Božović pred Novi Pazar: Psihološki teška utakmica, neraspoloženi idemo u goste
Foto: Fonet / FK Crvena Zvezda

Okreću se domaćem prvenstvu

Božović pred Novi Pazar: Psihološki teška utakmica, neraspoloženi idemo u goste

Fudbal -

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da njegovu ekipu očekuje teška utakmica u Novom Pazaru posle eliminacije iz Lige Evropa, ali da veruje da njegovi fudbaleri poseduju kvalitet da osvoje nova tri boda i nastave seriju pobeda u Super ligi Srbije.

"Očekuje nas psihološki teška utakmica zbog ispadanja iz Evrope i u takvom neraspoloženju putujemo u Novi Pazar, ali šta je tu je, moramo da se okrenemo domaćem prvenstvu i nastavimo seriju pobeda. Biće teško, ali ova ekipa ima kvalitet i snagu da osvoji nova tri boda", rekao je Božović na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Fudbaleri Zvezde sutra od 17.00 igraju na gostujućem terenu protiv Novog Pazara utakmicu sedmog kola Super lige Srbije. Crveno-beli ulaze u duel posle eliminacije iz Lige Evropa od italijanskog Sasuola.

"Biće teže nego prošli put u Pazaru i zbog ove eliminacije, ali i zbog toga što oni sada imaju jači tim, ali opet mi smo ozbiljna ekipa za ovu našu domaću ligu. Nadam se pobedi", rekao je on.

Božović je najavio da će odmoriti četvoricu ili petoricu igrača u sutrašnjem duelu, među kojima će biti i Aleksandar Katai, za koga se spekuliše da će napustiti Zvezdu.

"Ništa ne znam o tome. Mada postoje nagoveštaji da bi mogao da ode, ali za sada nema ništa konkretno", dodao je on.

Božović je rekao da je "krenula hajka u medijima protiv stranih igrača" i da bi neki voleli da se vrati vreme kada je Zvezda gubila od Radničkog iz Kragujevca na svom terenu i kada je svima bilo dosadno na stadionu, kada su ljudi spavali na utakmicama.

Novinare je zanimalo da li Božović sada pravi planove za novu sezonu, pošto je u nekoliko navrata rekao da nije imao dovoljno vremena da napravi tim za ovu sezonu, što je na neki način bio i uzrok eliminacije iz Evrope.

"Sve zavisi da li ću ostati ovde. Ako mi dozvole da radim, radiću, ako mi ne dozvole - neću raditi. Ne tražim alibi, ako neko misli da sam kriv i da treba da odem, to nije problem. Mi smo preko noći sklapali ekipu, nije bilo vremena, ne može ništa preko noći. Ako uporedite s drugim klubovima, ovo sve izgleda kao amaterizam. Treba da se napravi dopunska selekcija igrača, a ove utakmice su pokazale ko od igrača može da igra na kakvom nivou. Sada su nam stvari kristalno jasne", rekao je trener crveno-belih.

Trener Zvezde naveo je da bi već u decembru ili januaru trebalo da se pravi tim za narednu sezonu uz postojeći kostur tima i eventualna pojačanja, ali da ni tada uspeh neće biti garantovan.

Upitan za strategiju u zimskom prelaznom roku, Božović se prvo nasmejao, a onda rekao da je strategija da "preživimo".

"Sada smo u bunkeru, u rovovima i cilj je da se izvučemo. Javno mnjenje se raspucalo, pravi negativnu klimu oko kluba, traže promene, a ne znaju šta bi posle njih. Posle svake promene bude još gore. Najbolje je ovako kako je za sada", rekao je Božović.

On je dodao da će iz Zvezde otići "jedan ili dvojica igrača", ali da ne misli da će Ugo Vijeira da ode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track