CENA 250 MILIONA EVRA: Pogledajte koliko je klubova spremno da otvori budžet za Mesija
Foto: Reuters

Lov na najboljeg fudbalera

CENA 250 MILIONA EVRA: Pogledajte koliko je klubova spremno da otvori budžet za Mesija

Fudbal -
Na listi klubova zainteresovanih za dovođenje Argentinca su PSŽ, Inter, Mančester Siti, Čelsi i Mančester Junajted

Lionel Mesi je podigao pravu buru u svetu sporta izjavom da se u fudbalu stvari menjaju stalno i da postoji mogućnost da napusti Barselonu.

Iako je pričao kako bi voleo da ostane u starom klubu zauvek, ponekad stvari ne idu onako kako on želi. Najviše na odluku o promeni sredine ima odnos navijača i uprave prema njemu. Njegove pružene partije na terenu nailaze na sve veci broj kritiika, što slavnom fudbaleru smeta.

U slučaju da odluči da napusti "Kamp Nou" cena njegove slobode ne bi bila nimalo povoljna za ogromnu većinu klubova. Naprotiv, samo retki mogu da odvoje 250 miliona evra koliko košta klauzula u ugovoru. Plus, njegova plata.

Među klubovima koji su spremni da plate 250 miliona evra su Pari Sen Žermen (PSŽ), Inter, Mančester Siti, Čelsi i Mančester Junajted. Svaki od tih klubova ima svoje prednosti i mane u nastojanju da Mesi obuče njihov dres.

Pari Sen Žermen - Jedan od najbolje finansijski stojećih klubova je PSŽ, čiji je vlasnik bogati šeik, ali zbog finansijskog fer pleja šanse su im male. Ove godine nisu mogli da dovedu Anhela di Mariju, pa je verovatnoća da neće moći ni Mesija.

Mančester Siti - Situacija je slična kao i sa "Svecima" iz Pariza, ali "Građani" imaju prednost nad drugim klubovima u činjenici da su u klubu izvršni direktor Feran Sorijano i sportski direktor Čiki Begiristain, ljudi koji su radili u Barseloni i u dobrim su odnosima sa Argentincem.

Treći u nizu od klubova je Čelsi, ali jedan od bitnih faktora koji ne ide u prilog ovoj opciji je činjenica da je trener Žoze Murinjo vodio Real Madrid, kojeg Mesi očima ne može da smisli. U prilog ovoj opciji ide podatak da je u Čelsiju Mesijev dobar prijatelj i bivši saigrač Sesk Fabregas.

Najmanje šanse za dovodjenje poznatog fudbalera ima klub iz Milana. Interu nije problem finansijsli momenat već loše pružene partije njegovih fudbalera na terenu i neigranje Lige šampiona.

Mančester Junajted je jedan od klubova kome bi Mesi svojim dobrim partijama na terenu, pružio mogućnost povratka u sam vrh engleskog i evropskog fudbala. Luj van Gal je potrošio dosta para na dovođenje pojačanja, a bogati klub sa "Old Traforda" je u potrazi za velikom zvezdom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track