BILANS: Devet Srba jurcaće za ušatim peharom
Foto: Reuters

Završen prvi deo lige šampiona

BILANS: Devet Srba jurcaće za ušatim peharom

Fudbal -
Luka Milivojević i Saša Zdjelar nastavljaju takmičenje u Ligi Evrope, a još devet igrača plus trener Jokanović završili su učešće u Evropi

Kraj grupne faze Lige šampiona bukvalno je prepolovio broj srpskih fudbalera koji nastupaju u elitnom takmičenju pod okriljem UEFA budući da su ih sada ostala samo devetorica.Čak deset igrača ostalo je bez Evrope na prvom preseku stanja u dva evropska nadmetanja, a samo su Luka Milivojević i Saša Zdjelar s Olimpijakosom koliko-toliko uspeli da se spasu i sezonu nastave nastupajući u Ligi Evrope. Mada ovaj drugi je samo formalno član kluba iz Pireja i nije odigrao nijedan meč.Eliminacijom svojih klubova od međunarodne scene su se oprostili Nikola Đurđić (Malme), Zoran Tošić (CSKA), Milan Biševac (Lion), Filip Mladenović (Astana), Nemanja Maksimović (Astana), Nemanja Milunović (BATE), Aleksandar Jevtić (BATE), Predrag Rajković (Makabi), Nikola Mitrović (Makabi), kao i trener Makabija Slaviša Jokanović.Hipotetički gledano, broj srpskih igrača mogao bi i da se smanji budući da od onih koji su ostali u igri Miloš Pantović (Bajern), Radosav Petrović (Dinamo Kijev), Uroš Vitas (Gent) i Marko Poletanović (Gent) nisu odigrali nijedan meč, pa nije isključeno da tokom zime promene sredinu. S druge strane, postoji mogućnost i da neko od srpskih fudbalera pojača jednog od 16 učesnika završnice LŠ, ali, kako sada stoje stvari na evropskoj fudbalskoj berzi, tako nešto je teško ostvarivo.

Žreb u ponedeljakRAĆA, FEJSA I MITAR NA BANETA I KOLAROVALiga šampiona nastavlja se 16. i 17. februara, a u ponedeljak će biti održan žreb za osminu finala, kad će biti poznato da li će se dogoditi da srpski fudbaleri igraju jedni protiv drugih. Nosioci su Real Madrid, Volfsburg, Atletiko Madrid, Mančester siti, Barselona, Bajern, Zenit, Čelsi, a nenosioci PSŽ, PSV, Benfika, Juventus, Roma, Arsenal, Gent i Dinamo Kijev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track