BLOG UŽIVO, VIDEO Bajern pobedio Majnc i vratio se na prvo mesto
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Bajern pobedio Majnc i vratio se na prvo mesto

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Napoli pobedio InterFudbaleri Napolija pobedili su na svom terenu Inter sa 3:0, u utakmici 15. kola italijanskog prvenstva. Napoli je poveo u drugom minutu golom Pjotra Zjelinskog, koji je tri minuta kasnije asistirao Mareku Hamšiku kod drugog gola. Konačan rezultat postavio je Roberto Insinje u 51. minutu. Napoli je ostvario osmu prvenstvenu pobedu i zauzima šesto mesto na tabeli sa 28 bodova. Inter je pretrpeo šesti poraz i osmi je na tabeli sa 21 bodom. Ostale utakmice igraju se za vikend i u ponedeljak.

23:03 - Bajern pobedio Majnc i vratio se na prvo mestoFudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras posle preokreta domaći Majnc sa 3:1, u prvoj utakmici 13. kola Bundeslige i vratili se na prvo mesto na tabeli. Majnc je poveo u četvrtom minutu golom Džona Kordobe posle dobrog solo prodora. Četiri minuta kasnije izjednačio je Robert Levandovski na dodavanje Arjena Robena. Vodjstvo Bajernu doneo je Roben u 21. minutu, kada je posle centaršuta Tomasa Milera glavom poslao loptu u mrežu. Konačan rezultat postavio je Levandovski iz slobodnog udarca u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. To je bio deveti prvenstveni gol Levandovskog u ovoj sezoni. Bajern je vezao drugu pobedu i popeo se na prvo mesto sa 30 bodova, koliko ima i drugoplasirani Lajpcig, ali i utakmicu manje. Lajpcig će u subotu igrati na svom terenu protiv Šalkea. Majnc je pretrpeo šesti poraz u prvenstvu i zauzima deveto mesto na tabeli sa 17 bodova.

22:51 - Radonjić: Zaslužena pobeda Žalgirisa, bili su boljiTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa pokušala da odigra najbolje što može kako bi pobedila Žalgiris i ostvarila "najveću pobedu", ali da je litvanski tim bio bolji i zasluženo pobedio. "Čestitam Žalgirisu na zasluženoj pobedi. Bolje su počeli, uspeli su preko spoljnih igrača šutem za tri poena da steknu prednost. Mi smo podigli kvalitet odbrane, bili bolji u nastavku, dostigli ih. U trećoj četvrtini smo nastavili da držimo rezultat, stekli blagu prednost, ali u trenutku kada treba da se udje u završnicu postali smo slabiji. U poslednjoj četvrtini smo promašili bacanja, oni su to vešto iskoristili, bili bolji od nas. Bilo je previše grešaka koje su uticale na našu igru", rekao je Radonjić posle utakmice.Košarkaši Zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Žalgirisa sa 79:88, u 10. kolu Evrolige. Obe ekipe sada imaju po četiri pobede i šest poraza. "Na ovom nivou nije jednostavno da se priprema i igra protiv dobrih protivnika u ligi de nema slabijih. Sve su to kvalitetne ekipe, neko je teži protivnik, neko mnogo teži, a neki najteži. Ovo je bila najteža utakmica, možda svima nije izgledalo tako, ali meni jeste. Svaki dan radim sa igračima, znamo šta radimo. Bila bi ovo najveća pobeda da smo uspeli", naveo je Radonjić. On je dodao da su oscilacije normalne u ovakvom sistemu takmičenja, koji utiče na kvalitet igre. "Pokušali smo sve da odigramo najbolje što možemo, ali bili su bolji od nas i ja im čestitam", naveo je trener Zvezde. Žalgiris je imao 15 skokova više od Zvezde, a upitan da li je umor centara razlog toga, Radonjić je rekao: "Umor nije razlog, nema dileme". On je, odgovarajući na pitanje oko dolaska novog centra, rekao da bi, ako može, Zvezda trebalo da dovede pojačanje, ali ne bilo koga. "Previše smo bili dobri, a sad da dovedemo nekog... Situacija nije idelana. Ako budemo morali u nekom trenutku da se spasavamo...", rekao je Radonjić. Upitan da prokomentariše igru Nejta Voltersa, koji je postigao 15 poena, Radonjić je rekao: "Nisam zadovoljan nijednim igračem kada izgubimo, a zadovoljan sam svima kada dobijemo".

