BLOG UŽIVO, VIDEO: Napoli razbio Fiorentinu
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Napoli razbio Fiorentinu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:10 - Sevilja pobedila Osasunu, gol JovetićaFudbaleri Sevilje pobedili su večeras na svom terenu Osasunu sa 5:0, u utakmici poslednjeg 38. kola španskog prvenstva.Po dva gola u 21. prvenstvenoj pobedi Sevilje postigli su Vitolo i Fran Vaskes. Vitolo je bio strelac u 10. i 80. minutu, dok je Vaskes zatresao mrežu u 20. i 60. minutu. Gol je postigao je Stevan Jovetić, u 35. minutu, posle asistencije Vitola.Sevilja je prekinula niz od tri utakmice bez pobede i četvrta je na tabeli sa 72 boda.Osasuna je već ispala iz lige, pretrpela je 24. poraz i pretposlednja je na tabeli sa 22 boda.

23:06 - Napoli razbio FiorentinuFudbaleri Napolija pobedili su večeras na svom terenu Fiorentinu sa 4:1, u utakmici pretposlednjeg 37. kola italijanskog prvenstva.Napoli je poveo u osmom minutu golom Kalidua Kulibalija, a vodjstvo je udvostručio Lorenco Insinje u 36. minutu. Treći gol postigao je Dris Mertens u 67. minutu, a pogodak za "ljubičaste" postigao je Josip Iličić u 60. minutu. Konačan rezultat postavio je Mertens u 64. minutu.Napoli je ostvario 24. prvenstvenu pobedu i treći je na tabeli sa 83 boda i ima bod manje od Rome na drugom mestu, koje vodi direktno u Ligu šampiona.Fiorentina je pretrpela 10. poraz i sedma je na tabeli sa 59 bodova, bodom manje, ali i utakmicom više od Milana koji se nalazi na šestom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.

22:23 - Pobeda Deportiva, gol Krstičića za AlavesFudbaleri Deportiva pobedili su večeras na svom terenu Las Palmas sa 3:0, u utakmici poslednjeg 38. kola španskog prvenstva.Dvostruki strelac bio je Florin Andone, u trećem i 28. minutu, a gol je postigao i Karl Hil.Deportivo je ostvario osmu pobedu u prvenstvu i sezonu će završiti na 16. mestu na tabeli sa 36 bodova, pet više od Hihona koji je ispao iz lige.Las Palmas je pretrpeo šesti poraz u poslednjih sedam utakmica a peti uzastopni i zauzima 14. mesto na tabeli sa 39 bodova.Fudbaleri Leganesa i Alavesa odigrali su nerešeno 1:1.Alaves je poveo u 64. minutu golom srpskog fudbalera Nenada Krstičića, a bod domaćima obezbedio je David Timor u 89. minutu.Alaves je vezao sedmu utakmicu bez poraza i deveti je na tabeli sa 55 boda, dok je Leganes 17. sa 35 boda, četiri više od novog drugoligaša Hihona. Osim Hihona iz lige su ispali Osasuna i Granada.21:55 - Skariolo: Spremni da igramo bez igrača iz EL i NBATrener reprezentacije Španije Serđo Skariolo rekao je da je njegov tim spreman da igra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. bez najvažnijih igrača. Evroliga ne prihvata novi kalendar FIBA i zabranjuje igračima koji nastupaju u Evroligi da igraju za nacionalne timove tokom kvalifikacija za SP u Kini. "Ja sam trener, a ne političar. Nisam menadžer i moram da se pripremim. U poslednjih šest meseci pratio sam neke igrače koji će verovatno igrati za reprezentaciju u kvalifikacijama, ne računam NBA. Sa Evroligom nije još jasno sve. U julu ćemo imati sastanak samo zbog ove situacije, deset dana pre glavnog okupljanja. Ukoliko se dogodi da igrači iz Evrolige ne budu mogli da igraju, a verovatno će tako biti, mi ćemo to dočekati spremni", rekao je Skariolo.

