BRUKA I SRAMOTA: Srbija najgora u SFRJ, a bolji su i Lihtenštajn i Farska Ostrva
Foto: Dado Đilas

Orlovi u probranom društvu

BRUKA I SRAMOTA: Srbija najgora u SFRJ, a bolji su i Lihtenštajn i Farska Ostrva

Fudbal -
Srpski nacionalnim tim spao je baš na niske grane

Fudbalska reprezentacija Srbije na polovini kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo ima jedan bod, po čemu je najgora od nacionalnih selekcija svih nekadašnjih republika SFRJ, a gora je i od Lihtenštajna, Farskih Ostrva...

Bruka i sramota!

"Orlovi" su taj jedini bod osvojili u prvoj utakmici u Grupi I, na gostovanju Jermeniji, koja je totalni autsajder i koja je takođe osvojila samo taj jedan bod.

Makedonija ima tri boda, jer je savladala Luksemburg u Grupi C, u kojoj mahom služi kao topovska hrana. Crna Gora ima pet bodova, na koliko će verovatno ostati i posle odluke FIFA vezane za prekinuti meč sa Rusijom. Takođe pet poena osvojila je i BiH iako je opšte mišljenje da je katastrofalno igrala u dosadašnjem delu kvalifikacija. A Slovence sa devet i Hrvate sa 13 bodova da i ne pominjemo.

Srbija je po broju osvojenih bodova (jedan) u rangu sa Kazahstanom, Luksemburgom, San Marinom, Moldavijom, Maltom i pomenutom Jermenijom, a od "orlova" su uspešnije takve fudbalske "velesile" poput Farskih Ostrva, koja su trijumfom u Grčkoj došla do tri boda, koliko su sakupili i Letonija, Gruzija i Azerbejdžan, dok Lihtenštajn već ima četiri!

Naša reprezentacija se našla u lepom društvu, čije je članove ne tako davno "mlatila" sa po pet, šest golova razlike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track