BLOG UŽIVO: Pike: Nemam reči za fenomenalnog Mesija
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Pike: Nemam reči za fenomenalnog Mesija

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Bošković odredio igračice za meč sa Crnom GoromSelektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković odredio je sastav tima za utakmicu protiv selekcije Crne Gore, kojom vicešampionke sveta otvaraju prvenstvo Evrope u Hrvatskoj i Mađarskoj. Sa Boškovićevog spiska otpale su Ana Kačarević, Anđela Janjušević i Kristina Liščević, a za duel sa Crnogorkama u sastavu je 15 rukometašica: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Jelena Nišavić, Sanja Rajović, Dragana Cvijić, Marija Lojpur, Katarina Krpež, Sanja Damnjanović, Jovana Stoiljković, Biljana Bandelier, Andrea Lekić, Dijana Radojević, Jelena Popović, Jelena Živković i Katarina Stepanović. Utakmica 1. kola D grupe prvenstva Evrope između Srbije i Crne Gore igra se sutra u Osijeku od 20.15 sati.

23:31 - Ligeti pobedio u Biver KrikuAmerički skijaš Ted Ligeti trijumfovao je na drugom veleslalomu ovogodišnjeg Svetskog kupa koji je održan u Biver Kriku. Ligeti, koji je pre samo dve nedelje imao operaciju šake, do trijumfa na svom terenu je došao ukupnim vremenom od 2:34.07 minuta. Drugo mesto, sa 18 stotinki zaostatka, zauzeo je Francuz Aleksi Pantiro, dok je treći bio aktuelni osvajač Svetskog kupa Marsel Hiršer, koji je bio šest desetinki iza Ligetija. U generalnom plasmanu Svetskog kupa trenutno vodi Norvežanin Kjetil Jansrud sa 412 bodova, ispred Hiršera sa 240 poena. U poretku veleslaloma, Hiršer je prvi sa 160 bodova, 20 više od Pantiroa

23:08 - Brazil najuspešniji na SP u plivanjuPrvenstvo sveta u plivanju u malim bazenima završeno je večeras u Dohi, a najviše uspeha imali su predstavnici Brazila osvojivši sedam zlatnih medalja od ukupno 10. Na drugom mestu je Mađarska sa šest zlatnih od ukupno 11 odličja, dok je trećeplasirana Holandija, čiji su predstavnici osvijili pet zlatnih medalja od ukupno 12. Srbija je završila šampionat sa bronzanom medaljom Velimira Stjepanovića na 400 metara slobodno, što je prvo odličje za našu zemlju na svetskim prvenstvima u malim bazenima. Na šampionatu u prestonici Katara postignuta su ukupno 23 svetska rekorda, a poslednjeg takmičarskog dana oboreno je pet.

22:31 - Pike: Nemam reči za MesijaFudbaler Barselone Đerar Pike rekao je da nema reči kojim bi opisao Lionela Mesija, koji je prešao broj od 400 golova u dresu katalonskog kluba. Argentinac je bio strelac het-trika u trijumfu nad Espanjolom sa 5:1 i to pošto su gosti vodili od 13. minuta golom Serhija Garsije. "Ne postoje reči kojima bih opisao Mesija. Toliko nam je pružio da, moram da ponovim, ne postoje reči za sve to", rekao je Pike i dodao: "Bila je ovo teška utakmica. Bili smo bolji u drugom poluvremenu i ispravili smo greške koje smo napravili. Sada moramo da nastavimo ovim putem".22:00 - Milojević: Pavlović je rešio mečTrener košarkaša Mege Dejan Milojević rekao je da je Partizan do pobede nad njegovom ekipom došao zahvaljujući tome što ima bolje igrače. "Čestitam Partizanu, na kvalitet su nas pobedili. Kad smo im prišli na kraju treće četvrtine i početkom četvrte četvrtine Saša Pavlović je pokazao kakav je igrač, rešio je nekoliko napada, podigao je razliku i posle nismo mogli da stigenemo", rekao je Milojević. Mega je večeras izgubila od Partizana sa 80:89 u 11. kolu Jadranske lige. "Partizan nas je nadskakao i kad takva ekipa ima toliko skokova više ne može da se pobedi. Bili smo blizu, ali šta je tu je idemo dalje. Sledeći je Metalac, da ih pobedimo i da se vratimo na pobednički kolosek", kazao je Milojević. 21:30 - Lara Gut pobedila u Lejk LuizuŠvajcarska skijašica Lara Gut pobednica je prvog superveleslaloma sezone koji je u okviru Svetskog kupa vožen u kanadskom Lejk Luizu. Gutova je do prve pobede ove sezone, a 11. u karijeri, došla u vremenu od 1:18:46 minuta. Drugo mesto, sa 37 stotinki zaostatka, zauzela je Amerikanka Lindzi Von, dok je treća bila Tina Maze iz Slovenije. U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Maze sa 380 bodova. Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se već u petak, veleslalomom u švedskom Oreu. 20:56 - Pobeda Španije i Norveške na EP za rukometašiceŽenske rukometne reprezentacije Španije i Norveške pobedama su startovale na prvenstvu Evrope, koje od danas do 21. decembra zajednički organizuju Mađarska i Hrvatska. Španija je u 1. kolu A grupe, u Đeru, savladala Poljsku sa 29:22 (16:13), dok je Norveška u okviru B grupe nadigrala u Debrecinu selekciju Rumunije - 27:19 (16:7). Od 20.30 sati u Đeru igraju Mađarska i Rusija (A grupa), a u Debrecinu Danska i Ukrajina (B). Utakmice C i D grupe igraju se u Hrvatskoj, a na programu su u ponedeljak, kada startuju i najbolje rukometašice Srbije. U Varaždinu se od 18 sati sastaju Nemačka i Holandija, a od 20.15 Švedska i Hrvatska, dok u Osijeku od 18 sati igraju Francuska i Slovenija, a od 20.15 Crna Gora i Srbija.

19:55 - Ajntraht goleadom srušio VerderFudbaleri Ajntrahta savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Verdera sa 5:2, u poslednjoj utakmici 14. kola nemačke Bundes lige. Klub iz Frankfurta u otvorenoj igri slavio je potpuno zasluženo i šestom pobedom ove sezone priključio se gornjem delu tabele, dok su gosti iz Bremena pretrpeli sedmi poraz i ostali u zoni ispadanja. Srpski internacionalac u domaćem timu Slobodan Medojević ušao je u igru u završnici susreta. Golove za Ajntraht postigli su Majer u 34. i 68, Seferović u 52, Ajgner u 76. i Štendera u 80. Strelci za goste bili su Selasije u 45. i Kaldirola u 79.

19:30 - Aston Vila pobedila LesterFudbaleri Aston Vile savladali su danas na domaćem terenu ekipu Lestera sa 2:1 i petom pobedom ove sezone udaljiili se od zone ispadanja iz Premijer lige. Fenjeraš Lester bolje se snašao na početku utakmice na Vila Parku i kada je poveo posle desetak minuta igre činilo se da bi mogao barem do boda. Međutim, Aston Vila je brzo izjednačila i angažovanom igrom u nastavku uspela da još jednom zatrese protivničku mrežu, pa se veoma značajnim bodovima probila u sredinu tabele. Gol za Lester postigao je Uloa u 13. minutu, dok su se u strelce za ekipu Aston Vile upisali Klark u 17. i Haton u 71. minutu.

19:00 - Parma se prodaje rusko-kiparskom konglomeratuPredsednik italijanskog fudbalskog prvoligaša Parma Tomazo Girardi pristao je da proda klub jednom rusko-kiparskom konglomeratu. Direktor kluba Pjetro Leonardi rekao je danas novinarima da je uprava samo obaveštena da je postignut dogovor, koji tek treba da se formalizuje, ali nije iznosio nikakve druge detalje. Klub će navodno biti prodat za sedam miliona evra. Parmi će ove sezone biti oduzeti bodovi zato što nije na vreme platila poreze i druge namete, jer je prodaja kluba neočekivano kasnila, pošto je trebalo da bude završena do 10. novembra. Parma je trenutno poslednji tim na tabeli Serije A, a danas je izgubila od Lacija 2:1, što joj je bio 12. poraz u 14 utakmica.18:40 - Van Gal: Kuman me izbacio iz AjaksaMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da je Ronald Kuman, koji vodi Sautempton, glavni krivac što je ostao bez posla u Ajaksu pre nekoliko godina. Kuman je bio asistent holandskom stručnjaku u Barseloni, ali su im se putevi razišli 2004. godine, kada je on bio trener, a Van Gal tehnički direktor Ajaksa. Sautempton u ponedeljak u 21 časova dočekuje Junajted u okviru 15. kola Premijer lige i to će biti prvi okršaj Van Gala i Kuemana na tlu Engleske. Prema rečima Kumana, njih dvojica se rukuju kada se rukuju, ali je Van Gal u svojoj autobiografiji za menadžera Sautemptona rekao da je slab i da nikada neće biti bliski kao što je slučaj bio do pre deset godina.

