BOJKOT IZBORA: Delije i Grobari hteli bi u fotelje
Foto: Sasa Pavlic

Šta hoće navijači večitih

BOJKOT IZBORA: Delije i Grobari hteli bi u fotelje

Fudbal -
Zvezdaši nisu hteli da glasaju za predsednika fudbalskog kluba, dok su pristalice Partizana u transparentu jasno poručile da ne priznaju nijednog predsedničkog kandidata

Fudbalski velikan i nekadašnji igrač Crvene zvezde Dušan Maravić ističe da više od 50 godina prati dešavanja u domaćem fudbalu i da je sad došao do trenutka kad ponašanje i namere navijača dva najveća srpska kluba ne ume da objasni. Veliki problemMaravić ne razume šta su navijači Zvezde želeli da pokažu svojim bojkotom glasanja za predsednika, a nisu mu jasne ni pristalice Partizana, koje su transparentom poručile da im nijedan kandidat za prvog čoveka kluba nije po volji.- Nisam pametan da shvatim i objasnim šta je to što navijači dva najveća kluba žele bojkotom izbora ili transparentima. Ako su se oni osilili u toj meri da razmišljaju o svom dolasku u rukovodstva Crvene zvezde i Partizana, onda nešto nije u redu s našim društvom. Očigledno je da, pored problema s kadrovima, sad imamo i problem sa grupom koju čine navijači po profesiji - priča Maravić.

Ovo nema nigdeKao nekadašnji funkcioner UEFA, Maravić tvrdi da evropska fudbalska praksa nije zabeležila primer sličan srpskom.- Bez navijača nema fudbala, ali oni ne mogu upravljati klubovima. Nije njihov posao da određuju ko će biti predsednik, da smenjuju trenere, da traže od igrača dolazak na poklonjenje jer će u suprotnom raditi govnjiva motka. Oni su svuda u svetu radnici, učenici ili studenti, koji vikendom dolaze da podrže klub, samo u Srbiji postoji zanimanje navijač. Svet još nije video ovo što se nama dešava - zaključio je Maravić.

Dušan Maravić o huliganima SA UNUCIMA NE IDEM NA STADIONPosle odlaska u penziju, Maravić je aktivan u sekciji veterana Crvene zvezde, dok na utakmice više ne dolazi.- Želeo sam i ja sa mojih četvoro unučića da idem na istočnu tribinu Marakane i da odatle gledamo utakmice, ali ne. Dok god je na stadionima vlast u rukama huligana, dolazak s decom na mečeve ne dolazi u obzir. I na zapadu se tuku navijači, čak bude i žrtvi kao nedavno u Španiji, ali jake države pronađu efikasno sredstvo da se obračunaju s tom pojavom. Kod nas, nažalost, ne vidim tu snagu, pa svaki huliganski ispad ostavlja teške posledice po celo društvo.

ČinjeniceKAKO IZGLEDA VLAST ZVEZDAŠA I PARTIZANOVACA- Šamaranje Lazara Markovića - Skidanje kapitenske trake Marku Šćepoviću- Polomljeni prozori kola na parkingu Crvene zvezde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track