BOŽINOV: Urednik jednog tabloida mi je rekao da prodajem novine
Foto: Saša Pavlić

Otvoreno

BOŽINOV: Urednik jednog tabloida mi je rekao da prodajem novine

Fudbal -
Sam sam kriv što sam u žutoj štampi, hoću to da promenim, ali ne znam kako, rekao je napadač Partizana

Fudbaler Partizana Valeri Božinov je najmlađi fudbaler koji je debitovao u Seriji A, igrao je za ekipe poput Juventusa i Mančester Sitija, a reprezentativnu pauzu u poslednjem kolu kvalifikacija za EURO 2016 iskoristili su u njegovoj rodnoj Bugarskoj. Božinov je gostovao u jutarnjem programu tamošnje televizije i govorio više o privatnom, nego profesionalnom planu. Zapravo, bugarski napadač kao da se ispovedao na televiziji…

- Pravio sam greške i na profesionalnom i na ličnom planu. Imao sam priliku da igram sa najboljim igračima na svetu. Ali sam pogrešio što sam slušao menadžere i neke druge ljude u fudbalu. Mnogima sam verovao za ovih 30 godina. Nema mnogo pravih prijatelja, na koje možeš da računaš. Uvek sam želeo da pomognem, ali neki su uspeli da me nasamare – priča Božinov i dodaje:

– Jednom kad postanete fudbaler, najbolje je da ste sami nego sa ljudima koji su već bili tu. Jer oni svašta rade zbog popularnosti.

On dodaje da su za njega najvažnija na svetu njegova deca Valeri Junior i Nikol. Sina je rodila pevačica Alisija, a ćerku manekenka Nikoleta Lozanova.– Mislim da sam više okružen prijateljima nego ženama. Imam dvoje prelepe dece. Nikad neću reći ništa loše o mojim bivšim ženama, jer se one brinu o mojoj deci. To su žene koje ću poštovati do kraja života – rekao je fudbaler Partizana i dodao:

– Želim da decu poštedim onoga što sam ja doživljvao kao dete, da ne odrastaju daleko od oca. Kada sam sam kod kuće, plačem za njima. Kad god sam slobodan, provodim vreme s njima. Tada se osećam sjajno, ispunjen sam pozitivnom energijom. I onda sam drugi čovek kad se vratim na teren.

Božinov je jedan od onih fudbalera koji često “ne izbija” sa stranica tabloida. Tako je i bilo i kad je stigao u Partizan, a za tu situaciju ima i interesantno objašnjenje.– Trenutno sam sam, a Srpkinje su prelepe žene. Sam sam kriv što sam u žutoj štampi, i to je moj najveći problem. Hoću to da promenim, ali ne znam kako. Zvao sam jednog urednika i pitao šta treba da uradim da ne bi pisao više o meni negativne stvari. Ali on mi je rekao da mu to prodaje novinu. I šta ja tu da radim? Ako me slučajno neko zapazi na nekom mestu sa ženom, to onda postaje vest. A ja sam bio u Pazardžiku (grad u Bugarskoj), da pomognem deci.

Na kraju, fudbaler je govorio i šta bi radio nakon igračke karijere.

– Vidim sebe kao sportskog direktora, jer želim da budem deo sporta. Nakon toga bih verovatno prešao u politiku. Nisam mnogo razmišljao o tome da, recimo, budem gradonačelnik – rekao je Valeri Božinov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track