18:11 - Nova pobeda HamburgeraFudbaleri Hamburgera osvojili su veoma značajne bodove savladavši danas na domaćem terenu ekipu Majnca sa 2:1, u utakmici 14. kola nemačke Bundes lige. Hamburger je zabeležio četvrtu pobedu ove sezone i pobegao iz zone isapdanja, dok je Majnc sa isto toliko poraza ostao na 11. mestu prvenstvene tabele. Srpski internacionalac u ekipi domaćina Gojko Kačar ušao je u igru pred sam kraj susreta, dok je Filip Đuričić u timu Majnca bio starter, ali je zamenjen u 66. minutu.

17:45 - Vest Hem izbio na treće mestoFudbaleri Vest Hema pobedili su posle preokreta Svonsi sa 3:1 u 15. kolu Premijer lige i tako došli na treće mesto tabele. "Čekićari" sada imaju 26 bodova, jedan više od Sautemptona, koji sutra igra u gostima protiv Mančester junajteda. "Đavoli" su četvrti sa 25 bodova. Svonsi je danas poveo golom Vilfreda Bonija u 19. minutu. Vest Hem je izjednačio u 41. minutu preko Endija Kerola, kome je to bio prvi gol u sezoni. On je nadskočio golmana gostiju Lukaša Fabijanskog posle centaršuta Karla Dženkinsona. Napadač londonskog tima postigao je svoj drugi gol u 66. minutu posle kornera i tako se ponovo upisao u strelce. Svonsi je meč završio sa 10 igrača, pošto je Fabijanski dobio direktan crveni karton nakon prekršaja nad Dijafrom Sakom posle propuštene šanse. Pobedu Vest Hema potvrdio je Sako u 87. minutu.

17:21 - Lacio odneo sva tri boda iz Parme, poraz Milana u Đenovi Fubaleri Lacija savladali su danas u Parmi istoimeni domaći tim sa 2:1, dok je Milan poražen na gostovanju u Đenovi (1:0), u utakmicama 14. kola italijanske Serije A. Rimski plavi osvojili su značajne bodove protiv fenjeraša i uključili se u borbu za gornji deo tabele, a srpski napadač Filip Đorđević, koji je asistirao kod drugog pogotka, igrao je do 77. minuta kada ga je zamenio Miroslav Klose. Ceo meč u dresu gostiju odigrao je Dušan Basta, koji se oporavio od povrede. Parma je pretrpela već 12. poraz ove sezone i ostala na dnu sa samo šest bodova, tako da joj predstoji grčevita borba za opstanak. Đenova je potvrdila odličnu formu ove sezone savladavši Milan sa 1:0, pa je preuzela treće mesto na tabeli, dok su roso-neri pali na sedmu poziciju. U pobedi Atalante na domaćem terenu protiv Ćezene (3:2) srpski golman Vlada Avramov presedeo je na klupi.

17:10 - Novaki Rodžer se sastaju u ponedeljakNajbolji teniser sveta Novak Đoković i graće za ekipu Dubaija u o nedeljaku 15 časova sasaće se sa Rodžerom Fedrerom u prvom izdanju Premijer lige. Novak će se priključiti timu koji još čine Karolina Voznijacki, Goran Ivanišević, Nenad Zimonjić, Malek Džaziri, Marin Čilić i Kristina Mladenović, u Indiji će odigrati meč protiv Švajcarca, zatim sledi selidba u Dubai, koji je od 11. do 13. decembra poslednja stanica ovog turnira.