21:40 - Kanter zadržan na aerodromu u BukureštuTurski košarkaš Enes Kanter rekao je danas da ga je policija zadržala u Rumuniji, pošto mu je turska vlada oduzela pasoš. Košarkaš NBA ligaša Oklahome je na svoj Tviter nalog postavio video snimak i rekao da ga policija drži satima u Bukureštu, po sletanju iz Indonezije, gde je boravio u sklopu svetske turneje humanitarne fondacije. Kanter, koji je veliki kritičar turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, rekao je da je njegov pasoš "otkazan" zbog političkih uverenja. "Razlog su naravno, moji politički stavovi", rekao je Kanter i dodao "da je čovek koji je to uradio predsednik Turske". ESPN je preneo da Oklahoma u saradnji sa NBA ligom prikuplja informacije. Kanter je prošle godine saopštio da je primio pretnje smrću kada je podržao islamističnog propovednika Fetulaha Gulena, koji je, prema mišljenju turske vlade, bio organizator puča u julu prošle godine. Gulen živi u SAD i negira te optužbe.

21:15 - Popović: Lenard neće igrati u trećoj utakmiciTrener San Antonio Sparsa Greg Popović potvrdio je da će Kavaj Lenard propustiti treću utakmicu finala Zapada protiv Golden Stejta. Po rečima Čarlsa Barklija, drugi najbolji igrač na svetu, povredu vuče još od polufinala sa Hjustonom, a dodatno ju je obnovio u prvoj utakmici finala. Zbog povrede zgloba propustio je drugu utakmicu, a prema rečima Popovića neće biti spreman ni za treću. Treća utakmica na programu je u nedelju tri sata iza ponoći, a trenutni rezultat u seriji je 2-0 za Voriorse.

20:48 - Roma pobedila KjevoFudbaleri Rome pobedili su večeras u Veroni domaći Kjevo sa 5:3, u utakmici pretposlednjeg 37. kola italijanskog prvenstva i primakli se na bod zaostatka za vodećim Juventusom. Kjevo je poveo u 15. minutu golom Lukasa Kastra, a izjednačio je Stefan El Šaravi u 28. minutu. Novo vodjstvo domaćima doneo je Roberto Inglese u 37. minutu, a pet minuta kasnije izjednačio je Mohamed Salah. Posle toga Roma je postigla još tri gola, El Šaravi je ponovo bio strelac u 58. minutu, Salah je svoj drugi gol postigao u 76. minutu, dok je Edin Džeko zatresao mrežu u 83. minutu. Konačan rezultat postavio je Inglese u 86. minutu, drugim golom na utakmici. Roma je ostvarila treću uzastopnu pobedu, ukupno 27. u prvenstvu i ima 84 boda, bod manje od vodećeg Juventusa, koji će u nedelju igrati na svom terenu protiv Krotonea i ako pobedi osvojiće šestu uzastopnu šampionsku titulu. Kjevo je poslednje tri utakmice bez pobede i zauzima 14. mesto na tabeli sa 43 boda.

20:30 - Lam i Alonso ovacijama ispraćeni u penzijuFudbaleri Bajerna Filip Lam i Ćabi Alonso dobili su na stadionu u Minhenu velike ovacije na utakmici sa Frajburgom, na kojoj su završili karijere. Bajern je u poslednjem kolu Bundeslige pobedio Frajburg sa 4:1, a ekipu je kao kapiten poslednji put predvodio 33-godišnji Lam. On je sa Bajernom danas ostvario 250. pobedu u prvenstvu. Alonso (35) se oprostio asistencijom kod prvog gola Bajerna koji je postigao Arjen Roben. Tokom karijera obojica su osvojili brojne trofeje, među kojima i Svetsko prvenstvo. Lam je sa Nemačkom bio prvak sveta 2014. godine, a Alonso sa Španijom četiri godine ranije. Bajern je osvojio titulu sa 15 bodova više od drugoplasiranog Lajpciga. Trener Karlo Ančeloti odvojeno je zamenio Alonsa i Lama u završnici utakmice i omogućio im da se na pravi način oproste od prepune Alijanc Arene. Takođe, od aktivnog igranja oprostio se i rezervni golman Bajerna Tom Štarke. On će od sledeće sezone raditi u Bajernovoj fudbalskoj akademiji.

20:10 - Preminuo Alber Buve, nekadašnji osvajač i direktor Tur de FransaPoznati francuski biciklista Alber Buve, osvajač Tur de Fransa '50-ih i '60-ih godina, pre nego što je postao sportski direktor te organizacije, preminuo je danas u 88. godini, saopštila je njegova porodica.Buve, koji je učestvovao na Tur de Fransu od 1952. do 1962. i osvojio taj turnir 1959. godine, dugo je bio glavni rival takodje tada poznatim biciklistima Žaku Anketilu i Rožeu Rivijeru.Biciklista je šest puta bio učesnik Tur de Fransa pre nego što je postao novinar i deo organizacije te čuvene sportske manifestacije u Francuskoj.Buve je bio sportski direktor Tur de Fransa do 1995. godine.

