače, na stadionu „Rajko Mitić“ juče je trebalo da se održi nova sednica Upravnog odbora, međutim, sastanak čelnika Crvene zvezde prolongiran je za danas u 19 časova, kada bi trebalo da bude konačno razrešena situacija od nedelje. Juče je na stadionu Crvene zvezde od čelnika kluba bio prisutan samo predsednik Svetozar Mijailović, ali on nije bio raspoložen za priču sa novinarima. Prema saznanjima Kurira, generalni direktor Zvezdan Terzić juče je poslovno boravio u Crnoj Gori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja