BLOG UŽIVO, VIDEO: Lajović u glavnom žrebu Mastersa u Majamiju
Foto: Beta/AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Lajović u glavnom žrebu Mastersa u Majamiju

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20.38 - Lajović u glavnom žrebu Mastersa u MajamijuSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se glavni žreb turnira Masters serije u Majamiju pobedom nad Argentincem Nikolasom Kikerom u drugom kolu kvalifikacija 6:4, 6:3. Lajović je u oba seta napravio po jedan brejk.Prethodno, Lajović je u prvoj rundi dobio prvi set protiv Grega Zemlje (6:3), a onda mu je Slovenac predao meč.Mladi Miomir Kecmanović nije uspeo da se domogne glavnog žreba, jer je na poslednjem stepeniku izgubio od Slovana Lukaša Lacka - 3:6, 2:6.Novak Đoković je odustao, tako da će Srbija u Majamiju na muškom turniru imati dvojicu predstavnika. Viktor Troicki se na startu sastaje sa Tijagom Monteirom iz Brazila, 82. na ATP listi.

19:03 - FSS širi pul sponzoraFudbalski savez Srbije (FSS) dobio je novog sponzora, pošto je u Beogradu potpisao ugovor sa kompanijom "Britiš motors" (British Motors), uz slogan "Najbolji uz najbolje". Predsednik FSS Slaviša Kokeza rekao je da mu je zadovoljstvo što je ta organizacija proširila krug sponzora. "Radimo na poboljšanju kvaliteta sponzorskog pula, što smo potvrdili i ovim ugovorom. Selektor Slavoljub Muslin i reprezentativci su za to zaslužni igrama na terenu. Nadam se da ćemo tako nastaviti i da će Srbija zauzeti mesto koje joj pripada u svetskom fudbalu", rekao je Kokeza na svečanosti u "Britiš motorsu". Vlasnik kompanije koja je distributer automobila "Land Rover" i "Jaguar" za Srbiju, ; Ostoja Mijailović, kazao je da mu je velika čast što će saradjivati sa FSS-om. "Mi smo svoj posao radimo najkvalitetnije, a dokaz je to što smo za šest meseci ispunili godišnji cilj. Reprezentaciji želimo puno uspeha i nadam se da će ovaj ugovor doprineti boljem fudbalu", kazao je Mijailović. Prvi čovek FSS Slaviša Kokeza najavio da će ta organizacija narednih dana dobiti "još dva - tri sponzora".

18:44 - Mančester junajted - Švajnštajger je nemački šampion!

17:46 - Mark Vilmots novi selektor Obale Slonovače

Belgijanac Mark Vilmots preuzeo je mesto selektora fudbalske reprezentacije Obale Slonovače. Fudbalski savez Obale Slonovače izdao je kratko saopštenje na zvaničnom sajtu da je Vilmots novi selektor, bez detalja ugovora i ciljeva koji su pred tom selekcijom. Vilmots nije imao posao od kad je letos dobio otkaz sa mesta selektora Belgije, posle eliminacije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. On je na klupi Obale Slonovače zamenio francuskog trenera Mišela Disijea, koji je smenjen posle debakla na ovogodišnjem Kupu afričkih nacija i eliminacije u grupnoj fazi.

16:57 - Moguć povratak srpskih klubova u Seha liguČelnici Rukometnog saveza Srbije održaće u narednom periodu sastanak s predstavnicima Seha udruženja, na kom će glavna tema biti povratak srpskih klubova u regionalnu ligu. RSS je bio jedan od inicijatora formiranja Seha lige 2011. godine, ali je takmičenje ove sezone bez srpskih klubova zbog neslaganja oko broja timova. Ligu je podržao Gasprom i jedna je od najorganizovanijih u Evropi. Prethodnih sezona učestvovali su Vojvodina, Spartak, Radnički Kragujevac, Crvena zvezda, Partizan i Metaloplastika.

16:42 - Muslin naknadno pozvao Sašu Lukića u reprezentacijuFudbaler Torina Saša Lukić naknadno je pozvan u reprezentaciju Srbije, zbog toga što Nemanja Radoja ima problema s povredom. "Nemanja je došao rovit i upravo zbog te neizvesnosti oko njegovog statusa, odlučio sam da iz mlade reprezentacije pozovem Sašu Lukića", rekao je selektor Slavoljub Muslin. Reprezentativci Srbije su se okupili u ponedeljak, a danas su imali drugi trening pred utakmicu s Gruzijom. Nacionalnom timu se u Staroj Pazovi pridružio i Aleksandar Katai, uprkos tome što zbog suspenzije neće moći da igra predstojeću utakmicu. Utakmica će se igrati u petak u Tbilisiju, a ekipa će u Gruziju otputovati dan ranije.

