BLOG UŽIVO Mihajlović: Baloteli je debeo
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO Mihajlović: Baloteli je debeo

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:46 - Junajted: Real pokušava da sakrije svoju nespretnostFudbalski klub Mančester junajted optužio je danas Real Madrid da pokušava da skrene pažnju sa sopstvene nespretnosti prilikom transfera Davida De Hee. De Hea nije uspeo da pređe iz Junajteda u Real jer papirologija za španskog golmana nije stigla na vreme u Fudbalski savez Španije. Madriđani su saopštili da rukovodiocima Junajteda nedostaje iskustvo i optužili su ih za odugovlačenje. Ipak, iz Junajteda su poručili da je namera Reala da "pomeri fokus što dalje od sopstvene nespretnosti".

21:21 - Porto traži od klubova Lige šampiona da izdvoje novac za migrantePotrugalski fudbalski klub Porto zatražio je danas da učesnici grupne faze Lige šampiona deo novca od prodaje ulaznica izdvoje za migrante i izbeglice. "Fudbal ne bi smeo da zatvori oči pred dramom koju migranti i izbeglice preživljavaju", navodi se u pismu Porta. Porto je pisao Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA), predlagajući da klubovi izdvoje po evro od svake prodate ulaznice u prva dva kola grupne faze. Navedeno je da će Porto u svakom slučaju donirati novac sa utakmice protiv Čelsija, 29. septembra u Portugalu, i u slučaju da predlog tog kluba ne uspe.

20:52 - Jelena Janković i Aleksandra Krunić u osmini finala US openaSrpske teniserke Jelena Janković i Aleksandra Krunić plasirale su se u osminu finala US opena u konkurenciji ženskih dublova. Nakon što su u singlu ispale u prvom kolu, posvetile su se takmičenju u dublovima. Njih dve su u partu danas obezbedile plasman u osminu finala turnira trijumfom nad Anabel Medinom Gerges i Arančom Parom Santonjom iz Španije. Jelena Janković i Aleksandra Krunić slavile su sa 2:0 (6:2, 6:2) prepustivši svega četiri gema Španjolkama u meču koji je trajao 68 minuta. U osmini finala srpske teniserke sastaće se sa Australijankom Kejsi Delakvom i Kazahstankom Jaroslavom Švedovom koje su postavljene za četvrte nositeljke u konkurenciji dublova.

20:31 - Roben pauzira četiri nedeljeArjen Roben je povredio primicač, moraće da pauzira najmanje četiri nedelje, saopštio je Bajern Minhen. Holandski reprezentativac je izašao sa terena utakmice protiv Islanda, nakon pola sata igre, kada je osetio bol u nozi. Pregledi su utvrdili povredu mišića u predelu levog primicača, a Bajernov doktor Volker Braun je utvrdio da će Roben morati da pauzira oko mesec dana. Roben će tako propustiti odlučujući meč kvalifikacija za EURO za Turskom, utakmicu koju Holandija mora da dobije kako bi zadržala realne šanse za plasman u Francusku.

20:09 - Gruzija u Tbilisiju pobedila ŠkotskuFudbalska reprezentacija Gruzije savladala je večeras na domaćem terenu u Tbilisiju selekciju Škotske sa 1:0, u utakmici D grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope. Gruzija je ostvarila tek drugu pobedu u grupi kojom je ostala na pretposlednjem mestu sa šest bodova, ali je zakomplikovala situaciju Škotskoj i udaljila je od plasmana na kontinentalni šampionat sledeće godine u Francuskoj. Izabranici Gordona Strahana neočekivanim porazom ostali su trećeplasirani sa dva boda zaostatka za Nemačkom i tri za vodećom Poljskom, koje imaju utakmicu manje. Gruzija - Škotska 1:0 (Kazaišvili 38) Od 20.45 sati igraju Nemačka - Poljska i Gibraltar - Irska. Tabela D grupe: Poljska 14 bodova, Nemačka 13, Škotska 11, Irska 9, Gruzija 6, Gibraltar 0.

19:54 - Čukarički i Radnik odigrali 1:1, debitovao Li AdiFudbaleri Čukaričkog i Radnika igrali su danas u Bijeljini nerešeno 1:1, u prijateljskoj utakmici pred nastavak sezone. Srpski superligaš i bosansko-hercegovački premijerligaš iskoristili su pauzu zbog obaveza reprezentativnih selekcija i u prijateljskom odmeravanju snaga zadovoljili publiku na Gradskom stadionu u Bijeljini. Poveli su Beograđani golom Tijaga u 76. minutu, a konačan rezultat postavio je Seratlić lepim golom iz slobodnog udarca u 90. minutu. Trener gostiju Vladan Milojević suprotstavio je kombinovani sastav Radniku, čiji je predsednik bivši igrač Partizana i državni reprezentativac Mladen Krstajić, a u ekipi je debitovao internacionalac iz Gane, Li Adi, koji je nedavno stigao u klub sa Banovog brda. Utakmicu je sudio Rajko Djorđić iz Bijeljine. Čukarički na tabeli Superlige Srbije trenutno zauzima sedmo mesto sa 11 bodova, a u 9. kolu dočekuje 12. septembra ekipu Radnika iz Surdulice.

19:21 - Oliveiri 13. etapa Vuelte, Aru i dalje vodeći u generalnom plasmanuPortugalski biciklista Nelson Oliveira pobedio je na današnjoj 13. etapi španske Vuelte, dok je Fabio Aru iz Italije zadržao vođstvo u generalnom plasmanu. Oliveira se odvojio od grupe od 24 vozača na oko 20 kilometara pre kraja 178 kilometara duge etape od Kalatajuda do Tarasone. On je imao vremena i da uspori u finišu i trku završi sa minutom prednosti u odnosu na tu grupu vozača. Aru je zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu, ispred domaćeg takmičara Joakima Rodrigesa, koji zaostaje 27 sekundi.

18:52 - Fudbal u Portugalu ove godine prvi put na dan izboraUtakmice fudbalskog prvenstva Portugala ove godine će se prvi put u istoriji demokratskih izbora u toj zemlji održati na dan glasanja. Do sada je bilo uobičajeno da se utakmice ne održavaju na dan izbora, a mnogi u Portugalu sada smatraju da sport dobija veću pažnju od politike. Nacionalna izborna komisija Portugala je izrazila zabrinutost, zbog toga što, kako je rekao njen portparol Žoao Almeida, nije uobičajeno da se veći događaji održavaju na dan glasanja. Vodeća tri kluba, Benfika, Porto i Sporting igraće u nedelju, 4. oktobra svoje utakmice nacionalnog šampionata Portugala, isti dan kada će se održati izbori za novu vladu. To, ipak, neće sprečiti ljubitelje fudbala da glasaju, s obzirom na to da će biračka mesta biti otvorena 11 sati.

18:33 - Mihajlović: Baloteli je debeoMario Baloteli debitovao je za Milan u prijateljskoj utakmici protiv Modene u četvrtak."Super Mario" je blistao protiv četvrtoligaša i uspeo da postigne gol, asistira i izbori penal u pobedi svog tima 3:2. Međutim, i pored toga trener Milana Siniša Mihajlović nije bio zadovoljan, pre svega fizičkom spremom njegovog novog napadača."Nije dugo igrao i ima još mnogo toga šta mora da popravi. Lepo se ponaša na treningu, ali još uvek mora da smrša bar tri kilograma. Zato je na posebnom režimu ishrane, na dijeti, a kada smrša i uđe u formu – igraće, ne brinite se", rekao je Mihajlović.

18:01 - Kinezi kupili prašku SlavijuČeški fudbalski prvoligaš Slavija objavila je da je kineska energetska kompanija CEFC otkupila većinu od 59,97 akcija tog najstarijeg češkog kluba. Slavija, koja je poslednjih godina u finansijskim problemima, saopštila je da je promena vlasništva kluba najbolji način da se osigura finansijska stabilizacija i dugoročni napredak kluba. Kako je navedeno, kompanija Flaj sport koja je u vlasništvu češkog biznismena Jiržija Simana, poseduje 39,97 odsto deonica kluba. Prethodni vlasnik Slavije bio je bivši ceški ministar saobraćaja Aleš Rebiček. Slavija je poslednji put bila prvak Češke 2009. godine, a trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli sa sedam bodova.

17:32 - Rubin otpustio trenera zbog serije loših rezultataRuski fudbalski klub Rubin iz Kazanja otpustio je danas renera Rinata Biljaletdinova zbog loših rezultata na početku sezone. Dvostruki šampion Rusije je izgubio šest utakmica u prvih sedam kola nacionalnog šampionata, ali je uspeo da se plasira u grupnu fazu Lige Evropa. Loša forma već je koštala posla predsednika tog kluba Valerija Sokorina, koji je u utorak napustio funkciju nakon kritika regionalne vlade, koja je vlasnik Rubina. Novi predsednik, gradonačelnik Kazanja Ilsur Metšin, rekao je da klub užurbano radi na pronalasku novog trenera.

17:05 - Fudbaler Bajerna Martinez posetio migrante i ponudio pomoćFudbaler minhenskog Bajerna Chavi Martinez posetio je izbeglice na železničkoj stanici u Minhenu i ponudio im pomoć, prenela je agencija Rojters. "Svaka i najmanja pomoć je dobrodošla", napisao je Martinez na Tviteru, a na fotografiji je prikazan on kako daruje loptu mališanu. Minhenska policija je saopštila da "nema kraja pomoći lokalnog stanovnistva izbeglicama na glavnoj železničkoj stanici". Bjaern je juče saopštio da će otvoriti trening kamp za omladinu i decu izbeglica, nudeći im besplatne obroke, časove nemačkog jezika i opremu za fudbal, uz novčanu doaciju od miliion evra. Oko 2.400 migranata stiglo je na glavnu železničku stanicu u Minhenu u utorak. Ocekujje se da u Nemačku do kraja godine stigne ukuno 800.000 migranata.

16:35 - Hamilton najbrži i na drugom treningu u MonciVozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je danas najbrže vreme i na drugom treningu u Monci, uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Italije. Aktuelni svetski šampion ostvario je najbrže vreme po krugu od 1:24,279 minuta. On je bio prvi i na prvom treningu, koji je bio na programu ranije danas. Drugi je bio njegov klupski kolega Niko Rozberg sa 1:24,300 minuta, a treće najbolje vreme ostvario je četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel iz Ferarija sa 1:25,038 minuta. Vozač Fors Indije Serhio Peres bio je četvrti sa 1:25,278, njegov klupski kolega Niko Hilkenberg peti sa 1:25,325, dok je vozač Ferarija Kimi Raikonen šesti sa 1:25,380 minuta. Kvalifikacije se voze sutra od 14 časova, a trka je na programu u nedelju u isto vreme. Mercedes će sutra pokušati da ostvari 23. uzastopnu pol-poziciju. Vilijams drži rekord od 24 uzastopne pol-pozicije, koji su njegovi vozači postavili 1992. i 1993. godine.

16:12 - Pogba odbio Murinja i 12 miliona evra po sezoniFudbaler Juventusa Pol Pogba odbio je ponudu Čelsija prema kojoj bi godišnje zarađivao 12 miliona evra, tvrdi italijanski list Gazeta delo Sport. Isti izvor navodi da je Pogbu lično zvao menadžer Žoze Murinjo, ali da nije uspeo da ga nagovori jer igrač želi u budućnosti da pređe u Barselonu ili madridski Real. Čelsi je bio spreman da pošalje 85 miliona evra i Oskara u zamenu za transfer francuskog reprezentativca. Pogba je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih igrača "Stare dame" za osvajanje "duple krune" u Italiji i putu do finala Lige šampiona. On je 2012. godine došao u Torino kao slobodan igrač iz Mančester Junajteda, a odigrao je 132 utakmice i postigao 24 gola.