19:45 - Milvol se vratio u ČempionšipFudbaleri Milvola vratili su se u drugu englesku ligu, Čempionšip, pošto su danas u plej-ofu na londonskom Vembliju pobedili Bredford sa 1:0.Jedini gol postigao je Stiv Morison u 85. minutu iz voleja, posle asistencije Lija Gregorija.Milvol se tako posle dve godine vratio u Čempionšip, a Bredford je pokušavao da se vrati u drugu ligu prvi put od 2004. godine.Navijači Milvola su posle utakmice uleteli u teren, ali nije bilo ozbiljnijih incidenata, preneo je Bi-Bi-Si.

19:23 - Remi Hihona i BetisaFudbaleri Sportinga iz Hihona odigrali su danas na svom terenu nerešeno 2:2 protiv Betisa, u utakmici poslednjeg 38. kola španskog prvenstva.Hihon je poveo u sedmom minutu golom Daglasa Pereire, a zatim je dva gola za goste postigao Ruben Kastro, u 22. i 59. minutu. Konačan rezultat postavio je Karlos Karmona u 79. minutu.Hihon je i pre poslednjeg kola ispao iz lige, sezonu je završio na 18. mestu sa 31 bodom. Betis je 15. na tabeli sa 39 bodova.U ekipi Betisa celu utakmicu odigrao je srpski fudbaler Darko Brašanac.19:10 - Bejl spreman za meč sa MalagomFudbaler Real Madrida Garet Bejl vratiće se u ekipu za odlučujuću utakmicu španskog prvenstva protiv Malage, saopštio je danas madridski klub. Bejl je propustio poslednjih sedam utakmica nakon što je pokidao mišić lista na utakmici protiv Barselone 23. aprila. Real će u nedelju od 20 časova igrati na gostujućem terenu protiv Malage, u poslednjem kolu Primere i potreban mu je bod za osvajanje šampionske titule, prve od 2012. godine. Bejl se vratio treninzima prošle nedelje, ali nije bio spreman za prošlu utakmicu protiv Selte (4:1), posle koje je Real stekao tri boda prednosti nad Barselonom, koja će u poslednjem kolu igrati na Kamp Nou protiv Eibara. Velšanin će biti u konkurenciji za tim i za finalnu utakmicu Lige šampiona protiv Juventusa, koja će se igrati 3. juna u Kardifu, Bejlovom rodnom gradu. Real će pokušati da postane prva ekipa koja je odbranila titulu prvaka Evrope otkako je uveden novi format takmičenja u Ligi šampiona.

18:45 - Vulin čestitao stonoteniserima osvajanje bronzane medaljeMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin čestitao je članovima tima iz Srbije osvajanje bronzane medalje na Svetskom ekipnom prvenstvu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Bratislavi. "Danas u Bratislavi, na ekipnom svetskom prvenstvu, ponovo ste Srbiju i sve nas obradovali osvajanjem još jedne u nizu medalja. Iskreno čestitam svim članovima srpskog tima sa nadom da ćete i ubuduće donositi odličja i na taj način pokazati kako se bori i koliko se voli Srbija", navedeno je u čestitki. Mitar Palikuća, Darko Babić i Budimir Malešić osvojili su danas bronzanu medalju na Svetskom ekipnom prvenstvu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Bratislavi, čime su se pridružili zlatnim stonoteniserkama. Palikući, Babiću i Malešiću čestitke su na tom velikom uspehu uputili i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar sporta Vanja Udovićić. Ženska reprezentacija Srbije osvojila je juče zlatnu medalju, stonoteniska ekipa je nastupala u sastavu Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Kristina Arančić.

