BLOG UŽIVO: Odbojkašice Vizure pobedile Spartak i odbranile titulu
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Odbojkašice Vizure pobedile Spartak i odbranile titulu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:51 - Odbojkašice Vizure pobedile Spartak i odbranile tituluOdbojkašice beogradske Vizure odbranile su titulu prvaka Srbije pošto su večeras u Subotici, u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa, savladale ekipu domaćeg Spartaka sa 3:2 (28:30, 25:23, 17:25, 25:22, 16:14). Vizura je u finalu trijumfovala ukupnim rezultatom 3:1 nakon što je prethodno na domaćem terenu slavila sa 3:1 i 3:2, dok je treći meč u Subotici pripao Spartaku (3:0). Odbojkašice Vizure osvojile su "duplu krunu" pošto su ranije trijumfovale i u nacionalnom Kupu.

20:19 - Pobeda Krunićeve na startuSrpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolu ITF turnira u Trnavi. Ona je na startu savladala domaću igračicu Renatu Voracovu, trenutno 191. teniserku sveta, sa 7:5, 6:0. Krunićeva, koja je postavljena za drugu nositeljku, u drugoj rundi sastaće sa boljom iz duela Vankova – Jurikova. Turnir u Trnavi igra se na šljaci za nagradni fond od 100.000 dolara.

19:54 - Na Emiratima prenos finala FA kupaFinalna utakmica engleskog FA kupa između fudbalera Arsenala i Aston Vile biće prenošena na velikom ekranu na Emiratima, matičnom stadionu londonskog kluba. Cena ulaznica za prisustvo direktnom prenosu tog meča kretaće se od tri do deset funti, objavljeno je na sajtu Arsenala. Veliko finale FA kupa, koje se tradicionalno igra na stadionu Vembli, zakazano je za 30. maj, a trofej brani Arsenal. Londonske "tobdžije" ukupno su 11 puta trijumfovale u tom takmičenju, dok će Aston Vila, koja se ove sezone bori za opstanak u Premijer ligi, pokušati da osvoji osmi trofej FA kupa, prvi još od daleke 1957. godine.

19:41 - Troicki i Čilić lako do drugog kolaViktor Troicki i Marin Čilić srušili su prvu prepreku u dublu na turniru masters serije u Madridu. Oni su savladali Kolumbijca Santjaga Hiralda i Skota Lipskog iz SAD bez većih problema, rezultatom po setovima 6:4, 6:2.Troicki i Čilić će u narednoj rundi igrati protiv Žan-Žilijen Rojera iz Holandije i RumunaOrije Tekaua, koji su bili slobodni u prvom kolu.Ranije tokom dana, Troicki je završio učešće u singlu već u prvom kolu, pošto je doživeo ubedljiv poraz od Francuza Gaela Monfisa.

18:14 - Srbija u grupi sa Danskom, Hrvatskom i Crnom GoromŽenska juniorska rukometna reprezentacija Srbije igraće u A grupi prvenstva Evrope sa selekcijama Danske, Hrvatske i Crne Gore, određeno je žrebom danas u Valensiji. Plasman u drugu fazu šampionata izboriće dve najbolje ekipe koje se ukrštaju sa grupom B u kojoj su Rusija, Makedonija, Nemačka i Litvanija.Sastavi grupa:A: Danska, Hrvatska, Crna Gora, SrbijaB: Rusija, Makedonija, Nemačka, LitvanijaC: Švedska, Rumunija, Mađarska, FrancuskaD: Portugalija, Norveška, Španija, BelorusijaRukometno prvenstvo Evrope za juniorke biće održano u Španiji od 23. jula do 2. avgusta, a titulu brani reprezentacija Švedske.

17:45 - Bertans ide u Barselonu?Letonski košarkaš Davis Bertans, bivše krilo Partizana, mogao bi karijeru da nastavi u Barseloni, prenose španski mediji. Bertans, koji je krajem marta drugi put u roku od godinu dana pokidao prednji ukršteni ligament, navodno je potpisao predugovor sa Kataloncima. Barsa je navodno postigla preliminarni dogovor sa Laboral Kučom, za koju je Bertans vezan ugovorom na još jednu sezonu. Međutim, španski mediji očekuju da Bertans na leto postane igrač Barselone, naravno ukoliko prođe lekarske preglede, zbog problema sa kolenom. Bertans bi nastavio tradiciju seobe igrača iz Vitorije u Barselonu, jer su pre njega iz Laborala u Barsu prešli Marselinjo Uertas, Marčej Lampe, Bred Olseon, Tibor Plajs.