15:36 - Vaterpolisti Partizana rasterećeni na HanoverVaterpolisti Partizana biće rasterećeni protiv Hanovera, ali žele da pobede nemački klub u Ligi šampiona, rekao je danas trener crno-belih Zoran Milenković. "Posle ostvarenog plasmana na fajnal-for regionalne lige, meč s Hanoverom dočekujemo rasterećeni, ali i s mnogo motiva. Duel sa nemačkim timom je za naš tim veliki izazov, kako u cilju sazrevanja ekipe, tako i zbog bodova", rekao je Milenković pred utakmicu. Partizan će u osmom kolu Lige šampiona dočekati Hanover, ekipu u kojoj igraju bivši vaterpolisti crno-belih Aleksandar Radović i Predrag Jokić. Nemačka ekipa ima dva boda više. Milenković je kazao da Partizan želi pobedu pred svojim navijačima, koja je njegovoj ekipi 'izmakla' u prvom duelu u Hanoveru. Utakmica će početi u 18.30 na bazenu na Banjici. Ulaznice će koštati 350 i 700 dinara.

15:01 - Lalatović: Da se upoznamo i još podignemo kvalitetNovi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Nenad Lalatović izjavio je da će predstojeći prijateljski mečevi protiv Švedske i Slovacke poslužiti da se ekipa navikne na njega i dodatno podigne neosporni kvalitet."Nije preterivanje, ali atmosfera je zaista sjajna. Nećemo imati baš mnogo vremena, ali ćemo se truditi da što bolje spremimo dve predstojeće utakmice. Radi se o reprezentacijama koje kao i mi učestvuju na šampionatu u Poljskoj. Švedska poslednje dve godine nije izgubila nijedan meč, protiv Španije su dva puta odigrali nerešeno. Kvalitetna su reprezentacija, kao i selekcija Slovačke. Moramo da se brzo upoznajemo, da se oni naviknu na mene, ali i da ja vidim šta je potrebno učiniti kako bi se neosporni kvalitet ove selekcije podigao na što je moguće viši nivo", izjavio je Lalatović. Srbija će u španskom letovalištu igrati protiv Švedske 24. marta, a cetiri dana kasnije gostovaće Slovacima u Senecu, predgrađu Bratislave.

14:32 - Božović: Polufinale sa Crvenom zvezdom bez favoritaOdbojkaš Novog Pazara Marko Božović rekao je da su u tom superligašu uoči četvrtfinala plej-ofa protiv Niša bili svesni nepovoljne tradicije i činjenice da se radi o najtežem rivalu iz donjeg dela tabele, ali da su strpljivom i koncentrisanom igrom uspeli da se plasiraju u polufinale. "Pogotovo je bio težak prvi meč na našem terenu, trebalo se vratiti na zemlju posle osvojenog Kupa Srbije i dati sve od sebe. Mnogi od nas nisu bili svesni da imamo utakmicu, euforija je i dalje vladala. Prvi set smo izgubili, ali su posle stvari došle na svoje mesto. Pokazali smo šta znamo i drago mi je da smo sa 2:0 prošli dalje", rekao je Božović. Novi Pazar će u polufinalnoj seriji na tri pobede odmeriti snage sa Crvenom zvezdom, koja je u četvrtfinalu eliminisala Radnički iz Kragujevca sa 2:0. "Biće izuzetno teško. Šanse su nam podjednake, iako ove sezone protiv crveno-belih vodimo sa 2:1. U seriji na tri pobede poraz na domaćem terenu ne mora ništa da znači, kao ni dva trijumfa. Potrebni su strpljenje i hladna glava, a onda će sve doći na svoje", naveo je Božović. U drugom polufinalu doigravanja sastaće se novosadska Vojvodina i pobednik "majstorice" izmedju Ribnica i Jedinstva iz Stare Pazove, koja je na programu 23. marta u Kraljevu. "Mislim da će u Kraljevu biti neizvesno, očekujem meč u pet setova. Jedinstvo igra fenomenalno, dok Ribnica polako diže formu. Ko god da prodje, Vojvodini neće biti lako", ocenio je Božović. ; Prva utakmica izmedju Novog Pazara i Crvene zvezde igraće se u nedelju, 26. marta od 18.00 u dvorani Pendik, gde će se tri dana kasnije održati i drugi meč. Treći duel zakazan je za 1. april u Beogradu, dok su 4. i 7. april termini za eventualni četvrti i peti susret u Beogradu, odnosno Novom Pazaru.

