BOLESNE UVREDE FERDINANDU: Smrt tvoje žene je karma, želimo i tebe mrtvog
Foto: AP

Poruke pune mržnje

BOLESNE UVREDE FERDINANDU: Smrt tvoje žene je karma, želimo i tebe mrtvog

Fudbal -
Primitivci koji se predstavljaju kao navijači Česlija ostrvili su se na bivšeg engleskog reprezentativca, koji se ranije sukobio sa kapitenom "plavaca" Džonom Terijem

Bivši engleski fudbalski reprezentativac Rio Ferdinand suočen je sa gnusnim uvredama koje na njegov račun putem društvenih mreža šalju navijači Čelsija.

Degutantni ispadi nekolicine primitivaca usledili su nakon što je Ferdinand objavio da mu je preminula supruga.

Dugogodišnji defanzivac Mančester Junajteda potvrdio je prošli vikend da je njegova 34-godišnja supruga Rebeka Elison izgubila borbu s rakom dojke. Vrlo brzo su se na društvenim mrežama pojavile uvredljive poruke Čelsijevih navijača koji su slavili Rebekinu smrt i isto poželeli i Ferdinandu.

Mržnja prema današnjem igraču QPR-a potiče iz vremena kada je Ferdinandov brat Anton optužio kapitena Čelsija Džona Terija da ga je vređao na rasnoj osnovi. Rio to nikad nije oprostio reprezentativnom saigraču, dvojac je od tada u sukobu, a Ferdinand je u autobiografiji Terija nazvao idiotom.

Uprkos tome, Teri je u nedelju smogao snage javno izraziti saučešće Ferdinandu, ali njegov primer nisu sledili i radikalni navijači Čelsija koji su puni mržnje, između ostalog, poručili:

"Rio je optužio nevinog čoveka za rasizam. Smrt njegove žene je karma."

"Smrt Rijove žene je bolja vest od osvajanja Premijer lige."

"Rio Ferdinand. Želimo i njega mrtvog."

"To se događa kad ideš protiv moćnog Džona Terija. Ole, ole, ole."

Profili autora ovih poruka su u međuvremenu suspendovani, ali se njihovi komentari i dalje mogu videti zahvaljujući onima koji su ove objave delili dalje, odnosno.

Zbog svega je reagovao i Čelsi čiji je portparol izjavio:

"U potpunosti osuđujemo ovakvo odvratno ponašanje. Ti ljudi ni na koji način ne predstavljaju naš klub."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track