22:12 - Bolt šesti put proglašen za najboljeg atletičara godineDevetostruki olimpijski šampion Jamajčanin Jusein Bolt proglašen je, rekordni šesti put, za najboljeg atletičara godine, u izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF). U ženskoj konkurenciji nagradu je dobila Almaz Ajana iz Etiopije, koja je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila zlatnu medalju u trci na 10.000 metara. Ona je tada oborila svetski rekord star 23 godine, a novo najbolje vreme u toj disciplini je 29:17,45 minuta. Bolt je u Riju treći put uzastopno osvojio tri zlatne medalje u trkama na 100 i 200 metara i štafeti 4 x 100 metara. On je nagradu za najboljeg atletičara dobio 2008, 2009, 2011, 2012. i 2013. godine.Bolt će naredne godine završiti karijeru, posle Svetskog prvenstva u Londonu.

21:08 - Šesti poraz Zvezde, Žalgiris slavio u BeograduKošarkaši Crvene zvezde izgubili su od Žalgirisa 88:79 (24:16, 18:28, 24:22, 22:13) u dvorani "Aleksandar Nikolić" u 10. kolu Evrolige. Ekipa Dejana Radonjića doživela je šesti poraz, a treći na svom terenu, uz ukupno četiri pobede. Zvezda nije uspela da se gostima iz Litvanije parira pod košem, Žalgiris je imao 15 skokova više (30:15), a prednjačio je centar Antanas Kavaliuskas sa 20 poena. Pratili su ga Arturas Milaknis sa 19 i Edgaras Uljanovas sa 14, dok je u domaćem sastavu Milko Bjelica dodao 19, a po 16 Marko Simonović i Nejt Volters. Crvena zvezda u narednom kolu Evrolige gostuje Fenerbahčeu 8. decembra.

20:24 - Olimpijakos pobedio DarušafakuKošarkaši Olimpijakosa pobedili su na gostujućem terenu u Istanbulu Darušafaku sa 77:71 (24:21, 19:13, 14:17, 20:20), u utakmici 10. kola Evrolige i ostvarili šestu pobedu. Najefikasniji u grčkom timu bili su Met Lodžeski sa 15 poena i sedam skokova i Jorgos Pritenzis sa 15 poena. Vasilis Spanulis postigao je 13 poena uz pet asistencija, a Erik Grin 10 poena. Vil Klejburn predvodio je Darušafaku sa 21 poenom i pet skokova, Bred Vonamejker dodao je 11 poena, pet skokova i četiri asistencije, a Furkan Aldemir 10 poena i šest skokova. Olimpijakos sada ima šest pobeda i četiri poraza, a Darušafaka, koja je pretrpela treći uzastopni poraz, ima skor od po pet pobeda i poraza. U 11. kolu, 9. decembra, Olimpijakos će u Atini igrati protiv Uniksa, a Darušafaka će u Španiji igrati protiv Baskonije.

19:12 - Adidas napustio IAAF tri godine pre isteka ugovoraNemački proizvođač sportske opreme kompanija Adidas sponzorisaće Međunarodnu atletsku federaciju (IAAF) do kraja 2016. godine i završava saradnju tri godine pre isteka ugovora. "Naš sponzorski ugovor ističe na kraju 2016. godine", saopštila je danas IAAF. IAAF je 2008. godine potpisao 11-godišnji ugovor sa Adidasom, čime su nemačkoj kompaniji bila garantovana globalna sponzorska prava do 2019. godine. Taj dogovor postignut je u vreme kada je predsednik IAAF bio Lamin Dijak, koji je optužen za korupciju u Francuskoj, posle navoda o prikrivanju pozitivnih doping rezultata pojedinih ruskih sportista. IAAF je saopštila da će ubrzo saopštiti ko će biti novi sponzor i zahvalila Adidasu na "dugogodišnjoj podršci atletike i bliskoj saradnji sa IAAF". Adidas je saopštio da su dve strane sporazumno raskinule ugovor. "Želimo da zahvalimo IAAF na uspešnoj i profesionalnoj saradnji", navodi se u saopštenju.

