BRUKA: Orlovi među 12 najgorih u Evropi!
Foto: Dado Djilas

Najlošiji start Srbije u istoriji kvalifikacija

BRUKA: Orlovi među 12 najgorih u Evropi!

Fudbal -
Reprezentacija koju je vodio sada već bivši selektor Dik Advokat dosad osvojila samo bod

Ako je suditi po učinku u kvalifikacijama za EURO 2016, reprezentacija Srbije nalazi se među 12 najgorih selekcija u Evropi zajedno sa amaterima iz Malte, San Marina, Luksemburga!Nakon što je Siniša Mihajlović uspeo da u proteklim kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu ostvari rekordna četiri poraza, njegovom nasledniku Diku Advokatu pošlo je za rukom da ostvari najgori start našeg nacionalnog tima u istoriji. Sa Advokatom do bodaSrbija je s holandskim stručnjakom osvojila tek jedan bod posle tri odigrane utakmice, a gori bilans od nas imaju samo Andora, Gibraltar i Azerbejdžan, koji su izgubili sve mečeve u dosadašnjem toku kvalifikacija.Navijači reprezentacije već decenijama trpe poniženja poput kikseva od Azera, Jermena, Estonaca, ali nikad u istoriji srpskog fudbala nije se dogodilo da u nekim kvalifikacijama Farska Ostrva i Lihtenštajn imaju više bodova od nas. Poklonjena gol-razlikaMeđutim, tim sastavljen od zvezda Premijer lige, Bundeslige i Serije A uspeo je da nam priredi i ovakvo poniženje, uz veliku podršku čelnika UEFA.Ipak, sramna odluka evropske „kuće fudbala“ i nije preterano unazadila „orlove“ jer je veliko pitanje da li bi ovako očajna selekcija Srbije savladala Albance u Beogradu. Ako je trijumf pod znakom pitanja, nema sumnje da nam je UEFA „nabildovala“ gol-razliku pošto Advokatovi izabranici sigurno ne bi dali tri gola Albaniji. Upravo zbog takve gol-razlike Srbija se nalazi na čelu najgorih ekipa na kontinentu, rame uz rame s Kazahstanom, Belorusijom, Moldavijom, Jermenijom i već pomenutim amaterima.

Bolje da nije dolazio... Dik Advokat
Bolje da nije dolazio... Dik Advokat

Novi trendAUTSAJDERI HARAJU EVROPOMStagnacija i očajni rezultati reprezentacije Srbije izgledaju još gore kad se uzme u obzir da selekcije koje smo redovno pobeđivali prethodnih godina sada vode glavnu reč u svojim grupama. Naše doskorašnje mušterije Izrael, Vels, Slovačka, Island, Severna Irska i Austrija nalaze se na vodećim pozicijama i već posle četiri odigrana meča stigli su nadomak plasmana na EP.

I Heleni u problemu „RIBARI“ ŠOKIRALI GRKEDok se Srbija protiv Danske, reprezentacija Farskih Ostrva u Atini je ostvarila drugu pobedu u istoriji u kvalifikacijama za EP. Pogotkom Edmundsona „ribari“ su šokirali selekciju Grčke, koja se jedina uz Srbiju od ozbiljnijih reprezentacija na kontinentu nalazi među 10 najgorih. Takođe, u isto vreme čak je San Marino stigao do prvog boda u kvalifikacijama za EURO pošto je odigrao 0:0 sa Estoncima, koji su nam otkinuli pet bodova u proteklom ciklusu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track