BABOVIĆ POZIVA NAVIJAČE U KRUŠEVAC: Draže mi je da Partizan uzme titulu, nego da uđemo u EU!
Foto: Partizan.rs

Crno-beli imaju meč loptu protiv Napretka

BABOVIĆ POZIVA NAVIJAČE U KRUŠEVAC: Draže mi je da Partizan uzme titulu, nego da uđemo u EU!

Fudbal -
Milinković nema kadrovskih problema, ali je najavio neke izmene u startnih 11, pošto želi neke igrače da odmori

BEOGRAD - Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da njegov tim više ništa ne može da zaustavi na putu do titule i da se nada da će slavlje početi već posle utakmice protiv Napretka.

"Titula je na dohvat ruke, ali moramo da budemo maksimalno ozbiljni i izguramo priču do kraja. Verujem da se ekipa fizički oporavila od utakmice protiv Spartaka i da će na najbolji način nastaviti posao u Kruševcu. To je naša obaveza i verujem da ćemo odigrati kako navijači od nas očekuju", izjavio je MIlinković.

On je dodao da očekuje da se Napredak "otvori" jer im je pobeda potrebna u borbi za opstanak.

"Još jedna teška utakmica za nas, protiv ekipe koja se grčevito bori za opstanak. Iskustvo iz prethodne utakmice poziva na oprez, mislim da Napredak više vredi nego što pokazuje tabela i sigurno će sve učiniti, ne samo jer je Partizan motiv, nego i zbog svoje pozicije".

Milinković nema kadrovskih problema, ali je najavio neke izmene u startnih 11, pošto želi neke igrače da odmori.

On je komentarišući spekulacije da će crno-beli dovesti Gojka Kačara, Miralema Sulejmanija i Miloša Jojića objasnio da još nije bilo razgovorima o pojačanjima za narednu sezonu.

"Razumem interesovanje javnoisti, to je normalno za Partizan, ali prvenstvo još nije gotovo. Očekuje nas i finale Kupa, nismo razgovarali o pojačanjima. To ne bi bilo fer zbog ovih momaka koji sada nose crno-beli dres. Ima vremena za te razgovore na završetku sezone".

Prvotimac Partizana Stefan Babović najavio je tažak meč, ali i sigurno slavlje u Kruševcu.

"Napredak je u nekim utakmicama ostao bez bodova, iako je nadigrao protivnike. Nemaju izbora, sem da idu na pobedu, verujem da će nam biti lakše nego kad nam rivali dođu u Humsku i brane se ceo meč".

On je priznao da će mu ova titula biti najdraža jer je na najteži način osvojena.

"Motivisani smo jer znamo kroz šta smo prošli da bismo je osvojili. Kruševac je crno-beli grad, očekujem da navijači dođu u velikom broiju i da zajedno proslavimo titulu".

Na pitanje da prokomentariše priče o tome kako je Partizan zimus prodajom Danka Lazovića i Petra Škuletića odustao od titule Babović je rekao:

"Te priče su nas pratile još otkad sam se vratio u klub. Partizan najbolje osećaju njegova deca. Kako da ne idemo na titulu, kad smo Saša Ilić, Drinčić i ja fudbalski prohodali ovde. Dovoljno je da se pogledamo i da znamo da to niko ne može da nam zabrani. Verujte mi, draže mi je da Partizan uzme titulu, nego da uđemo u EU", poručio je Babović.

Utakmica 28. kola Superlige između Napretka i Partizana igra se sutra od 18 sati u Kruševcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track