18:50 - Hamilton nije iznenađen Rozbergovom odlukom o povlačenjuTrostruski svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da ga nije iznenadila odluka klupskog kolege iz Mercedesa Nika Rozberga da završi karijeru. Rozberg je danas, pet dana pošto je osvojio svoju prvu šampionsku titulu, saopštio da je završio karijeru. Ta vest je iznenadila svetsku javnost. "Ovo je prvi put za 18 godina da je osvojio titulu, pa zbog toga nisam bio iznenadjen njegovom odlukom. On želi da se posveti porodici, želi još dece, a Formula 1 oduzima mnogo vremena. Da li će mi nedostajati rivalitet? Naravno", rekao je Hamilton. "Počeli smo kada smo imali 13 godina i uvek smo pričali o tome da ćemo jednog dana postati šampioni. Kada sam došao u Mercedes, Niko je bio tamo, a i o tome smo pričali kao deca", dodao je britanski vozač. Hamilton je rekao da za sada ne planira da završi karijeru, ali bi u bliskoj budućnosti mogao da donese takvu odluku. "Ko zna, možda se i moj kraj bliži", rekao je Hamilton. On se do poslednje trke u šampionatu borio sa Rozbergom za šampionsku titulu, imao je pobedu više od klupskog kolege (10), ali je sezonu ipak završio sa pet bodova zaostatka. Rozberg je rekao da je Hamiltonu saopštio odluku o povlačenju pre nego što je obavestio javnost. "Obavestio sam prvo Luisa, to je ispravno. Imali smo toliko bitaka i mislio sam da je korektno da mu saopštim odluku, posebno posle njegovih lepih poruka na društvenim mrežama", rekao je Rozberg.

17:03 - Morales: Utvrditi odgovornost za pad avionaBolivija će preduzeti drastične mere kako bi se utvrdila odgovornost za avionsku nesreću u kojoj je poginula 71 osoba među kojima i fudbaleri brazilskog kluba Šapekoensea, izjavio je bolivijski predsednik Evo Morales.Bolivijske vlasti suspendovale su na neodređeni period dozvolu za saobraćaj aviokompaniji "LaMia" nakon nesreće njene letelice u Kolumbiji i smenili rukovodstvo civilne avijacije kako bi se omogućila transparentna istraga, prenosi Rojters. Avion u vlasništvu bivšeg levičarskog venecuelanskog političara i biznismena, dok je operater mala bolivijska kompanija "LaMia" specijalizovana za prevoz fudbalskih ekipa.

16:46 - Grizman uz Ronalda i Mesija u užem izboru za igrača godineNapadač Atletiko Madrida Antoan Grizman, igrač Barselone Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo iz Real Madrida ušli su u najuži izbor za Najboljeg fudbalera godine u izboru Fife, saopštila je danas Svetska fudbalska federacija. Mesi i Ronaldo su u prethodnih osam sezona osvajali ovu nagradu, koja se dodelju najboljem fudbaleru sveta u prethodnoj godini. Oni su sedam puta u prethodnih osam sezona bili na prve dve pozicije.Mesiju je do sada pet puta pošlo za rukom da osvoji ovu nagradu, dok je Ronaldo triput bio najbolji. Grizmanov Atletiko Madrid, ali i reprezentacija Francuske, prethodnog leta su poraženi u finalima Lige šampiona, odnosno Evropskog prvenstva od Ronaldovog Reala, odnosno Portugala. Dobitnika biraju kapiteni reprezentacija, selektori, novinari i navijači putem interenta, a ngrada će biti dodeljena 9. januara 2017. godine.

15:59 - Venger ne traži zamenu za KasorluMenadžer Arsenala Arsen Venger neće tražiti zamenu za povređenog plejmejkera Santija Kasorlu.Iskusni vezista pauziraće dva do tri meseca zbog operacije skočnog zgloba, ali Venger veruje da ima adekvatne alternative u timu."Nećemo dovesti zamenu za Santija u januaru. Imamo mnogo igrača u veznom redu, a nije izvesno i da možemo naći pravu zamenu. Operacija je uvek loša vest, znate kada će biti obavljena, ali ne i kada će igrač moći opet na teren. Uvek pokušavam da izbegnem operacije. Ali, injekcije nisu rešile problem, pa je morao na operaciju", rekao je Venger. Venger već ima problema sa povredama Olivijea Žirua, Ektora Beljerina, Matjea Debišija i Pera Mertesakera. Trenutno je četvrti u Premijer ligi sa tri boda manje od lidera Čelsija, a u subotu gostuje lokalnom rivalu Vest Hemu.