15:25 - Ubedljiva pobeda juniora na SPSjajno je Srbija startovala na juniorskom Svetskom prvenstvu u Almatiju. U prvom kolu pobeđen je najteži rival Australija 20:9 (6:1,6:2,3:3,5:3). Sutra naša selekcija igra sa Meksikom, a dan kasnije sa Iranom. Argentina je otkazala učešće tako da naša grupa ima četiri ekipe. Već u prvoj četvrtini je naš tim pokazao klasu. Iako bez bolesnog Drašovića koji će sutra biti u sastavu brzo je ostvarena velika prednost. Ni jednog trenutka izabranici Vlade Vujasinovića nisu padali u ritmu i mreža Australijanaca je bila napunjena do vrha. Sastav: Dobožanov, Asanović 2, Drašović, Repanović 2, Subotić 7, Gvozdanović, Gogov 5, Toholj 2, Manojlović 2, Radojević i Vitorović.15:00 - Promenjen termin "večitog derbija"Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da će 149. "večiti" derbi s Partizanom biti odigran s početkom u 18.00, a ne kako je prvobitno bilo planirano u 19.00. Utakmica devetog kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Partiana igraće se u subotu 12. septembra na stadionu Rajko Mitić. Crvena zvezda u Super ligi posle osam odigranih mečeva zauzima prvo mesto sa 20 bodova, dok je Partizan treći sa 15, ali i utakmicom manje.14:36 - Rumenige želi više novca od televizijskih prava za klubove u NemačkojIzvršni direktor Bajerna iz Minhena Karl-Hajnc Rumenige zatražio je danas veće prihode od televizijskih prava za bundesligaške klubove, kako bi mogli da zadrže korak sa bogatijim klubovima iz engleske Premijer lige. Rumenige je rekao da je trenutni ugovor za prava prenosa Bundeslige vredan 500 miliona evra po sezoni, ali da se pregovara da naredni ugovor bude milijardu evra. "Bilo bi lepo kada bi Fudbalski savez Nemačke i Bundesliga u jednom trenutku mogli da cifru od 500 miliona pretvore u mnogo veću", rekao je Rumenige. Cifra nemačkog fudbala je samo deo od 1,7 milijardi funti koliko će dobiti engleski premijerligaški klubovi po sezoni od emitera Skaj i BT, prema trogodišnjem ugovoru koji stupa na snagu sledeće godine. "Takav novi ugovor engleskih klubova će dominirati tržištem više nego danas. Već znam šta će se dogoditi sledećeg leta", rekao je Rumenige.14:10 - Ataman izabrao 12 igrača za EPSelektor Turske košarkaške reprezentacije Ergin Ataman objavio je konačan spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo. Ataman je u Berlin poveo 13 igrača, ali je naknadno sa spiska otpao Birkan Batuk. Reprezentacija Turske će na EP nastupiti u sledećem sastavu: Čedi Osman, Robert Li Dikson, Furkan Korkmaz, Husein Goksenin Koksal, Kartal Ozmizrak, Oguz Savaš, Semih Erden, Melih Mahmutoglu, Sinan Guler, Bariš Hersek, Ersan Ilijasova i Furkan Aldemir. Turska će na EP igrati u grupi B u Berlinu sa selekcijama Srbije, Italije, Nemačke, Španije i Islanda.Reprezentacija Srbije utakmicu protiv selekcije Turske odigraće 9. septembra od 14.30 sati.13:58 - MOK daje dva miliona dolara za pomoć izbeglicamaMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) namenio je iznos od dva miliona dolara za pomoć izbeglicama. Predsednik MOK Tomas Bah rekao je da olimpijski pokret zeli da se uključi u rešavanje "užasne krize na Srednjem Istoku, Africi i Evropi", tako što će izbeglicama pružiti humanitarnu pomoć. MOK ima dugoročnu saradnju sa Ujedinjenim nacijama i Visokim komesarijatom UN za izbeglice. "Znamo iz iskustva da sport može da pomogne izbeglicama, od kojih su mnogi mladi ljudi i deca", rekao je Bah. Fond MOK-a čini milion dolara sredstava te organizacije i još milion iz Fonda solidarnosti.13:45 - Seibutis u ŽalgirisuLitvanski košarkaš Renaldas Seibutis novi je član Žalgirisa, potvrdio je danas klub iz Kaunasa. Seibutis je sa Žalgirisom potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju produženja na još jednu sezonu. "Nije tajna, mnogi sanjaju da zaigraju za Žalgiris, i to je bio jedna od mojih snova iz detinjstva. Želja je bila obostrana i jako sam srećan što sam u ovako velikom klubu", rekao je 30-godišnji košarkaš za klupski sajt. Litvanski plejmeker tokom karijere nastupao je za Sakali, Olimpijakos, Marusi, Bilbao, Olin, Lijetuvos Ritas, dok je prošle sezone nosio dres turske Darušafake i beležio prosečno 11,8 poena, 2,8 skokova i 2,7 po utakmici.