17:11 - Brazil bez Oskara na Kupu AmerikeSelektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Dunga saopštio je danas spisak igrača za Kup Amerike u Čileu, među kojima nema Oskara iz Čelsija. Dunga je rekao da je odustao od 23. godišnjeg igrača sredine terena, nakon što se povredio na poslednjem treningu novog šampiona Premijer lige."Razgovarao sam sa Murinjom i klupskim doktorima, koji su mi objasnili da je za njegov oporavak potrebno vreme i da neće biti u najboljoj formi za Kup Amerike", rekao je Dunga novinarima, prenosi Rojters.Golmani: Džeferson (Botafogo), Dijego Alves (Valensija), Marselo (Gremio)Odbrana: Fabinjo (Monako), Marselo (Real Madrid), Filipe Luis (Čelsi), Danilo (Porto), David Luiz (PSŽ), Markinjos (PSŽ), Tijago Silva (PSŽ), Miranda (Atletiko Madrid)Sredina terena: Luiz Gustavo (Volfsburg), Elijas (Korintijans), Fernandinjo (Mančester Siti), Kazemiro (Porto), Vilijan (Čelsi), Filipe Kutinjo (Liverpul), Everton Ribeiro (Al-Ahli), Daglas Kosta (Šahtjor)Napad: Nejmar (Barselona), Robinjo (Santos), Firminjo (Hofenhajm), Dijego Tardeli (Šandong).Brazil će igrati u grupi C zajedno sa Kolumbijom, Peruom i Venecuelom. Kup Amerike biće održan u Čileu od 11. juna do 4. jula.

16:50 - Spektakl u Barseloni, Gvardiola se vraća na Nou KampFudbaleri Barselone i Bajerna sastaće se sutra u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, a meč u Španiji biće u znaku povratka trenera Pepa Gvradiole na Nou Kamp.Gvardiola je pre Bajerna sa dosta uspeha vodio Katalonce sa kojima je osvojio 14 trofeja, uključujući dva pehara Lige šampiona. Njegovom povratku u bivši klub i prvom pojavljivanju pred navijačima od prelaska u Bajern raduje se i Anders Inijesta."Pep je uvek bio jedan od mojih idola, pored Mihaela Laudrupa. Utakmica u sredu će biti posebna za sve, jer uspomene ne blede. Biće ovo veoma zanimljiv dvomeč dva veoma jaka tima", rekao je Inijesta za klupski sajt.Barselona se nada osmom finalu Lige šampiona, koju je osvajala četiri puta, dok Bajern ima jedan trofej više. Katalonci se uzdaju južnoamerički triling Lionel Mesi, Nejmar i Luis Suarez, koji je u dosadašnjem delu sezone ukupo postigao 108 golova. Domaćin je u prednosti, jer igra pred svojim navijačima, nalazi se u izuzetnoj formi, dok je Bajern oslabljen zbog odsustva nekoliko ključnih igrača.Arjen Roben je definitivno završio sezonu, a pod znakom pitanja je nastup Roberta Levandovski, koji bi uprkos prelomu vilice i potresu mozga, mogao da zaigra sa zaštitnom maskom."Znamo što nas očekuje i spremni smo. Borićemo se do smrti ako treba. Mislim da su šanse 50-50. Barselona se nalazi u odličnoj formi, ali verujem u nas, iako neće biti lako zaustaviti Mesija, Suareza i Nejmara", rekao je Havi Martinez, povratnik u tim Bajerna nakon teške povrede.Utakmica između slavnih klubova proteći će i u duelu dva trenera, koji su nekada bili saigrači u Barseloni.Gvardiola i Enrike igrali su zajedno za Barselonu u periodu od 1996. do 2001. godine. Pep je za prvi tim kluba zaigrao sa 19 godina i bio je deo tima Johana Krojfa, koji je 1992. u Barselonu doneo prvu titulu prvaka Evrope. Enrike je u Barselonu došao 1996. godine iz redova najvećeg rivala madridskog Reala. Zanimljivo je da su obojica trenersku karijeru počelu u drugom timu Barselone. Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Barselone i Bajerna igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Nou Kamp, a revanš je 11. maja na Alijanc areni.U drugom polufinalu, večeras se sastaju Juventus i Real.