18:28 - Mugurusa predala, Svitolina u finalu turnira u RimuUkrajinska teniserka Elina Svitolina plasirala se danas u finale turnira u Rimu, pošto joj je Španjolka Garbinje Mugurusa predala meč.Meč je trajao 22 minuta, a uoči prekida Svitolina je vodila sa 4:1."Srećna sam što sam u finalu. Trudiću se da uživam u sutrašnjem meču", rekla je 11. teniserka sveta Svitolina.Nije poznato da li je Mugursa predala meč zbog povrede ili bolesti. To je četvrti put ove sezone da je sedma teniserka sveta predala meč.Svitolina će u finalu igrati protiv četvrte teniserke sveta Simone Halep iz Rumunije, koja je ranije danas pobedila Holandjanku Kiki Bertens sa 7:5, 6:1.To će biti četvrto finale za Svitolinu ove sezone i pokušaće da osvoji četvrti trofej, posle trijumfa na turnirima u Kuala Lumpuru, Dubaiju i Istanbulu.

17:45 - Zverev u finalu RimaNemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se danas u finale mastersa u Rimu, pošto je pobedio 24. igrača sveta, Amerikanca Džona Iznera, posle tri seta, 6:4, 6:7, 6:1. Zverev, 17. teniser sveta, pobedio je za nepuna dva sata. On je u petom gemu prvog seta oduzeo servis Izneru, što mu je bilo dovoljno da povede u meču. U drugom setu nije bilo brejka, pa je set odlučen u taj-brejku, koji je Izner dobio sa 7:5. Zverev je potpuno dominirao u nastavku, dozvolio je Amerikancu da osvoji samo jedan gem i bez problema osvojio treći set i plasirao se u finale. Zverev će u finalu igrati protiv pobednika večerašnjeg duela srpskog tenisera Novaka Djokovića i Austrijanca Dominika Tima. Đoković je ranije danas završio četvrtfinalni duel protiv Argentinca Huana Martina del Potra, koji je sinoć prekinut zbog kiše, i pobedio sa 6:1, 6:4.

17:30 - Mladi košarkaši Mege u finalu EvroligeMladi košarkaši Mega Bemaksa plasirali su se u finale završnog turnira Evrolige u Istanbulu pobedom protiv Fenerbahčea 77:74 u trećem kolu B grupe. Mega je prethodno juče savladala Real Madrid 75:65 i Žalgiris 72:71 i za trofej će igrati protiv Pariza. Za Megu Nikola Mišković postigao je 22, Goga Bitadze 21, a Mihailo Jovičić 14 poena. Drugi srpski predstavnik Crvena zvezda, koja je prethodne tri godina igrala u finalu, danas je poražena od Barselone 87:66. Juče su crveno-beli izgubili od CSKA 84:80 i Pariza 77:62 i završili su kao poslednji u A grupi17:10 - Beriso napušta SeltuFudbalski klub Selta objavio je da će Eduardu Berisu predstojeća utakmica protiv Real Sosijedada u španskoj Primere biti poslednja na klupi tog kluba. "Kao klub možemo samo da iskažemo izuzetnu zahvalnost Berisu na njegovom predanom i napornom radu tokom jednog od najboljih perioda u našoj istoriji", navodi se u saopštenju. Berisu ugovor sa Seltom ističe na kraju sezone, ali on nije želeo da iznosi u javnost planove o budućnosti. Selta u saopštenju nije navela ko će naslediti Berisa. Ovaj 47-godišnji Argentinac je 2014. preuzeo ekipu od Luisa Enrikea, koji je potom postao trener Barselone. Beriso je zadržao napadački stil igre i pored odlaska najtalentovanijih igrača, Nolita i Fabijana Oreljane, predvodio je tim do polufinala Lige Evropa u kom su poraženi od Mančester junajteda. Selta je takodje u poslednje dve sezone stigla do polufinala španskog Kupa kralja. Selta je 13. na tabeli španske Primere sa 44 boda, a sutra će od 16.45 u poslednjem, 38. kolu, dočekati Real Sosijedad.

16:50 - Kolarov: Najbolji smo u Premijer ligiFudbaler Mančester sitija i srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov izjavio je da su "građani" najbolji tim u Premijer ligi iako će klub završiti sezonu bez trofeja. "Ako u našem klubu ne osvojite trofej, to onda nije baš najbolja sezona, ali smo se mnogo poboljšali. Cilj svakog velikog kluba su finale i trofej Lige šampiona. Najlepši fudbal u Evropi se igra u Ligi šampiona i to je cilj našeg tima za sledeću sezonu", rekao je Kolarov i nastavio: "Ponovo ćemo osvajati trofeje i ponovo ćemo pobeđivati. Daleko smo ispred svih ostalih timova u ligi". On smatra da će trofeji uz takav rad doći jer će Siti sledeće sezone biti znatno jači. "Potrebno nam je da pobeđujemo. Pobeda pomaže da pobediš opet. Moramo da osvajamo trofeje, toliko je jednostavno", kazao je Kolarov.