13:29 - Prijateljski meč Argentina - Bolivija ugovoren u zatvoruPrijateljski fudbalski mec između Argentine i Bolivije, koji se danas igra u Hjustonu, ugovoren je pre mesec dana u zatvoru, gde se nalazi bivši čelnik bolivijske federacije (FBF) Karlos Čavez. Kako tvrdi "El pais", Čavez, koji je zbog umešanosti u skandal sa korupcijom, uhapšen krajem jula i od tada služi kaznu u zloglasnom zatvoru u Santa Kruz de la Sijeri, upravo je u toj ustanovi ugovorio utakmicu. FBF je 25. avgusta razrešio dužnosti Čaveza, mesec dana nakon negovog hapšenja. Kako je navedeno, zvezda argentinske reprezentacije i Barselone Lionel Mesi igraće u prijateljskoj utakmici svega nekoliko minuta.13:12 - Vozači Mercedesa najbrži na prvom treningu, Hamilton prviVozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme na današnjem prvom treningu u Monci, uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Italije. Aktuelni svetski šampion odvezao je najbrži krug za 1:24,670 minuta i bio je skoro pola sekunde brži od klupskog kolege Nika Rozberga (0,463). Vozač Ferarija Sebastijan Fetel okrenuo se na stazi pri maloj brzini nakon što je postavio treće vreme, 1:26,258 minuta. Fetel je bio među vozačima koji su podsetili na smrt vozača Indikara Džastina Vilsona. Oni su na svojim kacigama zalepili sliku Vilsonove kacige uz poruku: "Počivaj u miru Vilsone".13:00 - Besplatna škola za decu produžena do 1. oktobraBesplatna škola tenisa za decu uzrasta od šest do 10 godina u organizaciji Teniskog saveza Srbije (TSS), a uz podršku Svetske teniske federacije (ITF), produžena je do 1. oktobra. Zbog velikog interesovanja, ali i zbog želje organizatora da deca treniraju u povoljnijim vremenskim uslovima, nakon letnjih vrućina, svi mališani koji žele da naprave "prve teniske korake" mogu da se informišu na sajtu Saveza i dođu na terene Teniskog centra "Novak" na Dorćolu. "Odziv mališana tokom leta bio je izuzetno visok, još jednom se potvrdilo da je tenis izuzetno popularan i na ovaj način želeli smo da svim zainteresovanim mališanima izađu u susret", rekao je Izvršni direktor TSS Dušan Orlandić. Projekat besplatne škole tenisa započet je 1. jula, a sem u Beogradu, održani su časovi na KOpaoniku, Zlatiboru i Staroj planini.12:39 - Perez kritikovao čelnike JunajtedaPredsednik madridskog Reala Florentino Perez ocenio je da je nedovoljno pregovaračko iskustvo Mančester junajteda dovelo do kraha transfera golmana Davida De Hee. Već ugovoreni prelazak De Hee u Real propao je u poslednji cas jer poslednjeg dana prelaznog roka potrebna dokumenta nisu na vreme stigla u sedište Fudbalske lige Španije. "Očigledno im nedostaje iskustva", rekao je Perez. Propali transfer uključivao je i prelazak kostarikanskog golmana Kejlora Navasa u junajted. "To je sramota. Ne krivim nikoga konkretno, ali ne razumem zašto im je trebalo toliko vremena da pregledaju ugovore", rekao je Perez. 12:11 - Veselinović novi trener Radnika iz SurduliceFudbalski klub Radnik iz Surdulice smenio je dosadašnjeg trenera Mladena Milinkovića i na njegovo mesto postavio Miloša Veselinovića, objavljeno je na sajtu Superlige Srbije. Čelnici kluba odlučili su da posle osam kola u debitanskoj sezoni u Superligi smene Milinkovića pošto se Radnik nalazi na 15. mestu na tabeli sa šest bodova.Novi trener Surduličana Veselinović ima 35 godina, a radio je u Radničkom iz Obrenovca, Sremu iz Sremske Mitrovice i Indiji.Fudbaleri Radnika u narednom kolu Superlige gostuju ekipi Čukaričkog.