15:51 - Ročesti najbolji strelac Evrolige, Marjanović drugiKošarkaš Nižnjeg Novgoroda Tejlor Ročesti osvojio je trofej "Alfonso Ford" namenjen najboljem strelcu Evrolige, saopšteno je danas na sajtu takmičenja. Ročesti je ove sezone predvodio Nižnji Novgorod do Top 16 faze sa prosečnim učinkom od 18,9 poena. On je trijumfovao ispred centra Crvene zvezde Bobana Marjanovića sa prosekom od 16,6 poena, Endrua Gaudloka iz Fenerbahča (16,4) i Miloša Teodosića iz CSKA i Devina Smita iz Makabija (15,04). Američki plejmejker je tokom karijere igrao za Getingen, Galatasaraj, Albu, Le Man, Kaha Laboral, Bijelu i Montepaski.Trofej Alfonso Ford nosi ime po košarkašu koji je preminuo od leukemije u septembru 2004. godine. Ford je, igrajući za Olimpijakos i Montepaski iz Sijene dva puta bio najbolji strelac Evrolige. Od 2005. godine, kada je ustanovljeno ovo priznanje, pobednici su bili Igor Rakočević (2007, 2009, 2011), Kit Lengford (2014), Bobi Braun (2013), Bo Mekejleb (2012), Linas Kleiza (2010), Mark Sejlers (2008), Dru Nikolas (2006) i Čarls Smit (2005).

14:45 - Monfisova lekcija očajnom Troickom u Madridu Srpski teniser Viktor Troicki poražen je već na startu mastersa u Madridu. Nerešiva enigma za srpskog tenisera bio je Gael Monfis koji je slavio u dva seta, 6:2, 6:0 za samo 60 minuta igre.Koliko je bio loš dovoljno je samo reći da Viktor nije imao nijednu priliku za brejk tokom prvog dela igre protiv francuskog tenisera.Nije čak ni došao u situaciju da mu pripreti. U prvom setu je na Monfisom servis uzeo samo četiri poena, a ni u drugom nije bio mnogo uspešniji.Monfis je nanizao devet gemova pre nego što je stavio tačku na meč. Troicki je očajno servirao, pa je taj deo igre okončao bez osvojenog gema, pošto mu je Monfis uzeo sva tri servisa. U šestom gemu je srpski teniser imao tri šanse za brejk, ali nijednu nije iskoristio, pa je Monfis realizovao meč loptu posle 60 minuta igre.U narednom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Granoljers - Kližan.