16:00 - Halep prva finalistkinja turnira u RimuRumunska teniserka Simona Halep plasirala se u finale turnira u Rimu, pošto je u polufinalu pobedila Holanđanku Kiki Bertens u dva seta, 7:5 i 6:1. Halepova je u do treće pobede u isto toliko duela s Holanđankom došla posle sat i 17 minuta igre.Rumunka će se u finalu turnira u Rimu sastati sa boljom iz duela između Španjolke Garbinje Muguruse i Ukrajinke Eline Svitoline. Igra Halepove, četvrte teniserke na WTA rang-listi, prilično je oscilirala u prvom setu, s obzirom na to da je Bertensova uspela dvaput da joj oduzme servis, ali je Rumunka ipak uspela da jednom više napravi brejk i tako taj period dobije sa 7:5. U drugom setu Simona Halep se konsolidovala, zaigrala znatno bolje na svojim servisima i uz tri brejka lako i brzo okončala taj period igre, te tako izborila plasman u svoje druge finale u dve nedelje.15:30 - Pomoćni trener Rada: Predstoji nam najlakša utakmica u sezoniPomoćni trener fudbalera Rada Slađan Nikolić rekao je da je predstojeća utakmica protiv Čukaričkogi najlakša u sezoni, s obzirom na to da je njegova ekipa izborila opstanak u Super ligi Srbije. "Predstoji nam najlakša utakmica u ovom prvenstvu zato što smo sve brige oko opstanka prebrinuli u prošlom kolu. Mislim da je to zasluženo i mislim da zaslužujemo da budemo na boljem mestu", rekao je Nikolić. Rad će sutra gostovati Čukaričkom u poslednjem, 37. kolu Super lige Srbije. "Idemo opušteni na Banovo brdo, da odigramo za našu dušu. Čukaričkom je mesto bilo među najboljih četiri, pet timova u Super ligi i što se tiče organizacije, ali i kvaliteta samog tima i stručnog štaba. Rezultat će sutra biti u drugom planu, ali mi idemo da se predstavimo u što boljem svetlu i s nadom da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Nikolić. On je naveo da ekipa ima par kadrovskih problema, ali da će oni koji sutra izađu na teren biti "najboljih 11 u tom trenutku". Čukarički je prvi plej-aut grupi sa 32 boda, dok je Rad peti sa 22. Utakmica između Čukaričkog i Rada igraće se sutra od 16.00 na Banovom brdu.

15:06 - Đoković u polufinalu turnira u RimuSrpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Rimu, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Argentinca Huana Martina del Potra u dva seta, 6:1 i 6:4.

13:00 - Milovanović: Nema igranja sa ugledom kluba

Trener fudbalera Novog Pazara Neško Milovanović rekao je da utakmica poslednjeg kola Superlige Srbije protiv Metalca u Gornjem Milanovcu možda nema takmičarski značaj za njegovu ekipu, ali da se ne sme dozvoliti da se bilo ko poigrava sa dresom, grbom ili kapitenskom trakom tima koji predvodi."Idemo u Milanovac da se nadigravamo i osvojimo tri boda. Istina, ne znače nam ništa. Mislim da smo se celu godinu borili sa neki stvarima i nismo uspeli. Znamo da domaćinu treba pobeda, ali gledamo samo u svoje dvorište. To nas odlikuje, bod nismo nikome poklonili i nijednog momenta nismo ustuknuli", rekao je Milovanović. Novi Pazar ima 17 bodova, poslednji je na tabeli i ispao je iz elitnog takmičenja, a medju prvoligaše će i trenutno pretposlednji Metalac, koji ima 18 bodova, ili čačanski Borac, koji zauzima 14. mesto i osvojio je tri boda više od Gornjemilanovčana. "Proveo je sam lepih godinu dana u Metalcu, imam tamo dobre prijatelje u klubu i gradu, ali suprostavićemo im se u najjačem sastavu. Znam da imaju dosta problema u svlačionici, ali ne bavimo se njima. Ne smemo da se igramo sa ugledom našeg kluba", naveo je Milovanović. On je izrazio očekivanje da ća nastaviti saradnju sa Novim Pazarom, u koji je stigao pre mesec dana. "Sinoć smo razgovarali. Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da radim ovde, čak i ako se pojavi neki drugi klub iz Srbije ili inostranstva, prednost će imati Pazar. Ovaj stadion je medju pet ili šest u državi i ne sme da trune. Spreman sam da vodim ekipu i mislim da ćemo naći zajednički jezik", istakao je Milovanović. "Vidim želju i htenje, drago mi je što je tako. Tokom karijere sam osvojio tri titule i dva kupa, znam šta je pritisak. Pričali smo o situaciji u klubu, a novac u ovom trenutku nije toliko bitan. Meni je najvažnije kada trener dobije ovacije i čestitike, u momentima kada je klub ispao iz lige", dodao je on. Utakmica između Metalca i Novog Pazara igraće se sutra od 16 časova u Gornjem Milanovcu.

