BOŽINOV OTVORIO DUŠU: Nisam kur.. da varam Partizan, Biljana me učinila boljim čovekom
Foto: Nebojša Mandić

Bugarin progovorio

BOŽINOV OTVORIO DUŠU: Nisam kur.. da varam Partizan, Biljana me učinila boljim čovekom

Fudbal -

Centarfor Partizana Valeri Božinov je posle pobede u 152. derbiju nad Crvenom zvezdom (1:0) opširno govorio kako o fudbalu, tako i o vezi sa deset godina starijom Biljanom Dol.

"Otkako sam sa Biljanom, kolaju razne priče, ali ne zalazim u intrige. Promenila me je. Svakoga dana mi pomaže da budem bolji čovek i fudbaler, iako je deset godina starija od mene. Smiren sam i samouveren. Biljana je moja najveća kritika, ali i podrška. Gleda svaki meč i govori mi gde grešim. Ništa ne krije, to je prava žena. Ima iskustvo, bila je trener i pomaže mi u vezi s hranom, disciplinom, spavanjem, stvarima koje su značajne za svakog profesionalca" napominje Božinov u intervjuu za bugarski dnevnik Sedam dana sporta.Božinov je otkrio i kako tokom leta nije želeo da pregovara ni sa kim mimo Partizana."Od početka juna sve do avgusta imao sam nekoliko poziva, a niko nije zvao Partizan, već samo mene. Tražio sam da svi prvo pitaju klub da li smem da pregovaram. Nisam ja k***a da pregovaram i sa jednima i sa drugima. Valeri Božinov ima dostojanstvo i cenu. A najčešće me zovu oni koji samo hoće da završe šemu kako bi se ugradili i uzeli pare. Od toga nema ništa. Pitaju me da li hoću da dođem za džabe, a ja im odgovaram ‘gde ste bili kada sam bio bez kluba. Da se razumemo, trebaju mi pare, radim za lovu jer imam dvoje dece koje moram da prehranim, ali ne po svaku cenu."Novinara je zanimala i situacija kada je Miloradu Mažiću na derbiju dodelio crveni karton.

– To je bilo spontano. Sudiji su ispali kartoni, pa kad sam mu ih vraćao pokazao sam mu crveni. To je bila šala, da se podigne malo raspoloženje. On je najbolji sudija u Srbiji. Ponekad se desi da i najbolji sudija dobije crveni karton", rekao je Bugarin i dodao da mu Mažić nije rekao ništa. "Ne, ništa. Samo se nasmejao. On je sudio na mnogo velikih utakmica i imamo veliko međusobno poštovanje. Omogućava komunikaciju sa igračima, što je veoma važno. Sudija je koji savršeno oseća igru", nahvalio je Božinov Mažića.

A photo posted by Biljana Doll (@biljanadoll) on Jul 8, 2016 at 7:51am PDT

Božinov je otkrio i kako tokom leta nije želeo da pregovara ni sa kim mimo Partizana."Od početka juna sve do avgusta imao sam nekoliko poziva, a niko nije zvao Partizan, već samo mene. Tražio sam da svi prvo pitaju klub da li smem da pregovaram. Nisam ja k***a da pregovaram i sa jednima i sa drugima. Valeri Božinov ima dostojanstvo i cenu. A najčešće me zovu oni koji samo hoće da završe šemu kako bi se ugradili i uzeli pare. Od toga nema ništa. Pitaju me da li hoću da dođem za džabe, a ja im odgovaram ‘gde ste bili kada sam bio bez kluba. Da se razumemo, trebaju mi pare, radim za lovu jer imam dvoje dece koje moram da prehranim, ali ne po svaku cenu."

Novinara je zanimala i situacija kada je Miloradu Mažiću na derbiju dodelio crveni karton.

"To je bilo spontano. Sudiji su ispali kartoni, pa kad sam mu ih vraćao pokazao sam mu crveni. To je bila šala, da se podigne malo raspoloženje. On je najbolji sudija u Srbiji. Ponekad se desi da i najbolji sudija dobije crveni karton", rekao je Bugarin i dodao da mu Mažić nije rekao ništa. "Ne, ništa. Samo se nasmejao. On je sudio na mnogo velikih utakmica i imamo veliko međusobno poštovanje. Omogućava komunikaciju sa igračima, što je veoma važno. Sudija je koji savršeno oseća igru", nahvalio je Božinov Mažića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track