15:20 - CAS u ponedeljak o Blaterovoj žalbiSud za sportsku arbiztražu (CAS) u Lozani u ponedeljak će doneti odluku o žalbi Jozefa Blatera na šestogodišnju suspenziju FIFA zbog umešanosti u korupciju.FIFA je odstranila nekadašnjeg predsednika van fudbala zbog kršenja etičkog kodeksa, ali Švajcarac smatra da je nepravedno suspendovan i zbog toga se žalio najvišem sportskom sudu u Lozani.Blater je prošlog decembra, zajedno sa tadašnjim prvim čovekom UEFA Mišelom Platinijem, suspendovan na osam godina zbog sumnjive isplate dva miliona švajcarskih franaka na osnovu savetodavnih usluga, a potom je kazna umanjena za dve godine zbog dugogodišnjih zasluga u fudbalu. CAS je u maju dodatno smanjio suspenziju Platiniju na četiri godine posle žalbe, pa postoji mogućnost takvog epiloga i kod Blatera. Kontroverzni Švajcarac je prošlog maja napustio čelno mesto FIFA posle 17 godina, a nasledio ga je Đani Infantino.

14:25 - Košarkaši Srbije igraju na Akropolis kupuKošarkaška reprezentacija Srbije učestvovaće na Akropolis kupu u Atini, prvi put posle sedam godina i masovne tuče sa grčkim igračima. Srpski i grčki košarkaši 2010. godine međusobno su se potukli posle čarki Miloša Teodosića i Antonisa Focisa, Nenad Krstić je čak stolicom u glavu udario Janisa Burusisa, da bi sudije morale da prekinu prijateljski duel dva minuta pre kraja. Grčki košarkaški savez objavio je danas da se turnir igra od 23. do 25. avgusta naredne godine, a pored domaćina i Srbije učestvovaće još Italija i Gruzija. Akropolis kup poslužiće kao priprema za Evropsko prvenstvo 2017. godine koje će se održati u četiri zemlje Turskoj, Finskoj, Izrealu i Rumuniji.

14:00 - Jadranska liga: Minut ćutanja za ŠapekoenseSve utakmice Jadranske lige u ovom kolu počeće minutom ćutanja u znak počasti poginulim fudbalerima brazilskog kluba Šapekoense, saopšteno je danas. U saopštenju, Zajednica ABA lige izrazila je najiskrenije saučešće povodom tragične nesreće koja je pogodila sportsku zajednicu Brazila nakon avionske nesreće fudbalskog kluba Šapekoense. "Priča o ovom klubu je sportska bajka, pošto je tim iz malog i skromnog grada korak po korak prešao put od najnižeg ranga takmičenja do međunarodne elite", navodi se u saopštenju lige.Utakmice 12. kola igraju se u subotu, nedelju i ponedeljak. "Da bismo odali počast žrtvama ovog tragičnog događaja, ABA liga je propisala obavezni minut ćutanja pre svake utakmice 12. kola ove sezone. ABA liga, njeni klubovi, igrači i treneri će zajedno kao jedan tim nastaviti da teže pisanju novih sportskih bajki u našem prelepom sportu košarci", piše u saopštenju.

13:33 - Trajkovski potpisao za Karpoš sokoleKrilni centar košarkaške reprezentacije Makedonije Bojan Trajkovski od danas je igrač skopskog kluba Karpoš sokoli. Trajkovski je sa Karpoš sokolima potpisao ugovor do kraja sezone, sa mogućnosti da bude produžen na duži period, saopštio je taj klub, koji ove godine igra prvu sezonu u Jadranskoj ligi. U Karpoš sokolima ističu da angažmanom tog krilnog centra "dobijaju izuzetno kvalitetnog igrača pred drugi deo sezone u ABA ligi, ali i značajno pojačanje za dva domaća takmičenja u kojima je broj stranaca ograničen na šest igrača". Dolazak domaćeg igrača Trajkovskog, smatraju u upravi, "drastično će povećati šanse Karpoš sokola u borbi za jedan od trofeja u prvenstvu i kupu Makedonije". Makedonski reprezentartivni krilni centar je prošlo leto potpisao za makedoskog vicešampiona ekipu Kumanova, ali je ubrzo raskinuo dogovor i karijeru nastavio u kosovskom timu Sigal iz Prištine, učesniku Balkanske lige (BIBL).