12:11 - Udovičić čestitao paraolimpijcima stonoteniserimaMinistar omladiine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas muškoj ekipi Srbije, koja je osvojila brozanu medalju na Ekipnom prvenstvu sveta u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Bratislavi. Naša ekipa je nastupala u sastavu Mitar Palikuća, Darko Babić i Budimir Malešić. "Svetska bronzana medalja za Mitra, Darka i Budimira je još jedna potvrda u nizu da Srbija ima jedan od najboljih svetskih paraolimijskih timova! Svaka čast šampioni na ovom sjajnom uspehu!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Vanja Udovičić, foto: Nebojša Mandić
Vanja Udovičić, foto: Nebojša Mandić

11:59 - Šampionska fešta u Humskoj, Partizan slavi tituluFudbaleri Partizana spremili su šampionski šampanjac uoči poslednjeg kola Superlige protiv lučanske Mladosti na svom terenu jer im je za 27. titulu u klupskoj istoriji potreban samo bod.Na stadionu u Humskoj za sutra je zakazana fešta posle odluke da se Partizanu ublaži kazna i dozvoli igranje pred navijačima kako bi proslavili zvanje najboljeg u državi protiv tima koji je već izborio plasman u Evropu i dolazi rasterećeno.Trener crno-belih Marko Nikolić pozvao je na oprez uoči duela sa Mladosti, ali činjenica da je Partizan veliki favorit i da gosti u Beogradu protiv istog tima imaju poslednjih devet poraza ukazuje da bi samo velikim čudom bilo upropašćemo slavlje u Humskoj.Takvom epilogu nada se Crvena zvezda koja u istom terminu od 18.30 igra protiv niškog Radničkog na stadionu Rajko Mitić.Crveno-beli ističu da se ne predaju sve dok postoji teorija da se vrate na prvo mesto, na kojem su bili skoro cele sezone, ali pali sa njega porazima u plej-ofu u večitom derbiju i od Voždovca.Bez takmičarskog značaja u gornjem domu sastaju se trećeplasirana Vojvodina i Javor, kao i Napredak - Voždovac.Preostalo je da se sazna drugi putnik u niži rang, a posle ispadanja Novog Pazara najbliži da mu se pridruži je Metalac.Timu iz Gornjeg Milanovca potrebno je da pobedi baš Pazarce, a da Borac izgubi u Surdulici od Radnika kako bi sačuvao superligaški status.Ostali mečevi plej-auta nemaju poseban naboj, u beogradskom duelu Čukarički čeka Rad, a u vojvođanskom Spartak ekipu Bačke.Parovi poslednjeg kola Superlige: Utakmice plej-ofa počinju sutra od 18.30: Crvena zvezda - Radnički Niš, Partizan - Mladost, Vojvodina - Javor, Napredak - Voždovac.Tabela: Partizan 55 bodova, Crvena zvezda 52, Vojvodina 40, Mladost 36, Radnički 32, Napredak 29, Voždovac 26, Javor 22.Od 16 sati u plej-autu se sastaju: Čukarički - Rad, Metalac - Novi Pazar, Radnik - Borac, Spartak - Bačka.Tabela: Čukarički 32, Spartak 29, Radnik 24, Bačka 23, Rad 22, Borac 21, Metalac 18, Novi Pazar 17.

