CRVENI ĐAVOLI PREUZELI PRVO MESTO: Junajted pobedio Sanderlend, Tadić strelac za Sautempton
Foto: Reuters

Promena na čelu Premijer lige

CRVENI ĐAVOLI PREUZELI PRVO MESTO: Junajted pobedio Sanderlend, Tadić strelac za Sautempton

Fudbal -
Tim Luja van Gala nastavio je sa dobrim igrama, zabeležio petu pobedu i na pravi način iskoristio debakl gradskog rivala Mančester sitija, koji je ranije danas razočarao u Londonu protiv Totenhema (1:4)

MANČESTER - Fudbaleri Mančester junajteda preuzeli su vođstvo na tabeli Premijer lige savladavši danas kod kuće ekipu Sanderlenda sa 3:0, dok je Arsenal na gostujućem terenu srušio Lester (5:2), u utakmicama 7. kola. Tim Luja van Gala nastavio je sa dobrim igrama, zabeležio petu pobedu i na pravi način iskoristio debakl gradskog rivala Mančester sitija, koji je ranije danas razočarao u Londonu protiv Totenhema (1:4). Junajted je postigao golove u najvažnijim trenucima meča na Old trafordu, pred sam kraj prvog i početkom drugog poluvremena, pa je bez većih problema osigurao važan trijumf. Slavni klub zaseo je na čelo Premijer lige prvi put otkako se povukao lenendarni menadžer Aleks Ferguson, a ima bod prednosti nad Sitijem. "Tobdžije" su bile raspucane na gostovanju u Lesteru, gde je briljirao trostruki strelac Aleksis Sančez, tako da je ekipa Arsena Vengera ozbiljno zakoračila u borbu za titulu, jer sada zaostaje samo tri boda za liderom.

Srpski napadač Dušan Tadić bio je jedan od boljih u pobedi Sautemptona nad Svonsijem (3:1), postigao je drugi gol, a igrao je do 74. minuta. Liverpul je teško došao do pobede protiv Aston Vile (3:2), dok je Vest Hem tek u sudijskoj nadoknadi iščupao bod u susretu sa Noričem (2:2).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track