16:33 - Dva miliona evra za Geceovu kopačkuLeva kopačka Marija Gecea, koju je nosio kada je postigao pobednički gol u finalu Svetskog prvenstva, prodata je za dva miliona evra na dobrotvornoj aukciji i biće izložena u muzeju. Fudbaler Bajerna postigao je gol u trijumfu Nemačke od 1:0 protiv Argentine u julskom finalu Mundijala u Brazilu. Gece je ponudio kopačku na prodaju u godišnjoj dobrotvornoj aukciji "Srce za decu", na kojoj učestvuju brojni sportisti iz Nemačke. Kupac koji je izdvojio dva miliona evra želeo je da ostane anoniman. Selektor Nemačke Joahim Lev rekao je da će kopačka biti izložena sledeće godine u Nemačkom muzeju fudbala u Dortmundu.

16:09 - Milojević zadovoljan polusezonomTrener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da je jesenji deo sezone završen na najbolji mogući način, pošto je pobedom nad Spartakom od 2:0. "Prvi deo sezone je završen na najbolji mogući način, jer je ovo četvrto mesto najbolji rezultat u dugoj istoriji Čukaričkog. Želeli smo pobedu po svaku cenu", rekao je Milojević. Čukarički je pobedio golovima u finišu meča, a u prethodnih nedelju dana je dva puta pobedio Vojvodinu, jednom u kupu i jednom u prvenstvu. "Odigrali smo dve teške utakmice protiv Vojvodine, što je ostavilo traga na ekipi. Videlo se da nam fali svežine. Spartak je dobar tim i bolje igra ove godine nego prošle", rekao je Milojević.

15:40 - Sagmajster ponovo učestvuje na Dakar relijuNajbolji srpski motociklista Gabor Sagmajster učeštvovaće osmi put na najprestižnijem svetskom reliju "Dakar", koji će se voziti od 4. do 17 januara 2015. godine u Argentini, Čileu i Boliviji. Subotički motociklista voziće u timu sa Slovencem Miranom Stanovnikom i Mađarom Janošom Dešijem, a u Dakar avanturu kreće sa novim motociklom KTM 450 i sa ambicijom da završi među 40 takmičara. "Mislim da imamo mnogo šanse da napravimo još bolji rezultat, ali ovo je tehnički sport i nikad se ne zna kako će motor funkcionisati. Biću psiho-fizički spreman i ako sve bude išlo kako treba nadam se da ću završiti u Top 40 vozača", rekao je Sagmajster. Kao najvažniji cilj Sagmajster je označio dolazak na cilj, gde stigne otprilike 80 od 200 takmičara i precizirao da se to odnosi na plasman ukupnog broja takmičara, a ako se ne računaju fabričke ekipe već samo privatni vozači, kao što je on, onda očekuje plasman u Top10.

15:14 - Goleada u Kragujevcu, Vojvodina pobedila Radnički 4:3Fudbaleri Vojvodine pobedili su u Kragujevcu ekipu Radničkog 4:3 u meču 15. kola Superlige Srbije. Novosadski tim je posle prvog poluvremena imao dva gola prednosti (3:1), ali je u nastavku Radnički za samo dva minuta stigao do egala. Iako je ostala sa igračem manje Vojvodina je pobedila golom veziste Mirka Ivanića, koji je obeležio meč sa tri pogotka, od kojih je jedan bio u svoju mrežu. Čukarički je u poslednjih deset minuta uspeo da savlada subotički Spartak sa 2:0, dok je Voždovac posle preokreta bio bolji od niškog Radničkog (2:1), kao i Napredak u gostima nad Radom (1:0). Nerešeno je bilo u mečevima OFK Beograd - Jagodina (1:1) i Donji Srem - Novi Pazar (0:0). Jesenji deo prvenstva zvanično se zatvara u sredu kada će se u odloženom meču sastati Voždovac i Novi Pazar, dok drugi deo sezone počinje 21. februara 2015. godine.

