BORBA ZA LIGU ŠAMPIONA: Pobede Arsenala i Sitija, poslednje kolo odlučuje
Foto: Reuters

Premijer liga

BORBA ZA LIGU ŠAMPIONA: Pobede Arsenala i Sitija, poslednje kolo odlučuje

Fudbal -

Mančester siti je pobedio Vest Bromvič Albion 3:1 i tako izbio na treće mesto, koje vodi direktno u Ligu šampiona

Fudbaler Arsenala Aleksis Sančes postigao je oba gola za svoj tim u pobedi nad Sanderlendom od 2:0, kojom je kolo pre kraja Premijer lige sačuvao nadu svom timu da može da osvoji jedno od prva četiri mesta.

U drugoj zaostaloj utakmici 34. kola, Mančester siti je pobedio Vest Bromvič Albion 3:1 i tako izbio na treće mesto, koje vodi direktno u Ligu šampiona.

"Građani" imaju pet bodova manje i utakmicu više od drugoplasiranog Totenhema.

Liverpul je pao na četvrtu poziciju, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, i trenutno ima bod više od Arsenala, a dva manje od Sitija.

To znači da će o konačnom poretku i učesniku Lige šampiona odlučiti poslednje kolo, čije se utakmice igraju u nedelju od 16.00.

U njemu će Arsenal dočekati sedmoplasirani Everton, koji je obezbedio Evropu. Liverpul dočekuje Midlsbro, koji je već ispao iz lige, dok Mančester siti ide u goste Votfordu, ekipi koja je obezbedila opstanak.

Sančes je golove postigao u 72. i 81. minutu meča, iako je Arsenal bio apsolutno dominantan protiv "fenjeraša". "Tobdžije" su imale ukupno 36 šuteva ka golu i 13 u okvir gola.

Siti nije imao problema sa Vest Bromvičom. Gabrijel Žezus i Kevin de Brujne postigli su golove u 27. i 29. minutu, dok se Jaja Ture upisao u strelce u 57. Počasni gol za VBA postigao je Hal Robson-Kanu u 88. minutu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track