10:32 - Apel Partizana navijačima: Podignite besplatne ulaznice za MladostFudbalski klub Partizan saopštio je da će navijači besplatne ulaznice za utakmicu protiv Mladosti moći da podignu u nedelju na blagajni stadiona u Humskoj. Utakmica izmedju fudbalera Partizana i Mladosti u poslednjem, 37. kolu Super lige Srbije igra se u nedelju od 18.30, a navijači će karte moći da podignu od 14.00. Kako se navodi, ulaznice se mogu preuzeti uz važeći dokument koji ima jedinstveni matični broj građana, kao i da jedna osoba može podići do sedam ulaznica. Sezonske ulaznice važe za ovaj meč, dodaje se u saopštenju Partizana."Kako Partizan otvara sve kapije stadiona, uključujući i severnu tribinu, molimo sve simpatizere i navijače crno-belih da na blagajne dodju na vreme, podignu besplatne ulaznice i ranije udju na tribine, kako se ne bi stvarala bespotrebna gužva", navodi se. Stadion će biti otvoren za posetioce dva sata pre početka meča, u 16.30. Partizan je na kraju apelovao na navijače da navijaju fer, sportski i korektno.

09:41 - Klivlend deklasirao Boston za 2:0Košarkaši Klivlenda deklasirali su Boston 130:86 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.Branilac šampionskog prstena došao je do drugog brejka u Bostonu lakše nego što je očekivao jer je već na poluvremenu vodio sa čak 41 poenom razlike, što je rekord u finalima konferencija posle prvog dela igre.Kavalirse je do novog trijumfa, 10. u plej-ofu bez ijednog poraza, predvodio Lebron Džejms sa 30 poena i tako postao prvi igrač posle legendarnog Majkla Džordana sa preko 30 koševa na osam uzastopnih mečeva u doigravanju.Veliku pomoć imao je u Kajriju Irving sa 23 i Kevinu Lavu sa 21 poenom, dok je kod Seltiksa zakazao najbolji igrač Ajzea Tomas sa samo dva, a Džejlen Braun imao je 19.Treći meč dva tima igra u noći između nedelje i ponedeljka u Klivlendu.

08:30 - Fenerbahče lako pobedio Real i plasirao se u finale EvroligeKošarkaši Fenerbahčea plasirali su se večeras u finale Evrolige, pošto su u drugom polufinalnom meču u Istanbulu pobedili Real Madrid sa 84:75 (21:13, 23:21, 19:16, 21:25).Fenerbahče je do pobede predvodio Ekpe Judo sa 18 poena, 11 skokova i osam asistencija, dok je Bogdan Bogdanović postigao 14, a Jan Veseli i Nikola Kalinić postigli su po 12.U ekipi Real Madrida, koja je ligaški deo Evrolige završila na prvom mestu, istakao se Serhio Ljulj sa 28 poena i osam asistencija, dok je Džejsi Kerol dodao 21.Fenerbahče će u nedelju od 20.00 u finalu igrati protiv Olimpijakosa, koji je u prvom polufinalu pobedio CSKA sa 82:78, dok će se Real sastati s Moskovljanima u borbi za treće mesto.Oba tima ušla su agresivno u meč, čvrsto se igralo u odbrani, ali je tim Željka Obradovića ipak bio koncentrisaniji u napadu, pa je posle manje od četiri minuta igre imao prednost od 9:2.Dobar početak meča je odmah razbudio publiku u dvorani "Sinan Erdem", koja je uglavnom bila ispunjena domaćim navijačima, što je dodatno motivisalo igrače Fenerbahčea.Real nikako nije uspevao u prvoj deonici da pronadje napadački ritam. Serhio Ljulj je od 13 poena svog tima postigao 11, pa je Fenerbahče posle prvih 10 minuta vodio sa osam poena prednosti.Početak druge četvrtine doneo je nešto sporiju i neefikasniju igru na obe strane, ali kako je vreme odmicalo tako je Fenerbahče sve više preuzimao inicijativu i gradio vodjstvo. Real se sredinom deonice 'trgao' i prišao na osam poena zaostatka - 27:35, ali je na pauzu otišao sa dvocifrenim zaostatkom - 44:34.Fenerbahče je u nastavku susreta kontrolisao situaciju, nije dopustio Realu da se primakne na manje od osam poena zaostatka, a u jednom trenutku imao je i prednost od 15 poena.Madridjani su serijom 8:0 sredinom poslednje četvrtine delimično uhvatili priključak, ali je Fenerbahče zaustavio taj nalet i meč uveo u mirnu završnicu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track