14:45 - Remi Napolija i EmpolijaFudbaleri Napolija i Empolija odigrali su danas nerešeno 2:2 (0:1) u 14. kolu italijanske Serije A. Iako je povratnik u Seriju A imao preko Verdija i Ruganija imao dva gola prednosti, Napoli je u nastavku uspeo da dođe do boda golovima Zapate i De Guzmana. Tim Rafe Beniteza bi ovim kiksom mogao da izgubi treće mesto koje vodi u Ligu šampiona, pošto Sampdorija, Milan i Đenova imaju šansu da ga prestignu.

13:59 - Minimalac Sevilje na ValjekasuFudbaleri Sevilje pobedili su danas u gostima ekipu Rajo Valjekana sa 1:0 (1:0) u 14. kolu španske Primere. Strelac jedinog gola na meču bio je kolumbijski napadač Karlos Baka u osmom minutu. Baka je postigao 10 gol ove sezone u španskom šampionatu i od njega su efikasniji samo Nejmar sa 11 i Kristijano Ronaldo sa 23 pogotka. Sevilja se pobedom u predgrađu Madrida učvrstila na četvrtom mestu tabele, dok je Rajo Valjekano prekinuo niz od dva trijumfa u nizu.

13:46 - Radonjić: Oprezno protiv Metalca, želimo nastavak serijeTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegov tim sa dozom opreza ulazi u meč protiv Metalca u 11. kolu Jadranske lige, ali poručio da se nada da će nastaviti pobednički niz."Očekujem da i protiv Metalca odigramo kvalitetan meč, ali moramo da budemo jako oprezni. Igrači Metalca biće jako motivisani i sigurno će dati sve od sebe da nas savladaju. Moramo da ponovimo borbenost i agresivnost iz prethodnih mečeva i zadržimo maksimalan nivo koncentracije tokom svih 40 minuta. Posle velikog pražnjenja u meču sa Valensijom i ostvarenog velikog uspeha, moramo da budemo spremni da kvalitetno odreagujemo", rekao je Radonjić za klupski sajt.On je dodao da je Metalac najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Jadranske lige, ali i da je uz malo više sreće mogao da ima bolji učinak."Radi se o zaista izvanrednom projektu, ekipa poseduje jako mnogo potencijala i izvrsno je vođena sa klupe. Usled renoviranja dvorane, prvih nekoliko kola bili su primorani da igraju u gostima što je bila otežavajuća okolnost za njih i u značajnoj meri je uticalo da ne zabeleže više pobeda. U prošlom kolu su imali praktično dobijen meč protiv Cibone u Zagrebu i samim tim zaslužuju sve pohvale i veliki respekt", naveo je strateg crveno-belih.Crnogorski stručnjak je istakao da se u ekipu posle povrede vraća plejmejker Stevan Jović, ali da nije siguran koliku će minutažu imati.Utakmica 11. kola Jadranske lige između Metalca i Crvene zvezde igra se sutra od 20 sati i 30 minuta u Valjevu.

