AUTOGRAM NA ORLU: Siniša Mihajlović se potpisao na simbol Albanije!
Foto: Profimedia

Provokacija ili ne: Miha ispoštovao mališana iz Tirane

AUTOGRAM NA ORLU: Siniša Mihajlović se potpisao na simbol Albanije!

Fudbal -
Neko bi odbio da da autogram Mediji iz Prištine u neverici što je srpski trener od velikog nacionaliste evoluirao u demokratu

Siniša Mihajlović potpisao se jednom albanskom dečaku na majicu sa dvoglavim crnim orlom, što su mediji na Kosovu i Metohiji propratili s velikom pažnjom. Oni pišu da je prosto neverovatno da je jedan deklarisani srpski nacionalista pristao da izađe u susret dečaku koji mu je ponudio crveno-crnu majicu na potpis.Ne bira fanoveSiniša Mihajlović je pre treninga fudbalera Milana zaustavio svoj automobil ispred veće grupe navijača koji su skandirali njegovo ime. Mnogi od njih su tražili autogram, a među fanovima je bio i albanski dečak. Srpski stručnjak je bez problema izašao u susret navijačima roso-nera. Medijima iz Prištine je to bilo čudno jer očigledno ne poznaju nekadašnjeg srpskog fudbalera i selektora, danas trenera u Milanu. Pojedini čak u podozrivom svetlu pišu da je Miha od nacionaliste evoluirao u demokratu i da je dolazio u sukob sa Iglijem Tareom iako njih dvojica nisu igrali u isto vreme u Laciju?!Siniša Mihajlović se nije javljao na poziv Kurira, a posle kvalifikacionog meča za Evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije u Beogradu, kada su Albanci dronom koji je nosio zastavu velike Albanije inicirali veliki incident, dao je pomirljive izjave:- Ne želim to da komentarišem. Moja zemlja ne zaslužuje ovo. Gledao sam utakmicu, navijao sam za Srbiju, a ono što se dogodilo je razočaravajuće. Veoma mi je žao jer dobro znam sve igrače, mnogi od njih su me zvali. Kao selektor Srbije vodio sam reprezentaciju u Zagrebu protiv Hrvatske i sve je dobro prošlo osim rezultata... Jedini pravi način je da svako preuzme svoj deo odgovornosti!Uzavrele strastiPre mesec dana Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) dodelio je Albaniji pobedu 3:0, a Srbiji oduzeo tri boda, čime su „orlovi“ izgubili sve šanse da se nađu na EP! CAS je takođe kaznio Srbiju odigravanjem sledeća dva meča kod kuće bez publike, uz kaznu od 100.000 evra.

Uvek korektanKUPIO ALBANCA VALONA BEHRAMIJAAlbanski mediji iz Prištine očigledno ne znaju da je Siniša Mihajlović u svim klubovima u kojima je igrao, a i kasnije, kada je postao trener, bio u odličnim odnosima sa albanskim fudbalerima. Dok je bio trener Fjorentine, založio se za dovođenje Albanca iz Kosovske Mitrovice sa švajcarskim pasošem Valona Behramija iz Vest Hema za osam miliona evra. U Sampdoriji je insistirao na ostanku nemačkog reprezentativca Škodrana Mustafija, ali je njega gazda Masimo Ferero ipak prodao Valensiji za sedam miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track