BRAVO ZA NAS: Kurir doveo Brazilca u tim Srbije!
Foto: Profim

Prvi smo pisali o supertalentu

BRAVO ZA NAS: Kurir doveo Brazilca u tim Srbije!

Fudbal -
Mladi fudbaler Sao Paula srpskog porekla Lijanko Silveira Vojnović prihvatio poziv Fudbalskog saveza Srbije da igra za omladinsku reprezentaciju

Kurir je doveo supertalentovanog brazilskog štopera Lijanka Evanželistu Nevesa Silveiru Vojnovića u omladinsku reprezentaciju Srbije!O fudbaleru srpskog porekla, koji nastupa za čuveni Sao Paulo, prvi je pisao naš list, i to u septembru prošle godine. Otkrili smo da ovaj 18-godišnjak vuče srpske korene preko svog dede Jovana, koji se doselio u Brazil kao sedmogodišnjak, bežeći s majkom iz Srbije tokom Drugog svetskog rata.

Veliki izazovPo objavljivanju teksta direktora FSS Mitra Mrkelu informisali smo o tome da bi Lijanko bio pravo rešenje za „orlove“, a Mrkela je odgovorio da bi najpre o kvalitetu ovog momka trebalo da se upozna selektor omladinaca, što je, izgleda i učinjeno.Lijanko Evanđelista Silveira Neves Vojnović potvrdio je da je dobio i prihvatio poziv reprezentacije Srbije.- Moji menadžeri Federiko Moareš i Fabio Melo su još ranije stupili u kontakt sa FS Srbije i rekli mi za interesovanje s njihove strane. Na korektan način su ovaj slučaj stavili pred mene i moju porodicu. S oduševljenjem smo zajednički doneli odluku i prihvatio sam poziv. Veoma sam srećan i ponosan zbog ovog priznanja. Na kraju krajeva, možda zaigram sa Srbijom na nekom velikom takmičenju, što bi bio veliki izazov u mojoj karijeri - rekao je Lijanko.

Dobar utisakOn je u dresu „trikolora“ prošle godine odigrao devet utakmica, a na terenu je ukupno proveo 412 minuta i ostavio odličan utisak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track