DELIJE UPOZORAVAJU: Evo kakve su mućke moguće na izborima za predsednika Zvezde
Foto: Saša Pavlić

Bliži se dan D za crveno-bele

DELIJE UPOZORAVAJU: Evo kakve su mućke moguće na izborima za predsednika Zvezde

Fudbal -
Deo navijača zabrinut zbog mogućih manipulacija tokom glasanja

Izbori u FK Crvena zvezda biće raspisani 15. septembra, a onda, prema Statutu, moraju da se održe za najmanje deset, a najviše 30 dana. Taj rok se bliži, pa su izbori sve češća tema među navijačima crveno-belih.

Deo navijača Crvene zvezde upozorava da način na koji se sprovode izbori omogućava manipulacije prilikom glasanja. Podsetimo, u vreme dok je predsednik bio Vladan Lukić izmenjen je Statut, pa pravo glasa ima svaki član kluba. Član se postaje uplatom članarine od 1.000 dinara.

"Dužni smo da ukažemo na neverovatan podatak da se za jedan dan iz Zvornika učlanilo 250 ljudi, da je zabeleženo masovno učlanjenje ljudi iz državnih preduzeća, da članovi postaju žene od preko 50 godina starosti i na niz drugih diskutabilnih aktivnosti", piše na portalu "Red Star Belgrade" i dodaje se:

"Ne želeći nijednog trenutka da osporimo zvezdaške namere svakoga ko je odlučio baš sada da se učlani u klub, na šta mi i apelujemo, jer samo pravi zvezdaši koji žive za ovaj klub mogu i moraju da donesu krupne odluke vezane za dalje funkcionisanje Crvene zvezde, moramo da izrazimo zabrinutost i da utičemo na svakoga da se u klub učlani isključivo iz čistih namera".

Za sada još nema zvaničnih kandidatura za predsednika, a kao mogući učesnici trke figuriraju prvi čovek Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović, počasni predsednik Fudbalskog kluba Dragan Džajić, aktuelni potpredsednik Ivica Tončev i prvi čovek Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track