14:04 - Radonjić: Pobedićemo i Olimpijakos, samo je pitanje kad...Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će doći dan kada će njegova ekipa savladati Olimpijakos u Evroligi i da se nada kako će se to desiti već sutra kako bi se ekipa približila plasmanu u četvrtfinale...

Više o ovoj vesti možete pročitati OVDE

13:45 - Čeferin: SP 2026. u Evropi mogu da organizuju samo dve-tri zemljePredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin rekao je da u Evropi ima samo dve-tri zemalje koje bi mogle da organizuju Svetsko prvenstvo 2026. na kome će učestvovati 48 ekipa. Međunarodna fudbalska federacija donela je odluku od promeni sistema takmičenja na Svetskom prvenstvu sa 32 na 48 ekipa. Čeferin je, govoreći tokom posete Fudbalskom savezu Češke, rekao da će biti teško naći mnogo zemalja koje su u stanju da obezbede desetak ogovarajućih stadiona. "Mislim da možda postoje dve-tri takve zemlje u Evropi, ne više. Takvih zemalja nema u Africi, možda ih ima u Kini i SAD, i to je to. Biće zanimljivo, 48 reprezentacija je veliki broj", rekao je Čeferin. Čeferin je ranije najavio da će Evropa tražiti od Fife najmanje 16 mesta za svoje reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2026. Jedan od glavnih favorita za organizaciju Mundijala 2026. su Sjedinjene Američke Države.Predsednik Uefe je naveo da je dobro što je broj selekcija koje učestvuju na Evropskom prvenstvu povećan na 24."Bilo je dobro takmičenje. Mnoge male zemlje su se kvalifikovale i dobro prošle", rekao je Čeferin. Naredni šampionat Evrope održaće se u nekoliko zemalja, a Čeferin je ponovio da bi voleo da se broj zemalja domaćina ograniči. "Dve zemlje, nikako ne više", rekao je Čeferin i dodao da ogranizacija EP 2020. neće biti lak posao za Uefa. "To se neće ponoviti u budućnosti, barem ne dok sam ja tamo", naveo je Čeferin.

12:24 - Vardi: Dobijam pretnje smrću zbog otkaza RanijerijuFudbaler Lestera Džejmi Vardi rekao je danas da njegova porodica i on dobijaju pretnje smrću nakon što je italijanski trener Klaudio Ranijeri dobio otkaz prošlog meseca...

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE

11:51 - Žiru: Igrači žele da Venger obnovi ugovorFudbaler Arsenala Olivije Žiru rekao je danas da igrači tog kluba žele da trener Arsen Venger produži ugovor."Želimo da Arsen Venger obnovi ugovor, da nastavi svoju avanturu u Arsenalu. Nadamo se da ćemo osvojiti FA kup i da ćemo izboriti plasman u Ligu šampiona", rekao je Žiru za Kanal plus.Britanski mediji su preneli da će Venger potpisati novi, dvogodišnji ugovor.Arsenal je prošlog vikenda izgubio od Vest Bromvič Albiona, a pre i tokom meča vidjena je zanimljiva situacija i sa iznajmljenim avionima iznad stadiona Hotorns.Prvo je pre meča jedan preleteo noseći transparent na kome je pisalo: "Bez novog ugovora. Venger napolje". Ali, posle desetak minuta se pojavio i drugi, na kome je pisalo: "U Arsena verujemo. Poštovanje za AV".