13:12 - Čelić osmi u maratonu na 1.500 metaraSrpski plivač Vuk Čelić zauzeo je osmo mesto u maratonu na 1.500 metara na Svetskom prvenstvu u Dohi u malim bazenima. Čelić je trku završio sa vremenom od 14:48,10 minuta, što je za 13,79 sekundi više od prvoplasiranog Amerikanca Majkla Mekbruma. Ranije danas Velimir Stjepanović i Jovana Bogdanović nisu uspeli da se plasiraju u finale u disciplinama 200 metara delfin, odnosno 200 metara slobodno. 12:44 - Pioli: Kloseove reči ne mogu da utiču na izbor timaTrener Lacija Stefano Pioli rekao je danas da razume nezadovoljstvo Miroslava Klosea zbog male minutaže, ali poručio da trenutno prednost u napadu ima Filip Đorđević. Nemački veteran prošle nedelje je izjavio da je nezadovoljan tretmanom i da će najverovatnije u januaru napustiti rimski klub jer želi više da igra."To je bio način da se Klose rastereti i kaže da još uvek nije blizu završetka karijere. On je važan igrač tima, ali mora da shvati da ja odlučujem i da drugi igrači trenutno imaju prednost. Njegove reči neće uticati na moj izbor, dobro poznajem igrače i prema svima sam iskren", rekao je Pioli italijanskim novinarima.Klose je ove sezone odigrao postigao tri gola na 11 utakmica u Seriji A, ali je uglavnom ulazio sa klupe jer Pioli više forsira srpskog napadača.Klose je tokom karijere igrao Kajzerslautern, Verder i Bajern, dok je za reprezentaciju Nemačke na 137 utakmica postigao 71 gol, od čega 16 na Svetskim prvenstvima i najbolji je strelac u istoriji Mundijala. 12:01 - Mihajlović novi selektor ragbi reprezentacije SrbijeKruševljanin Aleksandar Mihajlović (35), koji deset godina živi u Irskoj, a igračku karijeru je započeo u Ragbi klubu Kruševac, novi je selektor seniorske ragbi reprezentacije Srbije, saopšteno je iz tog kluba. Mihajlović se, kako je navedeno, prihvatio teškog posla jer su poslednjih osam utakmica "orlovi" izgubili, a u proleće 2015. godine očekuju ih važne utakmice protiv Austrije i Danske u B3 grupi Prvenstva Evrope. "Ovaj poziv smatram velikom privilegijom. Moja vizija rada obuhvata organizovan, planski i sistematizovan rad na razvoju igrača iz domaćeg prvenstva i kvalitetnom odabiru igrača iz Srbije i srpskog porekla koji igraju širom Evrope" istakao je Mihajlović. On smatra da će se uspostavljanjem kvalitetnog stručnog tima, sastavljenog od dva trenera skrama, dva trenera dijagonale i trenera za fizičku pripreme, stvoriti uslovi za poboljšanje kvaliteta elitnih igrača, a plan je da se grupi od 30 najboljih igrača pridruži desetak mladih igrača, što bi pomoglo ubrzanom razvoju njihovih talenata. Aleksandar Mihajlović je igračku karijeru započeo 1994. godine u Ragbi klubu Kruševac. Bio je kapiten mlade selekcije SR Jugoslavije, a za najbolji seniorski tim je debitovao 1999. godine i odigrao 19 test utakmica. Prvi je igrač iz Srbije koji je zaigrao u kolevci ragbija, Engleskoj, jer je 2000. godine postao član Bedford Atletika. U Engleskoj je igrao za Bedford Bluesi Launceston. Od 2004. godine je u Irskoj gde je nastupao za Portarligton i Karlou. Poslednjih nekoliko godina radi kao trener u Porarligtonu i sa mladim kategorijama Lenstera, franšize koja je tri puta osvajala titulu klupskog prvaka Evrope.

11:23 - Gvardiola: Riberi je najbolja investicija Bajerna u istorijiTrener Bajerna Pep Gvardiola rekao je danas da je fudbaler Frank Riberi jedan od najboljih stranaca u istoriji minhenskog kluba."Roben i Riberi su prvenstveno napadači, ali oni ispunjavaju i defanzivne zadatke jer su potpuno posvećeni timu. Navijači od njih uvek očekuju da postignu tri ili četiri gola, ali ne mogu svaki meč da budu efikasni. Frank je jedan od najboljih investicija u istoriji kluba i možda najbolji stranac", rekao je Gvaridola za Bild.Aktuelni šampion Nemačke juče je u Bundesligi pobedio Bajer iz Leverkuzena minimalnim rezultatom, a Riberi je postigao jubilarni 100. gol u dresu Bajerna.On je u bavarski klub došao 2007. godine iz Marseja, do sada je odigrao 288 utakmica i osvojio četiri titule Bundeslige, Ligu šampiona, četiri nacionalna kupa, Liga kup, dva Superkupa Nemačke, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

10:44 - Ljajić: Propustili smo priliku da se približimo JuventusuFudbaler Rome Adem Ljajić rekao je danas da mu je drago zbog golova protiv Sasuola (2:2), ali dodao da je njegov tim propustio veliku šansu da se približi lideru Juventusu. Sasuolo je na poluvremenu na Olimpiku imao dva gola prednosti, ali je u nastavku srpski vezista sa dva pogotka, od kojih je drugi u poslednjem minutu, doneo remi rimskom klubu."Utakmica je bila veoma teška, Sasuolo je nezgodan tim. Loše smo otvorili meč, ali smo se u finišu vratili i izbegli poraz. Raduju me golovi, osećam se sjajno i trener Garsija ima poverenje u mene. Žao mi je što smo propustili priliku da smanjimo prednost u odnosu na Juventus, ali ima još dosta da se igra i sve je otvoreno", rekao je Ljajić za Skaj Sport.