11:50 - Pedro kritikovao Van GalaFudbaler Čelsija Pedro kritikovao je menadžera Mančester junajteda Luja van Gala jer misli da njegov sunarodnik i golman Viktor Valdes nema adekvatan tretman. Valdes se nije našao na spisku igrača za utakmice u Ligi šampiona, za šta njegov bivši saigrač iz Barselone misli da nije ispravno. "Istina je da mi se ne sviđa kakav status imaju neki moji saigrači u klubovima, posebno Viktor. On je vrhunski golman, veliki profesionalac i mislim da Junajted nije pošten prema njemu. Pričao sam dosta sa njim, rekao mi je da je Mančester veliki klub, ali da ima problem sa menadžerom", rekao je Pedro. Pedro je ovog leta bio na korak od prelaska u Junajted, ali se na kraju odlučio za Čelsi.11:34 - Federer: Ne razumem povlačenja zbog vrućineŠvajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je zapanjen činjenicom da se veliki broj igrača povuklo tokom prva četiri dana US Opena. Za sada se ukupno 12 tenisera povuklo sa poslednjeg Gren slema sezone, a gotovo svi su kao razlog navodili veliku vrućinu u Njujorku. "Iznenađen sam što se toliki broj igrača povukao zbog vrućine. Drugačije je kada ste povređeni, ali sam siguran da je kod većine problem bila vrućina. Ipak, ono što ne razumem je činjenica da smo svi već neko vreme u Severnoj Americi i nije odjednom postalo neverovatno vrući. Iskreno, jeste vruće, ali nije nepodnošljivo", rekao je Federer i dodao: "Znam da ne igramo stalno na tri dobijena seta i, naravno, telo može da reaguje čudno kada igrate više od dva i po sata. Ali, svi moraju da se pripreme za to. Mardi Fiš je, na primer, izuzetak. On nije spreman jer nema mnogo mečeva iza sebe. Za ostale tenisere ne znam šta su igrali, možda su neki došli ovde previše umorni".11:11 - Vasiljev: Marsijal je koštao isto koliko Suarez ili NejmarPotpredsednik Monaka Vadim Vasiljev rekao je da je Mančester junajted za novac koji je izdvojio za Antonija Marsijala mogao da dovede Luisa Suareza ili Nejmara. Menadžer Junajteda Luj van Gal je poslednjeg dana prelaznog roka za mladog francuskog napadača platio, sa bonusima, 80 miliona evra i ostvario najskuplji transfer u istoriji za tinejdžera. "Tačno je da je Junajted platio pomenutu cifru, sa realnim bonusima. Nismo planirali da pustimo Marsijala, pet puta smo odbijali ponude Junajteda, ali poslednju nismo mogli. Transfer je jedinstven, a to je cena za koju ste mogli da dobijete Suareza ili Nejmara. U ovom trenutku engleski klubovi su najbogatiji i Junajted kada odluči da uzme nekog, teško ga je zaustaviti", rekao je Vasiljev. 10:44 - Terzić: Očekujem plasman na OISelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić očekuje da će se Svetski kup u Japanu završiti plasmanom njegovih izabranica na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro 2016. Srbija je savladala Kubu sa 3:0 zabeleživši osmu pobedu na Svetskom kupu i sada joj nedostaju još dva trijumfa - protiv Kenije i Arentine da overi vizu za Rio, pošto je u međuvremenu Rusija savladala SAD. "Teško je igrati ovakve utakmice kada svi od vas očekuju laku pobedu. Igrali smo sa velikim brojem novih igračica i moram da budem zadovoljan jer smo pobedili sa 3:0", rekao je Terzić.10:20 - Vesterman će ipak igrati na EPBivši košarkaš Partizana Leo Vesterman uvrsten je na spisak igrača reprezentacije Francuske za Evropsko prvenstvo, tvrdi sajt Sportando. Vesterman je otpao sa spiska još krajem juna kada je selektor Vensan Kole izabrao 16 igrača, ali je naknadno dobio poziv posle