14:05 - Ikardi još nije odlučio o novom ugovoruNapadač Intera Mauri Ikardi izjavio je da je veoma teška situacija u vezi sa pregovorima u novom ugovoru. Već mesecima Inter i Ikardi pregovaraju o produžetku saradnje, klub nudi 2,7 miliona evra, dok Argentinac traži više od 3 miliona po sezoni."Teška je situacija. Ljudi na San Siru me vole, mnogo ih poštujem. Pokušavam da ih usrećim svaku utakmicu. Mlad sam, imam samo 22 godine, nadam se da ću imati karijeru kao Havijer Zaneti", rekao je Ikardi upravo na humanitarnom meču koji je organizovao njegov zemljak.Problem u vezi sa pregovorima dve strane navodno pravi i londonski Čelsi, koji je spreman da ponudi Interu 30 miliona evra za Ikardija.13:25 - Najbogatiji Afrikanac želi ArsenalNajbogatiji Afrikanac, 58-godišnji Nigerijac Aliko Dangote želi da postane novi vlasnik londonskog Arsenala. Dangote, čije se bogatstvo procenjuje na oko 15 milijardi dolara, od 2010. godine pokušava da preuzme klub iz severnog Londona."I dalje se nadam, jednog dana po pravoj ceni kupiću klub. Kupiću ga, ne po nekoj besmislenoj ceni, nego po onoj koju vlasnici neće moći da odbiju. Znam moju strategiju", rekao je Dangote.Ovaj Nigerijac se obogatio zahvaljujući raznim poslovima u izgradnji, prodaji šećera i naftnim investicijama, a pre nove ponude za kupovinu Arsenala planira da proširi svoj biznis. "Investirali smo oko 15 milijardi dolara u prošlih nekoliko godina. Trenutno želim da svoj posao dovedem na određeni nivo. Kada završim sa tom putanjom, onda ću možda poslati novu ponudu", dodao je Dangote. Iako veliki navijač Arsenala, Dangote je veliki kritičak Arsena Vengera, smatra da 65-godišnji Francuz "mora malo da promeni stil", upozorivši klub da mu je "potreban novi pravac". Dangote je navodno 2014. imao bogatstvo od oko 25 milijardi dolara, ali je ono skoro prepolovljeno zbog devalvacije valute u Nigeriji ove godine. Većinski vlasnik Arsenala trenutno je američki sportski tajkun Stenli Kronki (66,8%), vlasnik NFL tima Sent Luis Remsa, NBA ligaša Denver Nagetsa, NHL tima Kolorado Avalanša, te MLS kluba Kolorado Rapidsa. On je 2007. ušao u klub, većinski vlasnike je postao dve godine kasnije, a pored njega najviše akcija imaju još ruski milijarder Ališer Usmanov (29,35%) i iranski finansijer Farad Moširi.

12:42 - Nojer: Pokazaću Mesiju ko je gazdaGolman Bajerna iz Minhena Manuel Nojer pun je samopouzdanja pred polufinalni meč Lige šampiona sa Barselonom. Barselona u sredu od 20.45 dočekuje Bajern u prvom polufinalnom meču, a to će biti sudar najboljeg golmana i najboljeg napadača planete.„Prema Mesiju gajim ogromno poštovanje zbog svega što je tokom karijere uradio. On je fantatičan igrač. Međutim, od krucijalne važnosti je da pokažem autoritet kada se sretnemo na terenu. Pokazaću mu ko je gazda. Isto sam uradio i na finalu Svetkog prvenstva i ispalo je jako dobro. Pokušaćemo to isto da napravimo i u sredu uveče. Od vitalnog značaja je da uz poštovanje steknemo i dominaciju na terenu“, rekao je Nojer. Bajern je u prethodnom okršaju ove dve ekipe razbio Katalonce ukupnim rezultatom 7:0. „Ova utakmica sa Barselonom je finale pre finala. Naš cilj je da tamo pojavimo. Pre dve godine smo dominirali u mečevima sa Barsom, ali sada su stvari drugačije. Mnogo smo izjednačeniji timovi - smatra golman Bavaraca. Ovog puta oni nemaju povređenog Mesija, već imaju Mesija koji igra u životnoj formi, a nama nedostaje nekoliko ključnih igrača. Svesni smo da je pred nama težak zadatak, ali sam pun samopouzdanja i verujem da imamo šanse“, dodao je najbolji golman sveta.12:02 - Istanbul želi i Novaka ĐokovićaNajbolji teniser sveta Novak Đoković mogao bi sledeće sezone da učestvuje na ATP turniru u Istanbulu, prenose lokalni mediji. Turnir iz serije 250 u Istanbulu prvi put je organizovan ove sezone, a premijerno izdanje pre nekoliko dana osvojio je Švajcarac Rodžer Federer. Drugi teniser sveta u finalu je savladao Urugvajca Pabla Kuevasa rezultatom 6:3, 7:6 (12-10).Organizatori ovog događaja očigledno su veoma ambiciozni jer su najavili da će za sledeću sezonu pokušati da dovedu i Đokovića. Turnir u najvećem turskom gradu igraće se svake godine u poslednjoj nedelji aprila, pre Mastersa u Madridu. Ove godine nagradni fond iznosio je 439.405 dolara.