13:19 - Petrić: Mnogo bi nam značila pobeda u Bačkoj PalanciTrener fudbalera Čukaričkog, Gordan Petrić rekao je da bi njegovom timu mnogo značila pobeda u meču sa Bačkom u gostima, i ocenio da neće biti problema ako se tim bude držao plana. "Idemo ekipi koja igra drugačije od nas i moraćemo da odgovorimo na neke zadatke koje se budemo dogovorili. Ako to ostvarimo na terenu, neće biti problema. Utakmica nam mnogo znači da nastavimo niz pobeda i skupimo što više bodova do početka priprema. Igrači su maksimalno koncentrisani, samo tako neka nastave i neću se pribojavati uopšte utakmica. Mogu da kažem da očekujem da uzmemo neke bodove. Mislim da su se momci odmorili na pravi način i da će biti sveži za nedelju", rekao je Petrić. Bačka u nedelju od 13.00 dočekuje Čukarički u 19. kolu Super lige. "Brđani" su bez poraza u poslednje četiri utakmice, u kojima su ostvarili tri pobede. Bačka je u poslednjih sedam utakmica osvojila samo jedan bod."Moram da pohvalim igrače, jer maksimalno ispune na terenu ono što se dogovorimo. Non-stop im pričam ono što je bitno za igrača, da prepoznaju situaciju trenutnu na terenu i kako da reaguju.. Imamo par igrača koji su takvog karaktera da su u nekom trenutku fudbalski sebični možda i to nekad deluje na našu organizaciju igre, ali oni su takvi kakvi jesi i to se ne može promeniti", rekao je Petrić.

12:55 - Vertogen ostaje u TotenhemuEngleski Totenhem je, posle najboljeg strelca Harija Kejna, u samo dva dana produžio ugovor sa još jednim važnim fudbalerom, pošto se Jan Vertongen obavezao na saradnju do leta 2019. godine. Vertongen je, kao i Kejn, dobio bolje finansijske uslove, ali i postao sedmi igrač "pevaca" koji je stavio paraf na novi ugovor ove sezone, posle Kristijana Eriksena, Erika Dajera, Dele Alija, Kajla Vokera i Denija Rouza. "Deo sam sjajne i talentovane grupe fudbalera, privilegija mi je što sam član Totenhema. Ovo je najbolji tim u kojem sam igrao i srećan sam što ostajem u njemu", rekao je Vertongen za zvanični sajt londonskog kluba. Posle pomenutih fudbalera, Totenhem planira da ponudi novi ugovor i golmanu Ugu Ljorisu, čime bi zadržao kompletnu okosnicu tima. Vertongen je 2012. godine došao u Totenhem iz Ajaksa, odigrao je 179 utakmica i dao osam golova, dok sa Tobijem Aldervireldom čini možda i najbolji tandem štopera u Premijer ligi.