10:02 - Stjepanović bez finala na 200 metara delfinNajbolji srpski plivač Velimir Stjepanović nije uspeo da se plasira u finale discipline 200 metara delfin na Svetskom prvenstvu u malim bazenima u Dohi. Dvostruki evropski šampion zauzeo je 21. mesto sa vremenom od 1:54.63 minuta. Stjepanović je Svetsko prvenstvo završio sa bronzanom medaljom na 400 metara slobodnim stilom. Jovana Bogdanović nije uspela da se plasira u finale u disciplini 200 metara slobodnim stilom, pošto je završila na 27. mestu sa vremenom od 2:26.92 minuta. 09:25 - Cibona bolja od Igokee, Budućnost slavila u Novom MestuKošarkaši Cibone pobedili su večeras na gostovanju Igokeu sa 71:61 (16:18, 16:12, 23:20, 16:11), dok je Budućnost bila bolja od Krke sa 90:81, u utakmicama 11. kola Jadranske lige. Igokea se dobro držala prvih 20 minuta, ali je u nastavku posustala i dozvolila Zagrepčanima da zabeleže trijumf. U redovima Cibone istakao se Dominik Mavra sa 17 poena, poen manje postigao je Damir Markota, dok je kod domaćina bolji od ostalih bio Duško Bunić - 15 poena. Budućnost je zabeležila 10. pobedu, dok je Olimpija rutinski u Ljubljani slavila protiv Solnoka rezultatom 79:61.

08:46 - Ljajić doneo bod RomiFudbaleri Rome i Sasuola odigrali su večeras u Rimu nerešeno 2:2 (0:2) u utakmici 14. kola italijanske Serije A. Roma je bila na pragu poraza, pošto je do 78. minuta gubila sa 2:0, ali je golovima srpskog reprezentativca Adema Ljajića uspela da dođe do izjednačenja. Dvostruki strelac za goste bio je Simone Zaza, dok je Ljajić najpre iz jedanaesterca smanjio prednost protivnika, a zatim u nadoknadi sudijskog vremena doneo bod "vučici". Roma je nakon ovog remija propustila priliku da se približi na samo bod zaostatka Juventusu, koji je juče odigrao bez golova protiv Fiorentine. Domaći fudbaleri čitavo drugo poluvreme odigrali su bez isključenog De Rosija.

08:40 - Ibrahimović doneo sva tri boda SvecimaFudbaleri Pari Sen Žermena savladali su večeras u Parizu ekipu Nanta posle preokreta 2:1 (1:1) u prvom subotnjem meču 17. kola francuske Lige 1. PSŽ nakon ove pobede ima 37 bodova, dva više od Marselja koji u nedelju dočekuje ekipu Meca. Golove za "svece" postigao je Zlatan Ibrahimović u 34. i 48. mintut, dok su gosti poveili preko Alehandra Bedoje u osmom minutu.

Rezultati i strelci 17. kola Lige 1: PSŽ - Nant 2:1 (Ibrahimović 34, 48 - Bedoja, Bordo - Lorijan 3:2 (Kazri 43, Dijabate 64, 66 - Žano 31, Le Gof 50), Kaen - Nica 2:3 (Duhamel 39. penal, Nangis 45 - Amavi 32, Bautek 64. penal, Plea 74), Ren - Monpelje 0:4 (Martin 23, Sanson 55, Barios 60, Munijer 92), Sent Etjen - Bastija 1:0 (Van Volfsvinkel 58)

Nedelja: Evijan - Lion (14), Lans - Lil (17), Rems - Gengam (17), Marselj - Mec (21)

Petak: Tuluz - Monako 0:2

Tabela: PSŽ 37 bodova, Marselj 35, Sent Etjen 32, Bordo 31, Lion 30, Ren 28, Monako 26, Monpelje i Nant po 24, Rems 22, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track