BIVŠI TRENER NA METI PARTIZANA: Popović otišao po Đukića u Španiju
Foto: Rojters

Uprava Partizana želi Miroslava

BIVŠI TRENER NA METI PARTIZANA: Popović otišao po Đukića u Španiju

Fudbal -
Kapitalac - Član uprave kluba iz Humske Novak Nedić zajedno sa predsednikom ubeđuje bivšeg stratega crno-belih da se ponovo vrati u Srbiju

Partizan želi Miroslava Đukića za trenera! Predsednik crno-belih Zoran Popović otputovao je juče u Španiju kako bi ubedio nekadašnjeg stratega crno-belih i selektora Srbije da se vrati u Humsku.Partizan je sa Miroslavom Ðukićem (49) kontaktirao još u nedelju uveče posle meča sa Čukaričkim, ali je njegov odgovor bio negativan. Ðukić je bio predlog člana Upravnog odbora crno-belih Novaka Nedića koji smatra da bi njegov dolazak umirio navijače i omogućio crno-belima da osvoje titulu. Upravo je Novak Nedić osoba koja se veoma pita u Humskoj i čovek koji u poslednjih nekoliko meseci vuče ključne odluke kada je klub u pitanju, kako sa sportske, tako i sa ekonomske strane. Telefonsko ubeđivanje sa Ðukićem trajalo je u ponedeljak, a i pored odbijanja predsednik Popović je odlučio da se zaputi u Španiju.Milinković otpaoParalelno sa Ðukićem vođeni su i pregovori sa Zoranom Milinkovićem. Protiv njegovog angažovanja je potpredsednik Ljubiša Tumbaković, pa su pregovori neuspešno okončani.Inače, Miroslav Ðukić preuzeo je Partizan 9. januara 2007. godine. Tokom njegovog boravka u klubu, Partizan je uspeo da savlada Crvenu zvezdu na njenom stadionu posle 11 godina, dva puta ubedljivo je savladao HŠK Zrinjski u Kupu UEFA (crno-beli su izbačeni zbog nereda navijača), a ekipu je sa razrađenom igrom i bodovnom zalihom ostavio Slaviši Jokanoviću, koji je bez problema osvojio titulu. Đukić Terzićev ljubimacPre desetak dana ostao je bez posla u Kordobi, a pre nje je vodio Valensiju, Valjadolid, Erkules i Muskron.Ne treba zaboraviti da je Miroslava Ðukića na mesto selektora mlade reprezentacije, a potom i A tima Srbije postavio Zvezdan Terzić, tadašnji predsednik FSS, a današnji direktor Crvene zvezde. Čim je Terzić smenjen, novi predsednik Karadžić oterao je Ðukića.

Želi Đukića...Zoran Popović
Želi Đukića...Zoran Popović

Otkaz Danas zvanično smena trenera NIKOLIĆU PRODALI IGRAČE, PA GA SMENILIMarko Nikolić (35) nije bio u ljubavi sa novom upravom Partizana. Popovićeva ekipa kao da ga je čekala zicer da ga smeni. Juče mu je preko prijatelja rečeno da se na njega više ne računa. Danas na sednici sekretarijata kluba ta odluka bi trebalo da bude i ozvaničena.Uprava kluba mu je prodala dvojicu najboljih igrača - Danka Lazovića i Petra Škuletića, ostavivši ga praktično bez rešenja u napadu jer je ostao sa Nemanjom Kojićem, koji je tek izašao iz povrede, i sa junošom Ivanom Šaponjićem. Marko Nikolić bio je i pod kaznom Saveza zbog incidenta u Novom Pazaru, pa ekipu nije mogao da vodi u prve dve utakmice, kada su crno-beli u Humskoj dva puta remizirali, prvo sa Voždovcem (3:3), a onda i sa Radničkim iz Niša (0:0). Posle toga Nikolić je dobio Donji Srem (2:1) i Rad (2:0), da bi u nedelju kiksnuo protiv Čukaričkog (2:2). Plus šest iz jesenjeg dela Superlige brzo se istopilo, pa crno-beli sada imaju samo dva boda viška u odnosu na branioca titule Crvenu zvezdu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track