BLAMAŽA ZVEZDE Luka Jović: Treba da nas je sramota!
Foto: Saša Pavlić

Mladi igrač samokritičan

BLAMAŽA ZVEZDE Luka Jović: Treba da nas je sramota!

Fudbal -
Bez obzira na novac koji Kairat ulaže u tim, Zvezda sebi nije smela da dozvoli izbacivanje od ekipe iz Kazahstana. Nije alibi, ali ubio nas je dug put, bio sam bukvalno mrtav

Crvena zvezda u svojoj istoriji ne pamti ovakav debakl. Ajd što je morala da igra od prvog kola kvalifikacija za drugo po rangu evropsko takmičenje, nego je još i ispala na startu, i to sa dva poraza - u Beogradu (0:2) i Almatiju (1:2). Sad su i Kazahstanci bauk za najtrofejniji srpski klub. Sramota!A reč „sramota“ upotrebio je i Luka Jović, mladi fudbaler koji je bio samokritičan posle evropske bruke.- Sve nas igrače treba da bude sramota! Mi smo izgubili bitku u prvom meču, ali nema tu velike priče, nismo smeli ovako da se obrukamo i u revanšu - iskren je 18-godišnji Luka Jović.Osam sati u avionuMladi fudbaler ne traži alibi, ali kaže da je dug put od osam sati leta dodatno uticao na loš rezultat.- Ubio nas je dug i naporan put. Bio sam bukvalno mrtav. Stigli smo u hotel u dva ujutro. Zaspao sam u četiri. Probudio sam se tek u dva popodne, a utakmica je bila u osam uveče. I ostali igrači su imali sličan problem. Niko nije ustao ranije. Moj cimer Mihajlo Ristić ustao je tek u četiri popodne. Ne volim mnogo da spavam, ali put me je slomio i teško sam funkcionisao.Prvi meč kobanJović je posle svega uporedio Kairat i Crvenu zvezdu.- Srpski fudbal ide ka dole, a kazahstanski ka gore! Oni su moćan i veoma bogat klub. To pokazuje i činjenica da su doveli Anatolija Timoščuka. Takav transfer ne može da priušti sebi nijedan klub u Srbiji. Opet, mi smo Crvena zvezda i, bez obzira na to što su oni bogati, nismo sebi smeli da dopustimo da ispadnemo od kazahstanske ekipe u prvom kolu.Luka je svestan da je prvi meč i poraz od 0:2 odlučio ukupnog pobednika.- Bili smo spremni da se borimo, ali nije jednostavno odigrati celu utakmicu sa igračem manje. Borili smo se koliko smo mogli. Oni imaju više snage, prvenstvo im je u jeku i svakako je da su mnogo spremniji od nas i u boljoj formi. Ali, opet, to nije opravdanje - zaključio je na kraju razgovora za Kurir Luka Jović.

Prečka i gol-linijaSREĆA NAS OBILAZILuka Jović otkrio je kakva je bila taktika Crvene zvezde za revanš posle 0:2 iz Beograda.- Dogovor je bio da ih čekamo. Da se povučemo i ne idemo visoko u presing. Za drugo poluvreme da izađemo jer nismo imali šta da izgubimo. Nismo imali sreće u ovom dvomeču. Pogodili smo prečku, imali loptu na gol-liniji.

Ne štede novacSAMO DA IH IZBEGNEMO SLEDEĆE SEZONENa pitanje šta misli zašto Kazahstanci ulažu toliko novca u fudbal a mi ništa, Jović je odgovorio:- Stvarno ne znam. Možda zbog krize?! Fudbal je najvažnija stvar na svetu, oni, vidi se, ne štede. Voleo bih da ih izbegnemo sledeće sezone, ko zna kako će oni tad izgledati jer njihov gazda ne štedi novac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track