BIVŠI PREDSEDNIK TVRDI: UEFA nije znala za Blaterovu isplatu Platiniju!
Foto: Beta Ap

Novi detalji

BIVŠI PREDSEDNIK TVRDI: UEFA nije znala za Blaterovu isplatu Platiniju!

Fudbal -
Bio sam tada član Izvršnog komiteta FIFA i Blater je to trebalo da prijavi, ali nije - rekao je Johanson

CIRIH - Bivši predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Lenart Johanson tvrdi da ta organizacija nije znala za spornu isplatu od dva miliona franaka aktuelnom prvom coveku UEFA Mišelu Platiniju.

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater i Platini suspendovani su prošle nedelje na 90 dana zbog sumnjive isplate iz 2011. godine, kao nadoknadu za savetodavni posao u peirodu od 1998 do 2002. godine.

Prvi čovek UEFA kandidat je da na izborima za predsednika FIFA u februaru 2016. zameni Blatera.

Šveđanin Johanson, koji je bio predsednik UEFA od 1990. do 2007. godine, naglasio je da Izvršni komitet FIFA, čiji je tada bio član, nije znao za to da je Blater angažovao Platinija.

"Bio sam tada član Izvršnog komiteta FIFA i Blater je to trebalo da prijavi, ali nije. Nikada nisam čuo za taj angazman", rekao je Johanson.

On je dodao da se radi o "prilično velikom novcu".

"Saznao sam iz medija da Platini tvrdi da je imao ugovor sa FIFA", rekao je 85-godišnji Johanson za sajt "Insajd world football".

On je u vreme kada je Platini dobio novac od FIFA 2011. godine nastavio da prisustvuje sastancima Izvršnog komiteta UEFA u svojstvu počasnog predsednika, ali je dodao da ta tema nije nikada bila na dnevnom redu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track