povrede Antoana Dioa. Iako se verovalo da bi Tomas Ertel mogao da bude zamena igrač Efesa je odbio da nastupi na prvenstvu Evrope. Vesterman je prošle sezone u dresu Limoža u Evroligi prosečno beležio 8,3 poena i 4,3 asistencije. On je za dve sezone u Partizanu osvojio dve titule prvaka Srbije i ABA ligu.09:51 - Sutra počinje EP: Srbija za prvo zlato i OI u RijuKošarkaška reprezentacije Srbije utakmicom protiv Španije u Berlinu sutra počinje nastup na Evropskom prvenstvu, sa jasnom ambicijom da osvoji prvo zlato pod imenom Srbija, a samim tim overi i plasman na Olimpijske igre u Riju. Šampionat Starog kontinenta, 39. po redu, prvi put biće organizovan u četiri zemlje (Francuska, Hrvatska, Nemačka i Letonija), pošto je Ukrajina morala da odustane od domaćinstva zbog ratnih sukoba. Partije izabranika Aleksandra Đorđevića na prošlogodišnjem Svetskom kupu u Španiji i osvajanje srebrne medalje daju za pravo ljubiteljima košarke da se nadaju da će ekipa ponovo jurišati na jednu od medalja, pogotovo što je opšti utisak da je tim bez obzira na nekoliko promena - jači nego pre 12 meseci. Najveće prepreka na putu do Rija biće domaćin Francuska i Španija, koji se uz Srbiju svrstavaju u rang kandidata za najviši plasman. Ni ovoga puta Đorđevićevi izabranici nisu imali sreće kada je žreb u pitanju. Kao i prošle godine na Mundobasketu igraće u najjačoj grupi (B) zajedno sa Španijom, Nemačkom, Turskom, Italijom i Islandom.Milosavljevića.09:15 - Simonović: Očekujem uspeh na EPJedan od najiskusnijih košarkaša u redovima nacionalnog tima Srbije Marko Simonović očekuje uspeh, pre svega na osnovu pripremnog perioda na predstojećem EP. "Mislim da smo pripremni period odradili sjajno, sa ogromnom željom i energijom. Momci su željni dokazivanja i uspeha, maksimalno motivisano i željno očekujemo prve utakmice na prvenstvu", rekao je Simonović. Simonović ističe da je Srbija uspela da pronađe svoju igru na pripremama i da se forma iz dana u dan popravljala. Novajlije su se odlično uklopile u sistem i svi pokazuju maksimalnu želju da se bore za grb Srbije. "Reprezentacija Srbije uvek ima najveće ambicije. Drugi smo na svetu i sigurno da ćemo i na prvenstvu da probamo da napravimo najbolji mogući rezultat. Biće izuzetno teško, pošto je ovo jedno od najjačih kontinentalnih šampionata u poslednjoj deceniji. Ima sjajnih ekipa i mislim da dobar dan pojedinca može dosta da utiče i promeni čitav turnir, a svi znamo kakvih će igrača i ekipa biti", zaključio je Simonović.08:44 - Zimonjić i Gerges za 37 minuta do drugog kolaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Nemica Julija Gerges bez ikakvih problema su se plasirali u drugo kolo takmičenja u miksu na US Openu. Zimonjić i Gergesova su na startu takmičenja pobedili domaće tenisere Viktoriju Dival i Kristijana Harisona sa 6:1, 6:1, posle samo 37 minuta igre. Srpsko-nemačku kombinaciju u narednom kolu čeka susret sa Rumunima Simonom Halep i Horijom Tekauom. Halepova i Tekau su na startu takođe bili sigurni, a slavili su protiv Aranče Para Santonje i Davida Marera iz Španije sa 6:1, 6:2.08:20 - Federer deklasirao DarsisaŠvajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u treće kolo poslednjeg gren slem turnira u sezoni, Ju-Es opena. Federer je još jednom pokazao da se nalazi u sjajnoj formi deklasiravši u drugom kolu Stiva Darsisa sa 6:1, 6:2, 6:1. Švajcarac će u trećem kolu igrati protiv Nemca Filipa Kolšrajbera.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track