11:12 - Murinjo dovodi Lamberta kao zamenu za DrogbuMenadžer Čelsija Žoze Murinjo razmatra mogućnost dovođenja fudbalera Liverpula Rikija Lamberta kao kao zamenu za odlazećeg veterana Didijea Drogbu.Drogbi ističe ugovor na kraju sezone i najverovatnije ga neće produžiti, posle čega će Čelsi ponuditi pet miliona funti za 33-godišnjeg napadača Liverpula.Murinjo na listi želja ima još jedno ime koje bi moglo da bude alternativa Dijegu Kosti i Loiku Remiju, a to je fudbaler Totenhema Emanuel Adebajor.Lambert je letos došao iz Sautemptona u Liverpul, ali nije imao uspešnu sezonu pošto je postigao samo dva gola u Premijer ligi i uglavnom bio na klupi za rezerve. On je tokom karijere igrao i za Blekpul, Mansfild, Stokport, Ročdejl i Bristol.

10:32 - Venger iznenađen Sančezovim golovima Menadžer Arsenala Arsen Venger iznenađen je golgeterskim učinkom Aleksisa Sančeza ove sezone.Čileanac je letos stigao u London za 40 miliona evra iz Barselone i postigao 24 gola u sezoni, od toga 16 u Premijer ligi."Iznenađen sam, očekivao sam da više namešta nego da postiže golove jer ga više koristim na krilu gde igrač ima manje šansi. Ali on ima sjajan tajming i kvalitet, uvek se nađe u poziciji za gol", rekao je Venger.Sančez je bio dvostruki strelac u ubedljivoj pobedi Arsenala u Halu (3:1) u ponedelja. "Prezadovoljan sam igrom jer smo imali tečnu utakmicu. Neverovatno je da smo postigli dva gola iz odbitaka, a da smo promašivali čiste šanse. Generalno gledajući videli smo tim sa odličnom dinamikom, odlična utakmica za nas", zaključio je Venger.

09:43 - Brejk napravili i Čikago i KlipersiStart polufinalnih serija plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) protekao je u znaku gostujućih timova koji su od četiri odigrane, dobili tri utakmice.Vašington je juče "povukao nogu" napravivši brejk u Atlanti, a jutros su to učinili Klipersi u Hjustonu, odnosno Čikago u Klivlendu. Bulsi su savladali Klivlend sa 99:92 i poveli sa 1:0 polufinalnoj seriji Istoka, dok su Klipersi bili bolji od Hjustona (117:101) i već na startu anulirali prednost domaćeg terena koju je Hjuston stekao na Zapadu, posle ligaškog dela šampionata.

09:00 - Blaščikovski propušta dve utakmice zbog povrede preponeFudbaler Borusije iz Dortmunda Jakub Blaščikovski propustiće naredne dve prevenstvene utakmice zbog povrede prepone, saopštio je bundesligaški klub.Blaščikovski se povredio u subotu tokom prvenstvene utakmice sa Hofenhajmom (1:1) i četiri minuta pre kraja prvog poluvremena morao je da izađe sa terena. Poljski fudbaler je propustio prvi deo sezone zbog problema sa ligamentima kolena. Trener Borusije iz Dortmunda ima mnogo problema sa sastavom tima, pošto će napadač Adrijan Ramos odsustvovati tri meseca zbog povrede kolena. Borusija iz Dortmunda je odigrala 1:1 sa Hofenhajmom i tri kola pre kraja zauzima deveto mesto na tabeli sa 40 bodova.

08:32 - Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju u Kortini 2021. godineItalijanski skijaški centar Kortina d'Ampeco biće domaćin Svetskog prvenstva u alpskom sijanju 2021. godine. Međunarodna skijaška federacija (FIS) saopštila je da je Kortina jedini kandidat za domaćina Svetskog prvenstva u alpskom sijanju 2021. godine. Kortina se prethodno u četiri navrata neuspešno kandidovala za domaćina, za takmičenja od 2013. do 2019. godine. FIS je naveo da će domaćine Svetskog prvenstva u alpskom i nordijskom skijanju izabrati u junu 2016. godine, na kongresu u meksičkom Kankunu. Kandidati za domaćina Svetskog prvenstva u nordijskom skijanju su Obersdorf (Nemačka), Planica (Slovenija) i Trondhajm (Norveška).08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track