12:30 - CONMEBOL ozbiljno razmatra da titulu dodeli ŠapekoenseuJužnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) ozbiljno će razmotriti da trofej Kupa Sudamerikana dodeli Šapekoenseu posle pada aviona kada je poginuo skoro kompletan tim. Avion sa fudbalerima Šapekoensea srušio se na putu ka Medeljinu i prvoj utakmici finala Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala, a upravo je klub iz Kolumbije podneo zahtev da se Brazilcima dodeli trofej. "Inicijativa Atletiko Nasionala je sjajna i razmotrićemo je. Na prvom sledećem sastanku diskutovaćemo o tome", izjavio je predsednik CONMEBOL-a Alehandro Domingez u Medeljinu na komemoraciji igračima i osoblju Šapekoensea. Međutim, pitanje je koliko će to biti moguće sa pravne strane, pre svega jer obaveza da se održi finale Kupa Sudamerikana zbog TV prava i sponzora. U tragičnom događaju pre dva dana preživelo je šest osoba od ukupno 77, posle pada zbog, kako se sumnja, nestanka goriva u avionu.11:43 - Tramp podržao kandidaturu Los Anđelesa za OI 2024.Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp podržao je kandidaturu Los Anđelesa za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine. Tramp je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom, koji je organizovao gradonačelnik Los Andjelesa Erik Graseti, izrazio "snažnu podršku kandidaturi i planovima tog grada da bude domaćin velikih Igara". Los Anđeles želi da vrati Olimpijske igre u SAD, koje su poslednji put najveću sportsku manifestaciju organizovale 1996. godine. Pored Los Anđelesa, kandidati za organizaciju Igara 2024. godine su Budimpešta i Pariz. MOK će odluku o organizatoru OI doneti u septembru 2017. godine.11:19 - Barselona izabrala desnog beka, dolazi SrnaŠampion Španije Barselona izabrao je desnog beka za transfer na zimu u liku iskusnog kapitena Šahtjora Darija Srne. Katalonci su dugo u potrazi za igračem na desnoj strani, spekulisalo se sa imenima Branislava Ivanovića, Stefana Lihštajnera, Antonija Rukavine i Matije De Šilja, ali je izbor pao na nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca. Srni ističe ugovor na leto 2017. godine, ali je Šahtjor, čiji je član 13 godina i praktično živa legenda, spreman da ga pusti bez obeštećenja. "Ukoliko Darijo donese odluku o odlasku, poštovaćemo je. Zaslužio je najveći mogući respekt od nas za sve što je dao Šahtjoru. Biće onako kako Srna bude želeo", rekao je predsednik "rudara" Rinat Ahmetov. Trener Barselone Luis Enrike nema mnogo opcija na toj poziciji, Aleks Vidal nije opravdao očekivanja, zbog čega vezista Serđi Roberto prinudno igra na desnoj strani u odbrani.10:38 - Roma bez Salaha u derbiju RimaFudbaler Rome Mohamed Salah propustiće rimski derbi protiv Lacija u 15. kolu italijanske Serija A. Egipćanin je povredio ligamente skočnog zgloba na treningu u sredu, pa će propustiti meč 15. kola Serije A. Salah je ove sezone postigao osam golova u Kalču, četiri manje od prvog strelca "vučice" Edina Džeka. Dobra vest za Lučana Spaletija pred okršaj sa najvećim rivalom je povratak defanzivca Tomasa Vermalena, koji je samo tri puta igrao ove sezone u prvenstvu. Roma deli drugu poziciju na tabeli sa Milanom sa po 29 bodova, dok Lacio ima jedan manje na deobi četvrtog mesta sa Atalantom.

10:22 - Kamačo novi selektor GabonaŠpanski fudbalski stručnjak Hose Antonio Kamačo postavljen je za selektora reprezentacije Gabona, 43 dana uoči Afričkog kupa nacija koji se održava u toj zemlji.Kamačo je potpisao dvogodišnji ugovor sa Gaboncima i nasledio Portugalca Žorža Koštu, posle otkaza prošlog meseca.Ovaj 61-godišnji trener ima veliko iskustvo iza sebe, vodio je selekcije Španije i Kine, kao i dva puta Real Madrid, Rajo Valjekano, Espanjol, Sevilju, Benfiku i Osasunu.Gabon, čiji je reprezentativac vezista Crvene zvezde Gelor Kanga, na Afričkom kupu nacija nalazi se u grupi sa Gvinejom Bisao, Burkinom Faso i Kamerunom.Turnir se održava od 14. januara do 5. februara naredne godine, a titulu brani Obala Slonovače.