11:23 - Pjanić: Želimo trofej u Ligi šampionaFudbaler Juventusa Miralem Pjanić rekao je danas da veruje da njegova ekipa može da eliminiše Barselonu u četvrtfinalu Lige šampiona."Svi smo zajedno gledali žreb, neko se nasmejao, ali nije bilo nikakvih posebnih reakcija", rekao je Pjanić za Tutosport.Prva utakmica četvrtfinala Lige šampiona izmedju Juventusa i Barselone biće odigrana 11. aprila u Torinu. Revanš je na programu 19. aprila na Nou Kampu."Želimo da osvojimo trofej, tako da moramo biti u stanju da eliminišemo jedan od najjačih timova. Izvukli smo jednog od favorita, ali mi želimo da osvojimo Ligu šampiona ove godine", dodao je on.Pjanić je naveo da svi u "staroj dami" poštuju Barselonu, ali da će dati sve od sebe da im naprave dosta problema."Barselona je Barselona, ali i Juventus napreduje. Da li možemo da ih prodjemo? Moguće je. Utakmica protiv Pari Sen Žermena na Nou Kampu je pokazala koliko je za svaku ekipu teško igrati u Barseloni. Biće teško, ali i oni će morati da dodju u Torino pa će i njima biti teško jer smo i mi dobri na domaćem terenu", rekao je Pjanić.

10:47 - Luka Babić: U Beogradu moramo biti što pametnijiKošarkaš Cedevite Luka Babić rekao je danas da njegova ekipa u drugom meču polufinalne serije Jadranske lige protiv Partizana mora da igra pametno, da ne reaguje na provokacije i da čeka svoju priliku."Uvek je gušt igrati u Pioniru pred Partizanovim navijačima. Znamo šta nas čeka. Ono što je najvažnije u takvim utakmicama je ostati miran, ne reagovati na provokacije, biti što pametniji, čekati svoju priliku i to iskoristiti što je bolje moguće", rekao je Babić za sajt Jadranske lige.Cedevita je povela sa 1:0 u polufinalnoj seriji regionalnog takmičenja, pošto je u Zagrebu slavila sa 83:76.Druga utakmica se igra u Beogradu 25. marta."Utakmica neće biti završena na početku, nego treba čekati svoju priliku i iskoristiti je na najbolji mogući način", istakao je on.Babić je rekao da je Cedevita u prvom meču osećala pritisak jer je na domaćem terenu bila favorit."Ali, mislim da je to dosta dobro izgledalo. Treba da se što bolje pripremimo za sledeću utakmicu i idemo po pobedu", rekao je Babić.Jedna od stvari koja je obeležila prvi meč polufinala je puna zagrebačka dvorana Doma sportova."Sigurno da je veći gušt igrati kad je puna dvorana. Nismo možda navikli da igramo u takvoj atmosferi, ali sigurno da je bilo puno lakše. Navijači su nam bili vetar u ledja. I kad nije išlo dobro u drugom poluvremenu i kad je bilo dobro u prvom poluvremenu, uvek su nas držali i podržavali da igramo što bolje", naveo je Babić.

10:23 - Ronaldo osmi put najbolji fudbaler PortugalijeNapadač Real Madrida Kristijano Ronaldo proglašen je za najboljeg portugalskog fudbalera 2016. godine u kojoj je reprezentaciji doneo titulu prvaka Evrope, a klubu Ligu šampiona.Ronaldo je, bez dileme, osmi put dobio istu nagradu ispred saigrača iz Reala Pepea i golmana lisabonskog Sportinga Ruija Patrisija.Zvanično najbolji igrač Evrope i sveta prošle godine je sa 16 golova predvodio Real ka trofeju Lige šampiona, a postigao je i odlučujući pogodak u penal seriji u finalu protiv Atletiko Madrida.Međutim, kako je priznao, godinu mu je obeležilo Evropsko prvenstvo u Francuskoj i dugo čekan pehar sa reprezentacijom."Prošla godina je bila specijalna za mene, osvojio sam trofej koji mi je nedostajao. Moram da zahvalim navijačima na podršci, dali su nam poverenje na putu ka tituli", rekao je Ronaldo.Za najboljeg mladog igrača izabran je vezista Bajerna Renato Sančes, a za trenera selektor A tima Fernando Santoš.

