ČUDNI FUDBALSKI PUTEVI: Postao evropski šampion sa Srbijom, a završio u Kazahstanu
Foto: Saša Pavlić

Nemanja Maksimović je karijeru počeo u Zvezdi

ČUDNI FUDBALSKI PUTEVI: Postao evropski šampion sa Srbijom, a završio u Kazahstanu

Fudbal -
Nekadašnji omladinac Crvene zvezde bio je jedan od najboljih igrača u omladinskoj selekciji Ljubinka Drulovića, koja je 2013. godine osvojila prvenstvo Evrope

LOZNICA - Kapiten omladinske fudbalske reprezentacije Srbije, Nemanja Maksimović (19) u naredne dve godine braniće boje kazahstanskog prvaka Astane. Talentovani fudbaler, rodom iz Banje Koviljače, u zimskom prelaznom roku posle godinu i po dana igranja u slovenačkom prvoligašu Domžale, rešio je da karijeru nastavi u klubu koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. "To je odlicno organizovan klub, šampion zemlje sa velikim ambicijama. Potrudiću se da što pre izborim mesto u timu i dam doprinos u odbrani nacionalne titule i u evropskim kvalifikacijama", izjavio je Maksimović za nedeljnik Lozničke novosti.

U Domžalama je bio standardni prvotimac i svojim dobrim igrama zavredio je pažnju finansijski bogatijeg kazahstanskog kluba.

Nekadašnji omladinac Crvene zvezde bio je jedan od najboljih igrača u omladinskoj selekciji Ljubinka Drulovića, koja je 2013. godine osvojila prvenstvo Evrope, a prošlog leta je predvodio tim Veljka Paunovića na Prvenstvu Evrope igrača do 19 godina.

U martu ove godine, očekuje ga učešće na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina na Novom Zelandu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track