09:53 - Bejl pauzira do aprila?Fudbaler Reala i reprezentativac Velesa Garet Bejl mogao bi da pauzira duže nego što je prvobitno predviđeno. Velšanin ima problema sa skočnim zglobom, koji je navodno teže prirode. Bejl je u utorak operisan u Londonu, a navodno bi mogao da pauzira čak četiri mesece i na teren se vrati tek u aprilu. Velšanin bi u tom slučaju propustio najmanje 25 utakmica Reala, 14 u prvenstvu, kao i kvalifikacioni duel sa Republikom Irskom u martu. Bejl je ove sezone na 16 utakmica postigao sedam golova, pet u La ligi.09:25 - Anđelković: Krivo mi je što nismo povećali prednostFudbaler Crvene zvezde Dušan Anđelković izjavio je da mu je krivo što njegova ekipa nije iskoristila da pobedom protiv Mladosti iz Lučana poveća bodovnu prednost na tabeli Superlige Srbije. Crvena zvezda je na svom terenu protiv Lučanaca odigrala nerešeno 2:2, iako je više od 40 minuta imala igrača više i baš u tom periodu primila drugi gol. "Krivo nam je što nismo pobedili i iskoristili remi Vojvodine i Partizana. Ušli smo dobro u utakmicu, ali smo primili gol iz polukontre. Mladost je dobro igrala pozadi, cvrsta su ekipa. Napadali smo, preokrenuli, imali i igrača više, a nismo ni pomišljali da mogu da naprave onakav kontranapad sa desetoricom. Radivojević je odlično pogodio za izjednačenje", rekao je Anđelković. Anđelković, strelac gola na jučerašnjem meču, ističe da ekipa mora što pre da zaboravi remi sa Mladosti i okrene se narednim obavezama. Fudbaleri Crvene zvezde u narednom 19. kolu Superlige gostuju Voždovcu u nedelju od 13 sati.08:51 - Lebron Džejms najbolji sportista SADKošarkaš Klivlenda Lebron Džejms proglašen je za najboljeg sportistu SAD za 2016. godinu u izboru časopisa Sports ilustrejted. "Vodeći Klivlend do titule u NBA on je ispunio obećanje dato svom gradu i celom regionu", navodi Sports ilustrejted. Džejmsu je ovo drugi put da dobija priznanje za najboljeg sportistu u izboru tog časopisa. Prvi put je nagradu dobio 2002. godine. "Ovo priznanje je velika čast... Ali, znate šta mislim o individualnim nagradama, one za mene nemaju isti značaj kao timski trofeji. Zadovoljan sam pre svega zbog svoje porodice, ja lično ne znam šta o tome da mislim", rekao je Džejms. Pored Džejsma jedino je još Tajger Vuds dva puta dobijao to priznanje, 1996. i 2000. godine. Prošle godine nagradu je osvojila teniserka Serena Vilijams.

08:33 - Hjuston srušio Golden StejtKošarkaši Los Andjeles Klipersa pobedili su u gostima šampiona NBA lige Klivlend sa 113:94 i tako prekinuli seriju od tri uzastopna poraza. Klipersi su pre utakmice svojim rivalima poklonili komemorativne ručne satove zbog osvojene titule, a onda im naneli drugi vezani poraz. Tim iz Kalifornije predvodiio je Džej-Džej Redik sa 23 poena, dok je Blejk Grifin imao učinak od 13 poena i 11 asistencija. Najefikasniji u Klivlendu bio je Kajri Irving sa 28 poena, dok su Džejms i Kevin Lav postigli po 16 poena. Hjuston je posle dva produžetka pobedio u gostima Golden Stejt sa 132:127, predvođen Džejmsom Hardenom, koji je ostvario "tripl dabl" učinak sa 29 poena, 15 skokova i 13 asistencija. Najefikasniji u poraženom timu bio je Kevin Durent sa 39 poena i 13 skokova, dok je Stefen Kari postigao 28 poena. Rezultati: Šarlot - Dalas 97:87, Bruklin - Milvoki 93:111, Memfis - Orlando 95:94 i Juta - Majami 110:111.

08:10 - Anćeloti se nada da će Lam odložiti penzijuTrener Bajerna iz Minhena Karlo Anćeloti nada se da će kapiten Filip Lam nastaviti igračku karijeru i po završetku sezone. Lam je nedavno nagovestio da bi na kraju sezone mogao da završi igračku karijeru, a nemački mediji su pisali i da postoji šansa da preuzme ulogu sportskog direktora na Alijanc Areni. "Mislim da je Lam veoma važan igrač za Bajern. To važi i za narednu godinu. U dobroj je formi i nadam se da ću ga trenirati u narednih nekoliko godina. On može da bude igrač, trener ili sportski direktor... Ja se, ipak, nadam da će i sledeće sezone biti igrač", rekao je Anćeloti. Lam je u Bajernu skoro 22 godine, s bavarskim timom je do sada osvojio 22 trofeja od čega osam titula u Bundesligi, sedam trofeja u Kupu Nemačke i jedan trofej u Ligi šampiona. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track