09:59 - Švajnštajger prelazi kod Veljka PaunovićaNemački fudbaler i dosadašnji igrač Mančester junajteda Bastijan Švajnštajger saopštio je danas da će karijeru nastaviti u MLS ligi, u ekipi Čikago Fajera.Mančester junajted je dao dozvolu bivšem kapitenu Nemačke da napusti klub, a prema navodima Čikago Tribjuna, potpisao je jednogodišnji ugovor i zaradiće 4,5 miliona dolara."Tokom karijere, uvek sam tražio mogućnost da ostvarim pozitivan uticaj i da pomognem. Moj prelazak u Čikago se ne razlikuje mnogo. Tokom razgovora sa generalnim menadžerom (Nelsonom Rodrigesom) i trenerom Veljkom Paunovićem uverio sam se da klub ima dobru viziju i filozofiju i ja želim da pomognem u tom projektu", naveo je Švajnštajger u saopštenju.Švajnštajger je sa Čikagom pregovarao i prošle godine, ali je odlučio da ostane u Junajtedu. Ekipa Čikaga ga je ponovo tražila, a ovog puta je namački fudbaler pristao da se preseli u SAD pošto nije u planovima trenera Žozea Morinja. On je od početka ove sezone odigrao samo četiri utakmice za Junajted, ali nijedan u Premijer ligi."On će u svlačionici biti primer velikog šampiona. On i dalje neko ko može da na terenu pokaže mladjim igračima kako treba da se ponašaju, razmišljaju i da rade zajedno kako bi doveli sebe na taj nivo", rekao je trener Čikaga Veljko Paunović.Švajnštajger je, pre dolaska u Junajted 2015. godine, celu karijeru proveo u dresu Bajerna iz Minhena. Sa nemačkim klubom je osvojio osam titula u Bundesligi, kao i Ligu šampiona 2013. godine.

09:25 - Čeh ponovo izabran za najboljeg fudbalera ČeškeGolman Arsenala Petr Čeh izabran je rekordni deveti put za najboljeg fudbalera Češke u 2016. godini.Čeha su za najboljeg igrača za prethodnu godinu izabrali fudbaleri, treneri, funkcioneri Fudbalskog saveza Češke i novinari, a nagrada mu je uručena sinoć na svečanosti u Pragu.Golman Arsenala se povukao iz reprezentacije nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj. Za nacionalnu selekciju odigrao je 124 utakmice.Drugo mesto u izboru najboljih zauzeo je vezni fudbaler Herte Vladimir Darida, dok je treći bio Borek Dockal, koji se nedavno iz Sparte preselio u kineski Henan, bio treći.

08:37 - Harden pokvario sjajno veče srpskog košarkaša i pobedio DenverZvezda Hjustona Džejms Harden pokvario je sjajno veče Nikole Jokića u NBA ligi košem u poslednjim sekundama kojim je isti igrač naneo drugi uzastopni poraz timu iz Kolorada - 125:124.Harden je 2,4 sekunde pre kraja poentirao i izrastao u junaka meča sa 39 pogodaka, 11 asistencija i sedam uhvaćenih lopti, čime je Hjuston drugi put u samo tri dana porazio Denver.Sa dvostrukim učinkom u tri kolone koketirao je i Nikola Jokić jer je upisao 22 poena (7/14 iz igre), 13 skokova i osam asistencija.Ipak, Rokitsi su imali više raspoliženih igrača, šestoricu dvocifrenih, među kojima si Erik Gordon sa 18, Patrik Beverli i Trevor Ariza sa po 14...Denver je ostao na osmom mestu na Zapadnoj konferenciji sa skorom 33-37, jednim trijumfom više od Portlanda.U derbiju večeri Golden Sejt nadigrao Oklahomu 111:95, najviše zahvaljujući tome što je odbrana "ratnika" zaustavila Rasela Vestbruka na samo 15 poena.Protiv bivšeg kluba zbog povrede nije igrao Kevin Durent, ali su na sjajno odmenili Klej Tompson sa 34 koša i Stefon Kari sa 23.Ostali rezultati: Šarlot - Atlanta 105:90 Orlando - Filadelfija 112:109 Indijana - Juta 107:100 Boston - Vašington 110:102 Oklahoma - Golden Stejt 95:111 LA Klipers - Njujork 114:105

08:00 - Golden Stejt i Minesota u oktobru gostuju u KiniKošarkaši Golden stejta i Minesote igraće dve utakmice u Kini tokom predsezone u oktobru, saopštila je danas NBA liga.Prva utakmica će se igrati 5. oktobra u Šendženu, a druga tri dana kasnije u Šangaju.Minesota je jedini tim iz NBA lige čiji je jedan od suvlasnika Kinez, Lidžang Djiang.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track